Twee identieke Seiko SKX009, toch verschillen. Maar wat?

Geen import heffing komen via UK en binnen 10 dagen binnen compleet met doos alleen wel zonder garantie bewijs
Betaal met je creditcard dan krijg je je geld retour als er evt niet geleverd is.

Dat schijnt ook best vaak te gebeuren toch?

Voor €2 extra ofzo heb je de verzekerde optie. Ik kan uit ervaring spreken bij een kwijtgeraakt pakketje dat je dan inderdaad een nieuwe zending krijgt. Dus ook dat is dan afgedekt.

Een een off topic reactie. Mijn ervaring met global, is “gewoon doen” en betalen met creditcard of Paypal. Dan heb je gelijk een verzekering voor het ontvangen.

even ter info, mijn vader is een officiële seiko verdeler en geloof mij, de seiko verdelers gaan ten onder… kleine zaakjes krijgen die seiko’s geprijsd binnen en hij moet de skx009 verkopen aan 360 in feite, eentje vinden nieuw aan onder 220 is effectief onder inkoop voor de handelaars!

Ja dat is wel lastige zaak, als de prijsverschillen niet al te groot zijn gun ik het vaak aan het Nederlands mkb die moeten ook hun boterham verdienen. De prijzen nu lopen we echt uit de hand, 165 vs 360

voor zover ik weet niet hoor ,bij mij toen keurig binnen 20 dagen geleverd . Hetzelfde bij mijn zoon ook gewoon geleverd al 2 x .

Ja, maar voor de skx betaalt TS dus eigenlijk maar €145… en dan te bedenken dat CW daar ook nog 15% van pakt. Over steijkstokken gesproken… :face_with_raised_eyebrow:

Maar goed, dat weten we met z’n allen en het is een keuze om er wel of niet te kopen. Ik doe het ook, er komen toch wel leuke dingen voorbij af en toe.

Wel ben ik zo reëel dat ik niet blind op het oordeel van de ‘experts’ vaar. Je kunt als verkoper gewoon ongestraft beweren dat je vintage seiko origineel en ongepolijst is terwijl er knetterwitte wijzers op zitten en de kast glimt als een kerstbal… :scream:

@Mpaj, hoe kang is het geleden? Als je binnen 10 dagen een dispuut aanhangig maakt wordt de betaling aan verkoper opgeschort en ga je een traject waarin je kunt proberen de koop terug te draaien of bijvoorbeeld anderszins (financiëel) gecompenseerd te worden. Ze (catawiki) laten je wel eerst proberen dit zelf met verkoper op te lossen maar als je dat via de berichtenmodule op de site doet, kunnen zij meelezen en kunnen ze ook zien wanneer je er niet uitkomt (en hoef je hen daar niet meer van te overtuigen). Ik kwam er (gelukkig) uit dus geen ervaring hoe dan verder zou gaan… Meeste verkopers willen geen slechte review dus dat is je troef… Kijk hier maar even naar mijn ervaring, hopelijk heb je er wat aan…

Dank allen voor de tips.

Ik heb het horloge woensdag 29 gewonnen en 's avonds gelijk betaald.
Dit was het kavel: https://veiling.catawiki.nl/kavels/20419913-seiko-seiko-diver-scuba-automatic-skx009-pepsi-2010-skx-009-7s26-0020-n-045083-avril-2010-heren-2000-2010
Ik had toen ook de links al kunnen zien, maar het is me pas opgevallen nadat ik de SKX van @RLC er naast hield. Bovendien ga je er wel van uit dat de ‘experts’ de foto’s ook zien en daar hun adviesprijs op baseren.

Afijn. Deze boef heeft me heel slim vorige week een berichtje gestuurd met dat hij ziek was en pas donderdag het horloge kon versturen. Dit heeft hij wel in de Catawiki app gedaan. Hierdoor heb ik het horloge zaterdag namiddag pas ontvangen en zijn we nu ruim voorbij de 10 dagen van CataWiki.

Ik heb zojuist het e.e.a. (met dank aan @vierport) bericht naar de verkoper. Verhaal erbij dat ik hier tegenaan geopen ben en niet gediend ben van namaak spul en dat ik er graag uit wil komen. Zometeen om 9 gaat er gelijk een telefoontje uit naar CataWiki. Mogelijk is mijn betaling niet meer tegen te houden, aangezien we al op 13 dagen na betaling zitten. Maar meneer verkoopt wel vaker een Seiko zag ik, dus wellicht dat daar iets mee te doen valt Maar voor hetzelfde geld komen we er ook onderling uit en ontvang ik het volledige bedrag terug.

