Onderdelen : waar kopen ?

Hi,

Forum newbie hier: ik heb een vraagje over de aanschaf van (vintage) horloge onderdelen:

Ik heb het net afgeschuimd om te zoeken waar ik best vintage Omega onderdelen koop, maar op het eerste zicht lijkt het niet zo eenvoudig.

Je komt als snel terecht bij Ofrei, maar dat is in de USA, en je hebt ook een bedrijfje in Australie, maar dat is nog verder…

Lijkt me heel vreemd dat je onderdelen die in Zwitserland worden gemaakt in de USA of in Australie moet aankopen. Iemand betaalt 2 keer voor het transport en misschien wel invoerrechten (en uiteindelijk is het altijd de eindklant die betaalt).
Dichterbij is er cousinsuk (in de UK) maar die lijken een eerder beperkte keuze te hebben?

Dus mijn vraag is waar ik best (Omega en andere) onderdelen kan kopen, en zonder de verplichting daar ook het werk te laten uitvoeren. Want sommige Nederlandse bedrijfjes kunnen wel aan de onderdelen komen, maar die mag je dan niet gewoon gaan afhalen…

Dank!

1 like

Onderdelen voor horlogeuurwerken worden steeds moeilijker verkrijgbaar.
ETA bijvoorbeeld levert geen enkel onderdeel meer aan niet dealers.
Dus al helemaal niet aan Jan en Alleman.
"Echte’ horlogemakers zijn aangesloten op een ‘pool’ waaruit ze kunnen putten.
Ofrei, Cousins zijn de adressen. Onderdelen van Omega zijn al helemaal moeilijk verkrijgbaar en dan ook nog stinkend duur.

Met vriendelijke groet,
Inca

2 likes

Ik doe hier ook even een duit in het zakje:

Cousinsuk - Naast onderdelen hebben ze ook onderdelen catalogi die je kunt downloaden, zodat je het onderdeelnummer van het uuwerk kunt achterhalen (wel zo gemakkelijk als je moet zoeken). Zie https://www.cousinsuk.com/document

Met het nummer erbij is vaak op Ebay ook een heleboel te vinden (het loont om lokale Ebay sites te bezoeken, zoals ebay.ch of ebay.fr; niet iedereen biedt aan op de internationele .com ebay), anders nog wat losse adresjes:

http://www.swissforniture.it/en
https://watchparts24.de/
https://www.chrono-shop.net/
http://www.passionchrono.com/en/

Zover ik weet zijn deze allemaal EU, en sturen ze losse onderdelen gewoon op.

2 likes

Ik heb al eens een topic aangemaakt voor (obsolete) onderdelen. Inca geeft het al aan, maar dat geldt niet alleen voor ETA. Swatch heeft bepaald dat er geen onderdelen meer aan derden worden geleverd. Daar valt ETA onder, maar dus ook Omega (en Longines, Tissot etc.)
CousinsUK is een rechtzaak begonnen tegen Swatch, omdat ook die geen nieuwe onderdelen meer krijgen geleverd.

2 likes

Watchcentric,

Het afgelopen jaar heb ik een paar keer onderdelen (of horloges "for parts’) gekocht bij Speedtimerkollektion.com (Cortebert, ETA). In het verleden schijnen de ervaringen met deze verkoper niet zo goed te zijn geweest (zoiets heeft als eens op dit forum gestaan). Maar ik heb altijd de juiste onderdelen ontvangen. Je moet alleen wel wat geduld hebben. Kan zo maar twee of drie weke duren (moet ‘helemaal’ uit Spanje komen). En ze hebben ook Omega-onderdelen … Succes!

Groet,
RRR

Ik heb diverse malen onderdelen bij Speedtimerkollektion.com besteld en alleen maar goede ervaringen. Vaak ook alles binnen drie! werkdagen ontvangen, nooit meer dan 5 werkdagen. Een keer was er iets niet goed en meteen refund ontvangen. Dus alleen maar zeer positieve ervaringen. Bestel overigens rechtstreeks bij ze, niet vis eBay.

1 like