Seiko specialist gezocht voor 4S15-6000 uurwerk

Hi iedereen,

Vandaag eindelijk mijn red alpinist binnengekregen en super blij mee. Voordat ik deze kan dragen heeft het horloge wel een serieuze service nodig denk ik. Er is namelijk een probleem met de kroon:

Zolang de schroefkroon dicht zit loopt het horloge niet. Zodra ik begin met ‘ontschroeven’ begint de secondewijzer te lopen, maar die niet alleen… :sweat_smile: Ik verstel dan ook meteen de tijd. Als de kroon helemaal is uitgeschroefd kan ik deze ook niet terug indrukken, enkel terug schroeven en wanneer ik dat doe zet ik draaien de wijzers weer mee terug tot de kroon dicht is. Dan stopt ook de secondewijzer weer…

Iemand die zoiets soortgelijks wel eens heeft meegemaakt? Ligt dit waarschijnlijk puur aan de stem of zal er meer aan de hand zijn?

Doorverwijzingen naar een goede horlogemaker in (de buurt van) Breda zijn zeer welkom! Liefst een met eerlijke prijzen. :sweat_smile:

Een red Alpinist… :heart_eyes:
Dat vraagt om een foto!

1 like

Thanks, ik had Koremans in Chaam al op het oog. Eens bellen morgen!

Hier alvast een foto. Later meer!

3 likes

Ik zou dit uurwerk wel echt alleen aan een Seiko specialist overlaten. Het zijn geen eenvoudige uurwerkjes om te laten doen.

2 likes

Hmm daar was ik al bang voor… Heb je toevallig een goed adresje daarvoor? :disappointed_relieved:

Iemand een goede tip voor een vintage Seiko specialist? Misschien dat @Aad57 mij verder kan helpen? (afgaande op de dichtstbijzijnde horlogemaker link van Chlorophyl)

1 like

Ik heb bijna een keer zo’n ouder model Alpinist gekocht, maar ik was niet enthousiast genoeg, dat was smaakgerelateerd (door de urenwijzer en indices). Ik was vooral gefascineerd door dat kaliber.

De 4s15 is een bijzonder kaliber, van een heel andere orde dan de 6r15.

van watch-wiki:
The 4S family was introduced in 1992 with the 4S35 as a higher-end automatic alternative to the mainstream 700x and 7S families. The line is based on the King Seiko 5200 series from the 1970’s. Unlike most other Seiko movements, the 4S family operates at 28,800 vph and includes both automatic and hand winding variants.

The 4S15 was a high-end movement, adjusted to +15/-10 seconds per day from the factory. This is nearly as accurate as the “Top” grade ETA 2892 and similar movements. It features a **thermo-compensating balance and hairspring**

Heeft ook een fijnregeling.

Ik zou Ubbels in Bredevoort eens benaderen. Vraag gewoon of hij het kaliber kent en er wel eens aan gewerkt heeft. (niet dat het niets wordt als het de eerste keer zou zijn voor hem). Hij doet in elk geval ook Seiko, inclusief Seiko chrono’s. Staat hier beslist goed bekend, maar ik heb zelf geen ervaring met hem.

https://ubels-uurwerkreparatie.com/
https://ubels-uurwerkreparatie.com/gastenboek/

1 like

De beste man z’n atelier is net in een ravage veranderd na een inbraak. Staat in een draadje in Algemeen…

Serieus? Dat gebeurt echt zo vaak de laatste tijd voor mijn gevoel. Wat een schooiers

Ik ben hier veel en vaak en toch mis ik wel eens wat. Wat een naar nieuws.