Diverse horloges te koop via Troostwijk veilingen

Veiling van Troostwijk waarbij diverse horloges worden aangeboden zoals Rolex, Cartier, Breitling, Seiko etc etc.

Veiling sluiting van 14 december a.s.

link naar veiling

Jammer zit niks moois voor mij tussen :disappointed:

Pfff wat een rommel

2 likes

Het is ook niet my cup of tea maar wellicht dat er voor iemand nog wel iets interessants tussen zit.

Als je de startprijs met de courtage vermeerderd zit je m.i. ruim boven de marktwaarde.

Kan iemand me eens uitleggen wat het wil zeggen wanneer er (marge) bij staat? Heb dat al op meerdere sites gezien maar geen idee van de betekenis?

Kort gezegd is dat van toepassing als een handelaar van particulieren koopt. Die berekent/draagt alleen btw af over zijn winstmarge.

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/bijzondere_regelingen/margeregeling/

1 like

In toevoeging op Vahalis. Als je als ondernemer een marge horloge koopt (voor de handel) dan kan je dus minder BTW aftrekken.

Normaal is een horloge van €500,= dus ±€413 & ±€87 BTW – (dus ondernemer kan €87 belasting aftrekken maar moet bij particuliere verkoop weer 21% over de hele verkoopprijs rekenen)

Als er nu ingekocht wordt voor 400 van een particulier en verkocht voor 500 dan verdient de verkoper 82,= en draagt 18 euro BTW af… en als ondernemer koop je in voor 482 en moet je BTW afdragen over het verschil tussen 482 en whatever je hem voor verkoopt. Nadeel is ook dat als je hem als Ondernemer buiten de EU verkoopt dat je dan moet verkopen voor 482+winstmarge ipv 413+winstmarge…

1 like

niks spannends hoor

Inderdaad, kan je beter hier de horlogemarkt in de gaten houden of lekker de aanbiedingen bij grijze handelen afgaan. Of de AD’s die misschien in december nog wat voorraad kwijt willen.

Bij veel Troostwijk veilingen zie je van alles voorbij komen.
Van fietspomp tot papercliphouder.
Soms interessant, meestal niet.
Prijzen zijn over het algemeen vrij fors.

Groeten,
Soli.