Vissenleer

Las net dit …

"Wordt een horlogebandje van leer van Noordzeetong of een sleutelhanger in huid van een zeebarbeel de nieuwste rage? Stéphanie Maes uit Oostende ontdekte dat je van een afvalproduct van de vis een luxeproduct kan maken.

Het looien van de vishuiden gebeurt ecologisch in het Franse Arcachon. Het was ook daar dat de bevlogen Oostendse onderneemster ontdekte dat vissenleer ook voor onze visserij een interessant bijproduct kan zijn. “Er is zeker een markt voor. Ik heb een eerste klant in het Antwerpse. Zij maakte schoenen en die staan momenteel in een showroom in het Antwerpse.”

Stephanie Maes wil van haar vissenleer een 100 % West-Vlaams product maken. Voor de verwerking tot armbandjes doet ze een beroep op een gespecialiseerd bedrijf in Oostende. En daar zijn ze bereid om de hebbedingtjes van Stéphanie in hun assortiment van lederproducten op te nemen. En nog dit zo’n bewerkte vissenhuid ruikt echt naar leer. Veel mensen vragen zich blijkbaar af of het naar vis ruikt. Nee dus."

Bron : http://www.focus-wtv.be/nieuws/oostendse-werkt-met-vissenleer?utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-WTV&utm_source=Newsletter-08/12/2016

Een duiker met vissenleer ? Makes sense to me !

5 likes

Zeker een goed idee.

Bandjes van steur. Nog niet gekocht, wel in de hand gehad. Mooi product.

https://www.ochsundjunior.swiss/straps/sturgeon/

1 like

Ik heb een bandje van haaienleer

Roggenleer kom ik ook vrij regelmatig tegen. Leuk idee van Stephanie, maar ze is niet de eerste met dat idee.

1 like

Stephanie heeft helemaal niets zelf verzonnen. Dit soort artikelen jaren terug al gelezen, toen over tassen van zalmleer. Verder cool natuurlijk.

Echt vernieuwend inderdaad.

1 like

In Duitsland al voor de oorlog
Schijnt tamelijk robuust te zijn

Er is ook vissenleer die heet “galuchat”, het komt van haaien of stingray. Men kan het onder ander vinden op de hand van de katana swaard. Men maakt ook horlogebanden ermee.
Hier is het zeker een namaak, maar toch kan men zien hoe het uitziet.

Deze dames vinden het mooi.

Mika

2 likes

Wel allemaal een gouden klokkie om :wink:

Grt.

1 like

Breitlingband van haaieleer gekocht, maar ik heb mijn twijfels over de echtheid, niet
over de prijs Fl 250,00

Vissenleer is inderdaad niet nieuw, in USA zit een handelaar die van alles en nog wat verkoopt van tassen tot horlogebanden. Rog wordt al sinds de 17e eeuw gebruikt voor buitenkasten van de ‘knollen’ en later ook voor horlogebanden. Hirsch heeft ze zelfs een tijdje in het assortiment gehad, heb er nog een stuk of tien hier. Huid van een rog heeft beenachtige bolletjes die zeer hard zijn, ze worden vaak afgeslepen om een mooi kleurkontrast te krijgen, vaak zwart/wit. Vissenleer van andere soorten zie je minder maar in principe is alles tot een leer te looien.

1 like

ik heb een portemonnee van uienleer…

5 likes

Huilen als je 'm opentrekt?

13 likes

Zeebaars

3 likes

Ik heb een bandje van lamasluitspier. En eentje van slangelullenleer. Denk ik.

4 likes

ik zou ze niet samen op 1 arm dragen…

4 likes

Hier zit een luchtje aan…en dan nog: in de bios al die mannen die aan je gaan frunniken.

2 likes

Een bandje van goudvissenleer voor aan je day date.

4 likes

doe je ook een armbandje van stinkdierleer…

1 like