Hèt Nederlandstalige forum voor de liefhebber van horloges

Hèt Nederlandstalige forum voor de liefhebber van horloges
Algemene Horlogepraat  
Bladeren:   
Ga naar: ForumlijstDiscussielijstNieuwe discussieZoekenLog in
Algemene Forumregels
Gepost door: Beheerder (IP gelogd)
Datum: 07 september 2010, 11:41

Als u lid bent of wilt worden van Horlogeforum.nl verwachten wij van u dat u zich gedraagt zoals men dat van een normaal mens mag verwachten. Het forum is bedoeld als een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van horloges e.a. waar zij op een gezellige manier met elkaar kunnen bomen over alles wat met horloge te maken heeft (en via het off-topic gedeelte ook over andere zaken).

Om het gezellig te houden hebben we een aantal strenge regels opgesteld, die we ook streng handhaven. We hopen via deze regels een verharding op het forum te voorkomen. Om dit gemakkelijk te maken willen we leden vragen om nooit te reageren op topics waarop ze verwachten niet normaal te kunnen reageren, en bij een verhitte discussie (dat mag natuurlijk) eerst even rustig adem te halen voordat er een reactie wordt geplaatst. Op overtreding van de regels volgt namelijk een berisping, op dreigementen, discriminatie en schelden volgt (zonder overleg) onmiddellijke uitsluiting.


Een paar belangrijke tips voor nieuwe leden:

- Gebruik voor uw eigen privacy als gebruikersnaam niet uw (volledige) eigen naam (bv "Jan de Vries").
- Op dit forum worden replica horloges niet op prijs gesteld, vragen erover dus ook niet. Mocht je een vraag over een replica horloge hebben, zoek dan svp een ander forum.
- Het plaatsen van foto's gaat als volgt: [www.horlogeforum.nl]

En dan nu de regels:


Forumregels

Door deel te nemen aan dit forum, verklaart u akkoord te gaan met onderstaande richtlijnen. Deze richtlijnen zijn niet definitief, en kunnen te allen tijde - hetzij op initiatief van de moderatoren, hetzij op verzoek van de gebruikers - worden aangepast.

Een forum is een virtuele ontmoetingsplaats, waar u uw mening kwijt kan over een bepaald onderwerp, of zelf een te bediscussiëren onderwerp kan aanbrengen. En net als bij een gewoon gesprek zijn ook hier een aantal (beleefdheids-)regels van toepassing die ervoor zorgen dat de communicatie voor iedereen aangenaam verloopt.

1. Algemene Forumregels

Als iemand een onderwerp start, is het omdat hij/zij dit interessant vindt.

Vermijd dus een antwoordenstroom die niets te maken heeft met het opgestarte onderwerp. Dit kan worden opgevat als een teken van gebrek aan respect voor de opstarter van het topic en tegenover de andere personen die verder willen communiceren over het desbetreffende onderwerp. Op het forum is voor off-topic zaken een off-topic subforum dat zich daartoe uitstekend leent.

Het forum kan door mensen gebruikt worden als éénmalige informatiebron, ter beantwoording van een vraag. Dit soort gebruikers hoeven zich niet eerst voor te stellen en dienen met hetzelfde respect te worden behandeld als alle andere gebruikers.

Regels t.a.v. plaatsen van een Topic (onderwerp) en een Post (reactie)

a. Berichten moeten geplaatst worden in de daarvoor bedoelde subfora. Iedere gebruiker wordt geacht de forum omschrijving te lezen voordat hij of zij een bericht plaatst. Gebruikers dienen hun bericht zo te formuleren dat direct duidelijk is wat ermee bedoeld wordt, ook de titel dient aan te geven waarop het bericht betrekking op heeft.

b. Gebruikers dienen hun berichten zo te formuleren dat deze respectvol zijn ten aanzien van de andere gebruikers. Kwetsende berichten of andere vormen van beledigingen zijn niet toegestaan.

c. Gebruikers dienen rekening te houden met alle soorten en leeftijden bezoekers op dit forum. Het plaatsen van aanstootgevende teksten, plaatjes etc. wordt niet getolereerd.

d. Discriminatie, dreigementen en schelden leiden tot onmiddelijke uitsluitng van het forum d.m.v. een ban en het deactiveren van het gebruikersaccount. Bij serieuze dreigementen etc. zal door het forum meegewerkt worden bij eventuele justitiele onderzoeken. Een gedeactiveerde gebruiker die heeft lopen schelden mag na 6 maanden vragen om weer toegelaten te worden.

e. Gebruikers zijn verplicht normaal geschreven teksten te plaatsen in hun bericht of onderwerp.

f. Quoten is alleen toegestaan wanneer dit functioneel is en niet gerelateerde regels in de quote dienen verwijderd te worden.

g. Reclame maken voor een eigen of andermans website of zaken is onder geen beding toegestaan, tenzij in samenspraak met de beheerder van het forum. Berichten met aanstootgevende laster, spam etc. worden verwijderd. Het bepalen of iets valt onder deze categorie wordt bepaald door de moderatoren en niet door de gebruiker.

h. De aanmaak van valse identiteiten of alle pogingen tot het misleiden van anderen door het gebruik van misleidende identiteiten bij het versturen van berichten via de forums is verboden. Dit zal altijd leiden tot een onvoorwaardelijke/definitieve ban.

2. Onderschrift / Handtekening

a. Onderschriften mogen maximaal bestaan uit 5 regels tekst.

b. Links zijn niet toegestaan, zij zullen worden verwijderd uit het onderschrift.

3. Avatars

a. Gebruiker is toegestaan om een avatar te gebruiken. Gebruiker heeft de mogelijkheid om een avatar te linken vanaf een andere site, mits de gebruiker hier toestemming voor heeft gekregen. Zonder toestemming wordt de avatar verwijderd uit het profiel. Ook avatars die niet voldoen aan onze eisen zullen gewist worden.

b. Gebruikers avatar moet voldoen aan de volgende eisen: De avatar mag niet groter zijn dan 100x100 pixels, mag animatie bevatten, mag niet groter zijn dan 10kb en moet een hoge constante verbinding hebben in geval van linking. Avatar gelinkt vanaf trage site of avatars die herhaaldelijk fout ingeladen worden zullen verwijderd worden uit het gebruikersprofiel.

4. Account / Profiel

a. Een account op het forum is persoonsgebonden en mag onder geen beding worden uitgeleend of worden gebruikt door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke aanvrager.

b. Een account wordt herkend aan een unieke gebruikersnaam. Een gebruiker kan zijn gebruikersnaam niet laten veranderen. Denk dus na voordat u uw forumnaam kiest.

c. De admin behoudt het recht om een account zonder notificatie te deactiveren of te verwijderen.

Auteursrechten?
De gepubliceerde onderwerpen of posts vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de beheerder of moderators van dit forum. Elke aansprakelijkheid is voor de poster zelf. Je kan als auteur van een posting nooit aanspraak maken op een vergoeding of je beroepen op auteursrecht, elke vorm van recht vervalt bij publicatie. Het volledig kopiëren (zonder bronvermelding) van een artikel van een ander is niet toegestaan. De gepubliceerde topics of posts vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de beheerder of moderatoren van dit forum. Elke aansprakelijkheid is van de poster zelf.6 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 31/03/2015 17:00 door mcfr.

Bladeren:   
Opties: ReagerenReageren met quote • 


Onderwerp Geschreven door Gepost
  Algemene Forumregels Beheerder 07/09/2010 11:41


Deze discussie is gesloten.
This forum powered by Phorum.