Jenny

Op horlogeforum of uhrforum niet inderdaad.

Op Ebay is het vaak een ander verhaal.

2 likes

Maar ik zou het allemaal eens aan je vriend voorleggen, de waarde, de kosten etc. Kosten van restauratie ligt er heel erg aan hoeveel er mis blijkt te zijn. Als het allemaal vrij straight forward is kan je ook voor 200 euro klaar zijn. Dan kan hij zelf gewoon de keuze maken. Misschien heeft hij er toch veel herinneringen aan en wil hij hem niet kwijt.

1 like

Dank voor al die bijdragen. De eigenaar heeft niets speciaals met horloges denk ik dus dit gaat hem vermoedelijk hogelijk verbazen. Ik kan ook niet voorspellen wat hij wil doen. Laten servicen kost wel wat natuurlijk en hij zit helemaal niet in dat wereldje. En weer gaan dragen, geen idee. Hij heeft hem indertijd afgedankt en niet meer laten maken (zo ging dat vroeger ook als je horloge bekrast was). Ik sluit niet uit dat hij het wil verkopen in deze niet-werkende staat maar hij kan het ook houden uit sentimentaliteitsoverwegingen.
Anderzijds: hij kan een restauratie betalen.

Als hij het kwijt zou willen kan ik me voorstellen dat hij dat via mij zou doen en niet via Ebay (dat lijkt me toch wat minder vetrouwd voor iemand die dat nooit bij de hand heeft gehad. Zelf heb ik trouwens ook nog nooit iets via ebay verkocht. Geen idee hoe dat werkt met betaling en betrouwbaarheid en zo).

Uiteraard! Ik heb het horloge ook niet, het ligt bij hem weer terug in de la neem ik aan. Ik heb er niets over te zeggen en kan hem ook niet adviseren want ik heb zelf de kennis niet. Vandaar al die vragen.

Ik ga hem dit rustig voorleggen en maar eens kijken wat hij wil. Hij gaat dit erg leuk vinden, niet vanwege de waarde maar vanwege de verrassing.

1 like

Dan nu nog een wat lastiger vraag denk ik. Als hij dit wil laten repareren, waar zou je zoiets kunnen laten doen. Je hebt Omegaservicecenters en zo, maar ik neem niet aan dat er Jenny service centers zijn.

En nu preciseer ik de vraag nog wat erger. De eigenaar woont in Noord-Limburg. Zijn er horlogemakers in die regio die zoiets zouden kunnen? En zoniet waar dan wel? Niet te ver van bv Nijmegen, want ik voorvoel dat als er in zijn buurt geen zijn dat hij het aan mij zal vragen. Sterker nog, dat heb ik al aangeboden.

Had je hier al gekeken Blauwbeer?:

https://www.horlogeforum.nl/t/zoek-de-dichtstbijzijnde-horlogemaker-met-hf-recensie/170526

1 like

Wat dit forum wel niet vermag! Een heuse kaart, ontstaan door niet aflatende huisvlijt. Dank Gatsc en dank @Chlorophyl voor deze titanenarbeid!

3 likes

Over de waarde ga ik me niet uitlaten. En sowieso is een Jenny voor een duiker liefhebber zoals mezelf de moeite waard.

Maar ik koop liever ongerestaureerd. Dan weet ik zelf wie er aan sleutelt en wat er aan gebeurt. Sommige dingen zijn specialisten werk.

1 like

Eens. Er is zelfs internationaal een trend dat verzamelaars uitsluitend op zoek zijn naar ‘barn finds’.

Als ik zelf een horloge te koop zou zien met goeie fotos, info en zoektermen maar die niet werkend is zou ik juist erg wantrouwend worden en afvragen waarom de verkoper hem zelf niet heeft laten repareren omdat je er dan vaak meer aan over houdt.

Ja dat is dus niet meer automatisch zo.

Ook als het horloge niet werkend is? Of alleen ongeserviced maar wel lopend?

Beide. Mechanische problemen kunnen altijd relatief eenvoudig opgelost worden.

Ongeveer zes jaar terug heb ik in een topic dezelfde vraag gesteld.
Zijn er hier vast die dit beter kunnen terug zoeken dan ik. :blush:
Lang verhaal kort, mijn Jenny ging -in ongerestaureerde staat- via dit forum naar iemand in Frankrijk voor toen al € 550,00
Was een “invlieger” die wss alles koekelde op de term Jenny.

1 like

Via dit forum naar Frankrijk? Mais qu’est ce que c”est? Il y a un Francais sur le forum de montres? La vache! C’est qui? Peut être il veut acheter un deuxième Jenny!

1 like

Haha, had 4 x een drie voor Frans op de middelbare school.
Dus je Franse gedeelte is Spaans voor me.
Waar ik dus net zo “goed” in ben. :joy:

Dit is precies waarom ik dit forum zo’n warm hart toedraag. Humor, informatie en oprechte mensen.
Ik neem mijn hoed af

Gaaf horloge ook, ik hoop dat ie de liefde krijgt die het nodig lijkt te hebben. Veel plezier ermee!

En dat spreek ik dan weer niet :grin:. Mijn kinderen leren het op school, waarom wij vroeger niet?

Was ironisch, alleen ontbrak het woordje -zo- vandaar wss de verwarring. :wink:

1 like

Quand c’est pour la meme prix je l’achete :smile: