Catawiki

Te laat!!! “Iemand” is je al weer voor:

Zo langzamerhand kun je zo’n site toch niet meer serieus nemen?

Dit is inderdaad triest. Ik hoop dat de mannen van Catawiki ook meelezen en reageren. Zou wel eens willen weten welk idee hier achter zit. Bij andere rubrieken kom je er niet doorheen met dit soort rommel. Je kunt als kenner toch niet met droge ogen beweren dat dit kavel meer dan 75 euro waard is.En aanbod hebben ze genoeg volgens mij. Ik verkoop regelmatig via Catawiki en ben niet vies van een beetje winst, maar zou mezelf niet kunnen verlagen tot de verkoop van dit soort rommel. Zou ook beter zijn voor Catawiki.

1 like

mwa… ik denk dat uiteindelijk alle partijen blij zijn. “wij” weten dat het niet zoveel voorstel, maar schijnbaar het gros niet. Ik stoor me er niet echt aan en zie persoonlijk niet echt waarom het slecht is voor de site. Die uiteindelijk gewoon geld wil verdienen.

Ik vraag me af of je koper ook zo blij bent wanneer je beseft wat je gekocht hebt en of je dan nog een keer terug komt bij Catawiki. Als verkopende tussenpartij zou ik het niveau op een respectabel hoogte (waarde +75) willen houden om teleurstellingen te verkomen.

@CompleetGetikt en @Niels1974. Met geld verdienen is niets mis, daar ben ik ook niet vies van.
Maar als je als respectabele veilingsite een minimum waarde van € 75 instelt, dan moet je je daar ook wel aan houden en dit soort troep dus gewoon weigeren of anders de minimum waarde loslaten. .

EN dit is een ander verhaal. Hier ben ik het absoluut mee eens. Al vermoed ik dat de bieders op Curren horloges gewoon niet zo goed weten wat de waarde is. Daarnaast gaan er heel veel horloges onder de 75 euri weg. Ik denk dat ze het accepteren om content te genereren en meer content is uiteindelijk meer omzet.

Onwaar.

Ik heb serieus een keer een klok aangeboden uit een ruil. Gewoon een leuk klokje, heb er niks mee, kwaliteit is prima, dus leek me een perfecte klok voor catawiki.

Kreeg ik terug, met een link van chinese webshop erbij, dat deze nieuw niet zoveel waard was en daarom niet geaccepteerd kon worden. Met link erbij! die had ik zelf nieteens opgezocht.

Lijkt me toch dat ze dat hebben opgezocht/ingetikt. Dat doe jij dan toch ook bij zo’n Curren? Als je dat intikt zie het ook meteen…

En dat dus tot mijn verbazing.

Een dodelijke korte termijn visie.
De onwetendheid van klanten moet je nooit uitbuiten. Vroeg of laat komen ze erachter en voelen ze zich genaaid. Op dat moment is het beeld wat die klant heeft van een bedrijf niet meer zo makkelijk om te buigen… Want vervolgens heb je de kans dat die klant van toen een gerespecteerd lid van HF is, jaren later. Maar nog steeds een vieze nasmaak van catawiki in zijn mond… En in topics zoals deze is dan over 5 jaar geen goed woord meer over voor dergelijke sites…

Regeren is vooruit zien…

Met alle respect maar jij hebt een schatting moeten opgeven van de waarde en daar heb je dus wel degelijk bewust een waarde hoger dan 75 euro opgegeven. Blijkbaar zonder eigen research te doen en dat geef je nota bene toe, daar gaat het dus mis. Verkopers die er zomaar iets op smijten. Dan kun je het Catawiki moeilijk kwalijk nemen dat ze niet alle rotzooi eruit kunnen filteren, zij moeten er ook van uit kunnen gaan dat verkopers op een eerlijke wijze hun goederen aanbieden.

