Pulsar Vintage 1975 LED [HULP GEVRAAGD]

Geachte leden,

Ik ben zeer nieuw HF-lid en ben zeer blij dit platform te hebben gevonden. Zo leuk om mensen verzameld te zien met passie voor uurwerken en niet enkel uit op winstbejag en vol van valse info zoals eBay etc.

Ikzelf ben nog niet zo lang liefhebber en heb enkele maanden geleden een Seiko Navitimer GMT uit begin '70 gekocht en nu volop bezig met het verkennen van vintage horloges.

To the point: Ik heb een 10-tal jaar geleden een horloge geërfd van mijn grootvader. Het betreft een Pulsar LED Digitaal horloge (ik denk P-serie).
Het probleem is dat hij niet meer werkt. Heb hem ooit binnengebracht bij een lokale juwelier en die kon hem niet repareren.
Heeft iemand kennis van deze uurwerken en zin om er eens naar te willen kijken of ken je iemand die dit kan? Uiteraard tegen vergoeding. Het is zo een complete set met doos en zelfs het garantiebewijs met datum van aankoop dat het echt zonde is dat hij niet meer werkt.

Alle hulp welkom!

Een vriendelijke groet,

Thomas




8 likes

Dat gaat heel lastig worden. Mijn docent uurwerktechniek maakte destijds de opkomst van deze horloges mee; en had er al snel een eigen afkorting voor - Loopt Een Dag…

Er zijn enkele kwarts/elektrisch experts op het forum. Maar LED… Ik duim met je mee! :+1:

1 like

Repareren zal moeilijk worden maar de modules zijn nog wel los te vinden. Je zou het horloge open moeten maken om te kijken welk type erin zit
https://pulsarledtime.com/The-New-PLT-1-Replacement-LED-Watch-Module-PLT-1.html

2 likes

Bedankt, dit probeer ik eens!

Het zal niet de eerste keer zijn dat onwetendheid van een juwelier (die ook graag iets nieuws wil verkopen) leidt tot de conclusie “kapot”.

Daarom:
Zijn de juiste batterijen geplaatst met een spacer (een spacer voorkomt verschuiven van de batterij waardoor er geen contact wordt gemaakt)?

Ter toelichting, bekijk eens deze video vanaf minuut 8:

Ook dit is interessant:
http://www.crazywatches.pl/pulsar-p2-time-computer-led-1972

Inderdaad een prachtige Pulsar die niet te snel mag worden “opgegeven”.
Met bovenstaande tips kan misschien een handige HF-lid er naar kijken, zoek zo iemand bij jou in buurt via onderstaande plattegrond:

Voor België ook:
Misschien eens contact opnemen met @Bart82 in Vlaams België (Riemst)!

Succes :four_leaf_clover:

2 likes

Check eens bij @MartijnV.
Hij heeft veel kennis over dit elektrisch spul.

Echt wel een tof horloge (Space age??). Hoop dat je hem kunt repareren… :+1:

Doe er eerst maar ff nieuwe batterijen in. Dingetjes die passen als “spacers” zijn b.v. die gardena koppeling o-ringen. Nou ja, als het past zeg maar.
http://www.oldpulsars.com/tips.htm

2 likes