Tag Heuer Senna CT2115

De Aquaracer chrono is een automaat met chrono uurwerk. Dat is totaal niet te vergelijken met de Senna wat een quartz horloge is.

Als dit je droomhorloge is dan gewoon een nieuwe kopen.

Huh? De CT2115 is toch een chrono en geen quartz?

Volgens mij is de ct2115 een automatic, en als ie in 2008 voor 't laatst een beurt heeft gehad moet je die kosten er absoluut bij rekenen. Dan wordt 'ie wel vrij prijzig.
Aan de andere kant is 't een limited die niet veel wordt aangeboden, wat de prijs enigszins rechtvaardigt (vraag-aanbod).
Toch zou ik nog even stevig onderhandelen, denk dat 1700 a 1800 een mooie prijs is waar de beurt bij zit.

Dus EUR 1.700,- inclusief beurt. Dus dan zou ik max EUR 1.300,- neer moeten tellen indien ik de beurt bij de dealer laat doen?

Sorry, ik ging uit van de Senna op de foto van davykuipers.
Dat is namelijk een quartz.

Vroeger kon je de onderhoudskosten van TAG Heuer terug vinden op de website. Als je goed zoekt kom je ze wel ergens tegen. Overigens heeft een analoge kwarts ook onderhoud nodig! Na de ‘kwarts-motor’ volgt er ook een serie tandwieltjes om de wijzers in de juiste snelheid te laten draaien. Minder dan bij een mechanisch uurwerk maar nog steeds onderhoud. Inderdaad om de 5 a 7 jaar. Ik adviseer je dit wel te doen. Als je daar, net als ik, het geld niet voor hebt zit er maar 1 ding op. Probeer het jezelf aan te leren of volg een cursus. :smile: Met een beetje verzameling zit je namelijk al snel aan 500 euro per jaar aan onderhoud.

Overigens kan je op Chrono24.nl ook vaak uitzoeken wat iets ongeveer waard is.

Groet,
Arvid

Bedankt voor je reactie. Ow das cool een cursus volgen. Waar heb jij dit gedaan?

Ik heb de verkoper gemaild.Ik houd jullie op de hoogte. Meer tips en adviezen blijven welkom uiteraard. :wink:

Ik ben ook een Senna fan en heb zelf de CJF2113 maar de CT2115 vindt ik ook erg mooi.
Je zal een onderhoudsbeurt moeten incalculeren, deze heeft een valjoux 7750 uurwerk.
Ik zou deze bij een onafhankelijke horlogemaker laten servicen en dan zul je zo’n 250 euro kwijt zijn.
Qua waarde denk ik dat een realistische prijs rond de 1000 ligt.
Maar ze staan niet vaak te koop en dan is het de vraag hoe graag wilt de verkoper verkopen en jij kopen,

Als het laatste onderhoud in 2008 is geweest, is de aan te bevelen update/upgrade van het Valjoux 7750 uurwerk waarschijnlijk ook nog niet uitgevoerd. Hierbij worden, naar ik begreep van Jan Ubels, onderdelen vervangen door nieuwe onderdelen van hoogwaardiger materiaal wat de betrouwbaarheid en levensduur verlengd, naar ik aanneem.

Het eerste aanstaande onderhoud aan dit TH horloge wordt daardoor waarschijnlijk iets duurder. Volgens mij was ik een jaar of 2 geleden voor onderhoud, bedoelde upgrade en een kleine reparatie € 350 tot € 375,= kwijt (ik weet het niet meer exact) voor het Valjoux 7750 uurwerk van mijn Longines.

Grt. Marco

Hi Marco en Floris bedankt voor jullie reactie en tips.

Het is uiteindelijk €1250 geworden exclusief onderhoudsbeurt.

Ik woon in de regio Rotterdam. Weet er iemand een goede, betrouwbare en uiteraard betaalbare horlogemaker waarbij ik de door Marco en Floris voorgestelde beurt kan geven?

Voor zover iedereen bedankt voor de tips en adviezen. Waardeer het echt. :slight_smile:

1 like

Van de week de klok opgehaald en verkeert in hele goede staat en helemaal compleet met alle papierwerk erbij inclusief de Tag Heuer doos. De horloge is de afgelopen 3 jaar niet gedragen en dat is ook wel te zien. Uurwerk ed is in orde dus volgens de juwelier voorlopig geen onderhoud te laten uitvoeren. Ben er superblij mee! :smile:

Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst.
Maar als het onderhoud voor het laatst in 2008 is geweest zou ik op zn minst het uurwerk even laten controleren door een horlogemaker zeker als je van plan bent het horloge te gaan dragen.
Een uurwerk kan op het oog wel goed lopen, maar kan een lagere amplitude hebben door ingedroogde olie, de droge olie zorgt voor flinke slijtage.
Een goede horlogemaker heeft in 1 oogopslag gezien of de olie ingedroogd is of nog goed is.

Ik hoor goede geluiden over Dirk Oskam, Slinge 465 Rotterdam.
Goed om daar even langs te gaan.

Ik sluit me aan bij het verhaal van Floris. Alleen een horlogemaker kan de staat van onderhoud van een uurwerk beoordelen. De meeste juweliers zijn geen horlogemaker en kunnen dat dus niet (voldoende).

Grt. Marco

Guys bedankt voor jullie feedback en tips. Ik ga hier mee aan de slag. :wink:

Ben met de Tag Heuer bij Dirk Oskam in Rotterdam langs geweest om de horloge aan de binnenkant te laten bekijken en volgens hem verkeert de horloge in superstaat en moest ik het zo laten en hoeft voorlopig geen onderhoudsbeurt. :slight_smile:

Tegen alle verwachtiging in…prima toch? Niks meer aan doen dan voorlopig zou ik zeggen! Behalve dragen natuurlijk :wink:

Grt. Marco

Welkom en proficiat met je nieuwe aanwinst!

Thnx! :slight_smile: