RikkeTik Sfeerimpressies en aanwinsten

Draag je dat balkje ook 24/7?

Oh is dat een staartklok?
Dat zie je niet zo goed op die foto. Ik zou je zo voorbijlopen met een staartklok in je handen.

2 likes

Toch ook maar even mijn bevindingen :slight_smile:
Voor mij was het de eerste keer Rikketik.
Ik was eigenlijk maar van plan om snel een rondje te maken maar uiteindelijk ben ik er toch “iets” langer gebleven.
Heb serieus m’n ogen uit gekeken. Veel horloges waren niet mijn smaak of simpelweg buiten m’n budget(en die durf ik dan met mijn beperkte kennis sowieso niet te kopen). Maar wat een rare en opmerkelijke dingen werden er aangeboden(niet alleen klokjes nee).

Aan het einde veel te lang bij de stand van Florijn gestaan, grote horloges trekken mij eigenlijk helemaal niet maar iets in die dingen sprak me zo enorm aan. Veel getwijfeld, rondje gelopen en uiteindelijk alsnog met lege handen naar huis.
Of die florijn het nou wordt, daar ben ik nu nog steeds over in dubio :wink:

Maar ik vond het alsnog een enorm geslaagde Rikketik! mooi man al die verschillende soorten mensen die allemaal iets met uurwerken hebben(in welke zin/smaak dan ook).:grin:

10 likes

Ik heb hem ook en volgens mij voor het eerst gezien op de Rikketik. Ben er vanaf dag 1 verliefd op.

1 like

En als ik hem dan verkocht heb dan wordt het man voorheen in bezit van rood-wit duikertje :grin:

2 likes

Lijkt me wel wat voor Marjolein. Dan wordt zij De-vrouw-in-het-bezit-van-het-rood-wit-duikertje-dat-ze-kocht-van-de-man-die-op-de-Rikketik-met-een-rood-wit-duikerje-om-liep-maar-wiens-naam-ze-niet-kon-onthouden-dus-die-ze-toen-maar-de-man-met-het-rood-wit-duikertje-noemde.

3 likes

En als je je bedenkt dan stuur je @hhe (Hans) een berichtje en stuurt hij je een Florijn alsnog toe, scheelt nog een reisje naar Houten…

2 likes

…de-vrouw-bijna-in-het-bezit-van-het-rood-witte-duikertje-dat-ze-net-niet-kocht…

Thx, Ja ik heb z’n visitiekaartje ook netjes bewaard :slight_smile:

1 like

Ff een vraagje: weet iemand toevallig hoe de horlogebandenstand heet die bij rikketik links voor de ingang staat? Ze hebben ook een online shop maar ik weet even niet meer welke het was…

1 like

De Horlogebandenspecialist, geweldige tent, èn website èn een echte winkel in Utrecht, superaardige mensen met verstand van banden en een huge aanbod

2 likes

Heb er ook goede ervaringen mee.

Hagedis in 17 mm, en op mijn verzoek ook de kortste maat. Iets meer dan 4 tientjes. Meldden meteen dat het iets langer zou duren, prima contact.

4 likes

hagedis print om precies te zijn :wink:

edit: ik zie net de reguliere prijs voor een echte hagedis van 38 euro, maken ze een korte variant voor een paar euro extra? :open_mouth:

1 like

Het is inderdaad echte hagedis. :wink: Weet niet of korter extra kost, dacht het niet. Prijs die ik me herinner (december dacht ik) was inclusief porto.

1 like

De winkel is helemaal geweldig, superveel keuze en je kunt het gelijk zien op je horloge! Doen trouwens ook maatwerk

Ik zag op de website niet die stoere vintage straps met brede gespen liggen die ze bij de stand wel hadden in diverse kleuren. Misschien toch maar eens de winkel binnenwandelen volgende keer dat ik in Utrecht ben. Thanks!

1 like

Let op de afwijkende openingstijden! Heb een keer voor een gesloten deur gestaan toen ik in de buurt was

2 likes

Ook ik offtopic dan maar: de Horlogebandenspecialist is een fijne zaak. Misschien net wat duurder dan elders, maar superveel scheelt het niet. Je kunt passen en voelen, kleuren in het echt zien, ze kunnen vakkundig een gaatje bijmaken. door de beperkte openingstijden moet je wel rekening houden met wat wachttijd, het kan er druk zijn. Helaas is het voor mij een eind weg, dus ik probeer te combineren als ik in de buurt ben.

1 like

Mercedes levert hun auto’s zonder typeplaatjes “ohne aufpreis” :slight_smile:

2 likes

Dins-, en donderdagen zijn aanmerkelijk rustiger dan de zaterdag. Wel altijd leuk die dag met andere horlogeliefhebbers. In de winkel hebben ze vaak al de nieuwe banden (zoals waarschijnlijk die vintage banden) die nog niet voor de website zijn gefotografeerd.