Vintage Horlogedeal gespot? Deel hem hier!

Listing met slechte gruizige fotos van volgens mij een behoorlijk mooie Enicar

2 likes

Ik ben volgens mij niet erg kritisch op krasjes en putjes, maar in dit geval zou ik zelf niet gaan voor de aanduiding “behoorlijk mooie” Enicar. Ik weet niet wat gebruikelijk is voor deze horloges, maar ik word hier niet gelijk razend enthousiast van, kijkend naar de hoeken van de lugs, zeker de achterkant van de lug op elf uur, en de toestand van het achterdeksel. En het bandje is te smal. :see_no_evil:

Op de balansbrug zitten ook krassen en slijtage, en daarnaast zit ook een beste jaap. :thinking:

Maar dat is slechts mijn eerste indruk, en ik weet niet wat je moet/kan/mag verwachten van een Enicar van 180 euro.

2 likes

Wel een prachtige wijzerplaat !

2 likes

Ook daarover heb ik mijn bedenkingen: corrosie op de indices 3, 4, 8, 9, 10, en onevenredig verdeelde kleine vlekjes verder. Maar opnieuw: ik weet niet wat je mag verwachten hiervan.

1 like

Chromen kastje. Zo te zien een zwaar leven gehad.

Mist daar nou een jewel??
image

2 likes

Dat weet ik niet. De/een Enicar van @diashock is ook een 1292, en daar lijkt het steentje van de centrale as verstopt te zitten onder een metalen hoedje. Bij de 1292 van eBay lijkt er wel een gat te zitten, maar het zou wellicht de lichtval kunnen zijn?

https://img.horlogeforum.nl/uploads/db9961/original/4X/e/5/f/e5febd2085f2d35de99b781a912802f93c752060.JPG

Ook op Ranfft ziet het er een beetje metalig uit, maar daar vind ik het lastig te beoordelen.

http://www.ranfft.de/bidfun/katb/2uswk/Enicar_1293.jpg

Haha, vooruit, nog eentje om het af te leren en dan zal ik weer stoppen met dit gespam. Deze stond te koop op sellingantiques.co.uk:

https://www.sellingantiques.co.uk/photosnew/dealer_vintagewristwatch/dealer_vintagewristwatch_superhighres_1545220058902-7220958184.jpg

3 likes

Het ankerrad heeft dekstenen, dus twee jewels extra. Toch zijn het er maar 17 in totaal. Ik denk dus dat dit uurwerk net als een normaal 15 jewels uurwerk geen jewels heeft op het centrumrad. :sunglasses:

5 likes

Lesje geleerd. Mafkees houdt in het vervolg zijn waffel over zaken waar hij geen verstand van heeft :joy:

3 likes

Dit is de grootste leugen van 2019, dat durf ik nu al te zeggen. Overigens was juist ík nu volkomen in het wilde weg aan blaten, ik heb ook een leuk lesje geleerd, bedankt @wbcoupe!

4 likes

Ach, ik roep ook wel eens iets wat achteraf niet blijkt te kloppen. Geen punt, ik leer hier op het forum ook nog steeds regelmatig bij. :sweat_smile:

2 likes

Juist goed dat we elkaar scherp houden.

Btw ik heb dit, hier gewraakte :hugs: , model eens in het echt gezien. De dial van deze referentie is echt heel fraai met oa guilloche van hoge kwaliteit.
Een beter model is dus echt aan te raden voor de enicar liefhebber (maar zal dan ook wat meer gaan kosten)

2 likes

Hij staat nog laag maar het is natuurlijk een veiling. Ik ben benieuwd waar hij op sluit straks.

Ref. 104503-1. Hij is correct, inclusief glas en kroon. Ik vind wel dat de reflectorring aardig ‘hoog’ ligt, zie de schaduw tussen de ring en de wijzerplaat.

Hij heeft wel de nodige ‘rotor wear’ meegemaakt, zo te zien. Een beurtje is wijs.
image

1 like

Mooie 168.017 met originele kroon.

Klein beetje oxidatie onder de bezel, zo te zien.
image

1 like

Gesloten op ongeveer €1200,00. Misschien ligt het aan mij, dat ik iets gemist heb, maar dat is voor een 18k exemplaar geen geld :thinking:

-edit-
Kroon bij nader inzien toch niet origineel. Maar goed dat gaat geen honderden euro’s schelen.

Deze vind ik leuk en, ondanks de probleempjes, aangenaam geprijsd:

https://omegaforums.net/threads/vintage-1940s-omega-bumper-ref-2438-4-stainless-steel-325.97246/

4 likes

Eens! Een 35mm 1940s omega voor zo’n bedrag: dat kan een leuk projectje zijn.

Deze is mooi!
https://omegaforums.net/threads/late-50s-early-60s-automatic-universal-geneve-engine-turned-bezel.97295/

1 like

Ik volg al een tijdje soms polerouter de luxe veilingen (zit er stiekem aan te denken er een te kopen …maar moet nog flink sparen hiervoor…),
Zie ze bij vrije veilingen al een aantal keren voor 1400-1800 weggaan, waar de no dates aan de hogere kant zitten. Ze zijn blijkbaar minder verzamelwaardig dan de SS modellen? Ik begrijp het ook niet helemaal… Maar wil er graag nog van profiteren zodra de hobbypot weer vol zit, dus niet allemaal massaal gaan bieden :slight_smile:

Volgens mij is de ergste hype voor polerouters voorbij, prijzen lijken te stabiliseren en zelfs wat af te nemen, al is het aanbod op ebay de laatste tijd voor >80% stuks waar toch wel wat aan schort als je de fotos groot op de computer bekijkt; vooral stuks waar het onderhoud nogal “beperkt” is geweest en met duidelijke rotor problemen (zwakte punt van de UG microrotors??)

:sweat_smile:

1 like

Geen heel verkeerd exemplaar maar de kast heeft aardig wat te lijden gehad, met name linksonder vanaf het vooraanzicht. Misschien kan de geïnteresseerde er daarom wat van afkletsen. Als je de B&S strap niet wilt dan moeten er ook best wat tientjes af kunnen, gok ik.
https://omegaforums.net/threads/universal-geneve-rose-gold-polerouter.97368/

1 like

Ligt dat er misschien aan dat de zwarte wijzerplaten ook het meeste gewild zijn? Ik kan me makkelijk voorstellen dat ik voor een zwarte een paar honderd euro extra zou lappen.

Ik onderschrijf de trend maar check dit :joy:

Absoluut. Zie er maar eens eentje te vinden die in (zeer) goede staat is. Dan knal je wel weer ineens die €2k over. Voor de prijs/kwaliteit moet je het bij de Polerouter Supers zoeken tegenwoordig, denk ik. Zo heeft @Bauhaus net een hele mooie gekocht via OF.

4 likes