Dat geldt dan toch ook voor de aanbieder van deze Curren horloges, die heeft kennelijk ook een hoger bedrag als opbrengst opgegeven en dat wordt door Catawiki geaccepteerd, net als voor een paar andere horloges die hij aanbiedt…

Ik stoor me aan Catawiki. Klopt regelmatig geen hol van de beschrijvingen en dan hangen die ‘veilingmeesters’ er wel doodleuk een achterlijke estimate aan vast.

Kan me zo voorstellen dat niet-kenners daardoor op een verkeerd been worden gezet.

Kijk deze, die is van een veiling die nu loopt. Dit is noch een handwinder, noch komt hij uit 1980. Staat nota bene ‘automatic’ op de plaat!

1 like

Ergens waar ik 9% veilingkosten moet betalen, koop ik sowieso niets…
Uit principe :wink:

Goed hoor, principes. Maar waarom moeten wij het weten?

Het is een topic over Catawiki…
Just my 2 cents…

Of mogen er alleen dingen gepost worden die in je eigen straatje passen? :wink:

Mijn beschrijvingen zijn altijd zo lang dat ik moet knippen in mijn informatie omdat ik anders ‘het maximaal aantal woorden overschrijf’.Ik lieg niet over de kwaliteit. Ik lieg niet over wat voor horloge het is. En eerlijk gezegd, had ik ook wel verwacht dat het horloge de 75€ die ik had opgegeven gehaald zou hebben en dat niet eens verkeerd was.

Vind het een beetje jammer dat ik dan meteen over één kam gescheerd word met iemand die (expres?) curren horloges erop gooit zonder accurate beschrijving en daar flinke winst op draait.

Datgene dat voor de meeste hier (lees liefhebbers en kenners) gesneden koek is, is voor anderen of beginners vaak heel ondoorzichtig. Als er op horloge2dag (en dan in het Engels, hier ook bekend als de plakmerkenspecialist) een horloge te koop is geweest voor € 39,-, dat vervolgens een paar weken later op Catawiki wordt aangeboden en dik over de € 120,- gaat door een wel heel aanmoedigende beschrijving, lijkt dat veel op boerenbedrog! Voor een leek is de prijs van de plakmerkenspecialist ook niet meer te achterhalen door even te googelen…

Gewoon mijn €0,02 :sunglasses:

Dat dacht ik ook:

Naar aanleiding van die advertentie (nieuw 12 euro bij Amazon) heb ik een mail gestuurd en onderstaande reactie teruggekregen:

Jeroen Trapman (Catawiki)
9 okt. 12:41

Beste,

U heeft volledig gelijk natuurlijk. Dit zijn horloges die wij in
principe weigeren omdat deze geen 75 euro opbrengen of waard zijn. Wij zullen
hier vanaf nu beter op letten, en we zullen ook even contact opnemen met de
verkoper.

Bedankt voor de tip.

Als u nog vragen heeft hoor ik deze graag!

Ook al is het je eigen schuld, omdat je geen onderzoekje doet, ik heb er toch een beetje moeite mee. Ze pretenderen dat ze onderzoek doen en de aangeboden objecten minimaal €75 euro waard zijn. Hou je er dan ook aan of wees eerlijk naar de bieders/kopers.
Ze gaan vanaf nu beter opletten…

Juist omdat het een topic over Catawiki is, is je bijdrage totaal irrelevant. Je gaat er toch nooit kopen?
Als je ergens anders op een veiling iets zal willen kopen, moet je commissie betalen. Zo werken veilingen nu eenmaal.
Je gaat dus nooit op een veiling kopen. Joepie, dat weten we dan. Maar hoe draagt dat inhoudelijk bij aan een discussie over Catawinkel?

Wat bedoel je danwel insinueer je met “Of mogen er alleen dingen gepost worden die in je eigen straatje passen?” Is mij een raadsel. Heb ook liever dat je achter zo’n soort opmerking geen smiley zet. Je gooit een stinkbommetje & de smiley is dan bedoelt als luchtverfrisser? Nah.

ja