Evolutie van een verzameling/highlights in anderhalf jaar horlogehobby

Degene van wie hij af komt wil juist terug van 10 naar 3 dus zo’n vreemde gedachte is dat niet. Ik vind tien wel een mooie hoeveelheid, en het is vooral ook leuk om naar te kijken…

Ik zou nog wel graag een maanfase horloge hebben, helaas ben ik daarin niet de enige…

1 like

Topcollectie :thumbsup:

indrukwekkend mooi! :slight_smile:

Mooie collectie en geweldig om te zien hoe je hobby zich heeft ontwikkeld. Van voorzichtig wat krasjes verwijderen tot een compleet horloge “slopen”. Wel een gevaarlijke hobby, begrijp ik van je. Eentje die je helemaal op kan slokken :wink:

Wat een ontzettend gaaf verhaal, en het zelf services / ‘sleutelen’ aan horloges zou ik ook graag willen kunnen doen, maar waar blijft toch die tijd… Dus eigenlijk in minder dan anderhalf jaar autodidactisch geleerd om te servicen, komt op mij als erg snel over. Kan je ook hedendaagse chrono’s, bijv. 7750?

Prachtige horloges, er zitten een aantal topstukken tussen! En dan natuurlijk vooral de ‘rommelmarkt connie’, dat maakt het zoeken naar pareltjes tussen de rotzooi zo enorm leuk. Voor velen van ons een leuke invulling vd zaterdag ochtend, waarbij menig hart af en toe op hol slaat en waarbij de rest van zo’n weekend met het hoofd in de wolken wordt gelopen …
Erg leuk om te zien hoe je je hebt ontwikkeld de afgelopen paar jaar
:thumbsup:

Wat een geweldige ‘horlogecarrière’! :+1:

Geweldig gedaan en mooi zoals je ons al vanaf het begin een blik hebt gegund op je resultaten en vorderingen. Ik heb je rommelmarktreportages en je poetsbeurten allemaal met plezier gevolgd en vind het bijna onvoorstelbaar dat je in zo’n korte tijd jezelf hebt opgeleid tot iemand die zijn eigen horloges kan servicen. Ikzelf ben nog blijven hangen in het betere poetswerk - niet dat daar iets mis mee is overigens, maar ik heb de drive om verder te gaan ook nog niet in mezelf ontdekt. Ik neem me wel voor om meer rommelmarkten te gaan bezoeken en als dat tot resultaten leidt, wie weet kom ik dan ook nog wel een stapje verder.
Kortom: chapeau!

Ziet er perfect uit Geert.
Je kunt me altijd mailen ik geef meteen 25 euro voor de Connie :smiley: :wink:
Groetjes.

Ik zelfs 30!

Fraaie collectie en leuk om te lezen! Bedankt voor het delen.

Ik kan niet zeggen dat je geluk hebt met je rommelmarktvondsten want ik als dat je er veel tijd en moeite in steekt!

gr, HJR

Knappe collectie. Volg steeds uw topics. Heel knap om te zien hoe bedreven u al bent in het onderhouden van horloges. doe zo voort :slight_smile: groetjes

Wederom leuk topic. Vooral ook met de vele foto’s.
:+1: En mooie collectie.

Erg mooi! Ben benieuwd naar de toekomst!

Ik 37,50!

Weer leuk om te lezen. Eigenlijk alle topics die je plaatst! Die Timor vind ik zeer mooi!

Ooit wil ik mezelf ook de basis aanleren. Heb net een huis gekocht, kan ik gelijk een ruimte ervoor inrichten :stuck_out_tongue:

Wat een leuk overzicht! Ik heb grote bewondering voor hoe je dit in zo’n korte tijd voor elkaar hebt gekregen. Dat geldt voor zowel de collectie als vooral de skills!
En dan ook nog tijd voor je gezin en je werk? ! Chapeau!

Vulpennen hè? Pas op hoor Geert, want het vulpenvirus is misschien nog wel besmettelijker en net zo agressief als het horloge virus.
Hieronder een voorbeeldje van een klein stukje van mijn collectie: Het Lemania horloge van Opa met een stelletje Parkers.
[URL=http://s1265.photobucket.com/user/Lex_van_Galen/media/Div%20plaatjes/IMG_5767_zps692wjzbe.jpg.html][/URL]

Dammmn !!

Wat 'n onwijs gave collectie.

Jaloers ? Misschien wel een beetje, maar ook niet. Ik zou niet weten wat te dragen.

Alhoewel , de Certina DS is een snoepje.

:+1: : :hand:

Elf.

Hahaha eerst had ik geen pen, en nu heb ik drie Montblanc’s (nog drie incoming) een fraaie Parker en een S.T. Dupont James Bond special edition vulpen met laser pointer, dat is echt een wow-pen…

Voordat je je zorgen gaat maken, de pennen is voornamelijk handel.

Ok Geert, We maken een deal, Als jij nou op al die marktjes de vulpennen met rust laat, zal ik de horloges laten liggen… :slight_smile: .
Anders kom ik altijd voor niks; maar dat is zowel voor pennen als horloges de laatste tijd eigenlijk toch al - meestal - zo…
Overigens is het ook zo dat ik de laatste jaren op de gewone rommelmarktjes altijd nog vaker horloges tegenkom dan vulpennen. Met name de vintage vulpennen waar ik in geïnteresseerd ben - voor-oorlogs celluloid en eboniet/hardrubber- zijn in dat circuit gewoon vrijwel op. Daarvoor moet je toch meer op de gespecialiseerde beurzen zijn zoals de jaarlijkse vulpenbeurs in Tilburg (dit jaar 27 september), of de vulpenbeurs in Keulen. Gek genoeg is er op de grote verzamelaars beurs in Utrecht op beide onderwerpen altijd wel weer wat te vinden. De prijzen schieten de laatste tijd wel omhoog vind ik. Vintage Montblancs en andere pennen van dat niveau - de betere Parkers, en zeker ook Pelikan - worden echt onbetaalbaar. Maar in verhouding met de prijzen voor de betere horlogemerken toch nog heel goed te doen. Voor de eenvoudige handopwinder opknappertjes uit de jaren 50 en 60 - de categorie die ik me prijstechnisch kan veroorloven - is er wat mij betreft eigenlijk een of twee keer per jaar nog steeds wel iets leuks te vinden op de goeie ouwe Rikketik.