Rommelmarkt vondsten

Bij ons in het dorp vandaag een braderie met rommelmarkt. Twee leuke vondsten gedaan en voor een paar euro is mijn dag weer goed. De eerste is een zilveren Zenith zakhorloge. Het horloge loopt niet en was helemaal zwart uitgeslagen. Even poetsen en het ziet er weer toonbaar uit. Zilvergehalte 800, derde categorie dus. Het uurwerk ziet er goed uit, volgens mij is alleen de veer gebroken dus maar even op zoek naar iemand die dat kan vervangen.

Met het tweede horloge ben ik echt blij ( vooral als geboren Groninger ) Een zakhorloge van de firma Kiestra in Groningen. Een zogenaamd ‘ dienst’ horloge voor de spoorwegen. Compleet met metalen beschermdoosje en ketting. Een duidelijk gebruikt horloge maar laat zich soepel opwinden en loopt tot nu toe prima.

En nu de plaatjes :slight_smile:
Zenith
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z8_zpskzithrpg.jpg.html][/URL]
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z7_zpsromiccwx.jpg.html][/URL]
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z6_zpsb94cu1s0.jpg.html][/URL]

Kiestra " dienst " horloge
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z5_zps1lboh5qo.jpg.html][/URL]
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z4_zps1e0i8nge.jpg.html][/URL]
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z3_zpsvztzbmds.jpg.html][/URL]
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z2_zpsjjzjtlqg.jpg.html][/URL]
[URL=http://s376.photobucket.com/user/fransbeijer/media/z1_zps5o1x8vdw.jpg.html][/URL]

12 likes

Mooie vondsten! Vandaag een enkel mechanisch dameshorloge gezien maar dat was niks bijzonders.

Wow!!

Hier ook braderie maar niets dan rommel

Op basis van het serienummer van de Zenith is deze omstreeks 1919 gemaakt.

Pareltjes!:+1::+1::+1:

Nog even leuk bij het Kiestra " dienst " horloge is een oorspronkelijke tekst uit begin 1900, prijzen waren ook een beetje anders :grinning:

78 DiensthorlOges. Ma,ssief nickel zonder Rijkswapen t 5.75 , le kl. met Rijkswapen . , 7.50 In zilver. gegraveerd wapen . . . . , 10.-- Gedreven wapen in kl. w erk . . . . . . 14,=.Verder veel andere soorten w.o. het Waltham Watch, Omega, Zenith, Elgin Watch en Chronometer Lip. In Amerika is ieder spoorwegbeambte verplicht het Elgin Watch te dragen. De prijs is f 22.-- met diep geschroeffle cuvet, loopt op 15 steenen en heeft door prachtige ankergang met brequetspiraal, geen afwijking. Vergeet niet voor ge een horloge koopt, deze op zicht of op proef te vragen. Bovendien in de gewone Heeren- en Jongenshorloges in groote verscheidenheid w.o. van f 6.50, f 7.50, f 10.-- enz.