Nieuw bandje seiko 6138-3002

Ik heb dus tegen beter weten in een Seiko Jumbo gekocht, vingers gekruist dat het hele mechanisme niet binnen een week in elkaar stort, ik zal dan ook wel weer van Dirk Oskam te horen krijgen dat ik gek ben.

Zoals je ziet een beetje vuil in de overschilderde wijzers maar behalve dat, een beetje polijst voor de kast en een nieuw stuk glas van ebay of Rob niet veel werk. (laten we hopen dat het geen heel slecht teken is dat de chrono soms iets te ver terug reset)


Alleen het aftermarket bandje wat er nu op zit is 10 keer niks, normaal draag ik op leer dus gelijk een beetje onderzoek waar ik moet zijn voor redelijke aftermarket solide bandjes, zover ik kan vinden is dat als volgt;

taikonaut
strapcode
strapboutique
yokobies

Alleen lijkt het mij bij dit model wel toepasselijk om in plaats van een recht eind gewoon een curved/fitted end link te hebben, die vraag heb ik bij de bovenstaande heren ook gevraagd maar niemand kan iets beteken.

Heeft iemand hier misschien een idee waar ik een goed bandje kan halen met een passend solide end link of alleen de end links, is er misschien een model end link van een ander populair horloge wat goed bij dit model past? (Oyster of president lijkt mij?)

Ideeën zijn zeer welkom.

Horloge kan alle soorten leer hebben, ook met rechte aansluiting.
Heb er veschillende van de horlogebandenspecialist en ook op de Rikketik wel geslaagd bij Henrik.

Ik heb al zoveel leer en de 6138 ziet er zo mooi uit op staal, ziet er naar uit dat ik maar rond moet gaan vragen op rikketik dan.