3 likes

Die Franse verkoper heeft inderdaad meer van dat spul te koop. Allemaal voorzien van aftermarket onderdelen. De prijzen die nu geboden zijn, zo tot 80 euro zou een juiste verkoopprijs zijn. Als je rond dat bedrag had gezeten was het niet zo erg, maar nu met dik 180 euro ben je wel in de maling genomen. Gezien het serienr en het A uurwerk kun je er van uitgaan dat het horloge van 2000 is en niet van 2010.

Kun je die tijd niet van de 10 dagen aftrekken in je verhaal naar CW?

Vraag ze expliciet een dispuut aan te maken, dat is de door hen gebruikte term voor dit soort procedures.

Succes man!

1 like

Ik heb een SKX009 van 2008, nieuw gekocht in 2009, en deze leuke uit 2005

Bovenstaande heeft een folded Jubilee. Ik vermoed dat de band bij de SQ100 hoort.

Verschillen tussen de banden van de SKX en de SQ100 :
de schakels van de SQ100 zijn iets minder breed, iets minder hoog, folded, en tegen verwachting minder rek.
De clasp verschilt, maar kan bij jou gewisseld zijn met een SKX clasp.

Zojuist (na een heel lang wacht deuntje) gesproken met CataWiki,

Ze waren heel begripvol. Waardeerden dat ik eerst zelf contact had opgenomen met de verkoper, maar vonden het ook zeer verstandig dat ik het gelijk bij hun neer legde.

De uitbetaling naar verkoper heeft nog niet plaats gevonden, dus ze gaan deze nog even wat langer vast houden. Het wordt nu bij de Franse afdeling van CataWiki neergelegd om het eventueel terug sturen af te stemmen. Het hielp dat de verkoper in een privé bericht al had aangegeven het retourzenden te willen vergoeden. Van CataWiki begrepen ze ook dat ik niet alleen het retourzenden en het het bod vergoed wilde hebben, maar ook de veilingkosten en initiële verzendkosten. Ik kan binnen een paar dagen bericht van ze krijgen.

Heel positief gesprek en zeer begripvolle en behulpzame dame. De veren worden echter pas uitgedeeld als ik m’n geld dans la poche heb.

6 likes

Hahaha, herkenbaar!

Mooi!

Klinkt alsof er wordt aangestuurd op volledige annulering, dat is wat je wil. En inderdaad ook de 9% en verzendkosten terug. Ik moet zeggen dat ik destijds wel het retourzenden heb betaald (6,50€, was in NL), dus dat doe je goed, dat ook terugvragen :+1:t2:

2 likes

Gelukkig lijkt het goed te komen. Volgende keer niet zo “hebberig” reageren op veilingen. Dat werkt net als in een casino als je hebt verloren toch nog een keer te proberen te gokken om je verlies proberen terug te winnen :wink:

En wat betreft de “Experts” van Catawiki … EUh … Nee laat ik het ook maar niet zeggen. Misschien is dat al wel genoeg informatie over de catawiki experts.

Had een tijdje terug de SKX009K2 bij Tobydeals(=eglobal) voor €132,- op de deurmat. Absoluut 100% geen invoerkosten.

Veel plezier met die andere SKX.

4 likes

Bedenk me nu ineens dat jij dus de skx van @RLC heb overgenomen. Hele vakantie over zitten dubben of toch een nieuwe via eGlobal en toen ik wilde toehappen was ie weg :grimacing::face_with_raised_eyebrow::sweat_smile:

Die van eGlobal is er ook niet gekomen, wel drie andere (impuls) aankopen in de tussentijd…

Hoe loopt de afwikkeling verder met CW?

My Skx009 was a minty minty minty one! :yum:

I know… :roll_eyes:

1 like

Heb nog wel een Sumo SBDC001 en een Turtle SRP777J in de aanbieding. Also triple A quality pf course. :wink:

Thanks but no thanks…niet mijn ding :wink:. Mag ooit nog een 009 bij de 007 komen, dit was een leuke kans. Komt wel, vanavond eerst andere NA uitpakken… :grimacing: