Wie heeft er kennis van een oud zakhorloge ?

Toch heel onverwacht nog een horloge gekregen vandaag. Wist dat mijn vader een oud zakhorloge had, maar verder nooit bij stil gestaan. Maar ik heb hem nu voor mijn verjaardag gekregen. Een familie erfstuk van mijn overgrootvader. Mijn vader had het erover dat het ergens rond 1875 moest komen. Hij loopt niet, kan het dekseltje van het uurwerk ook niet open krijgen. Dus wil hem naar een specialist brengen. Staat niet echt een merk op, of jaartal. Wel veel nummers en een naam (horlogemaker) uit kampen en hij heeft zelf zijn eigennaam erin gekrast. Kan iemand hier meer over vertellen of ken je iemand die gespecialiseerd is in zakhorloges dan hoor ik dat graag.

1 like

Tja ik denk dat je toch echt het deksel vh uurwerk open moet maken voordat de experts zoals @koen hier iets over kunnen zeggen…

En ik heb in mikrolisk http://www.mikrolisk.de/ even gezocht naar de maan en ster op de kast. Ik heb wel wat gevonden dat er op lijkt, maar net niet…

Mooi zakhorloge btw!

2 likes

Een ster plus halve maan is het merkje van Phenix Watch Co, met de zoekfunctie is het een en ander te vinden op het forum.

3 likes

Ik had idd niet op het forum gezocht…Maar staat inderdaad zo ook op mikrolisk als ik daar op phenix zoek.

2 likes

Hier is ook het een en ander te lezen over Phenix.

http://www.cliniquehorlogere.ch/la-clinique-horlogere/manufacture-montre-phenix.html

3 likes

Top bedankt ga ik doen.

Dins1 ook bedankt.

1 like

Uw bericht is tijdelijk verborgen en wordt zo spoedig mogelijk beoordeeld.

1 like

Goedemorgen,

Was al twee keer getagd, dus dan maar even tijd maken om een reactie te schrijven :wink:

In vind persoonlijk 1875 een vrij vroege datering. Ik zou liever zeggen 1980-1900, maar ik sluit na 1900 niet geheel uit.

De naam kan van twee personen zijn, enerzijds de naam van de juwelier welke het horloge heeft verkocht (vrij ongebruikelijk) of de nama va de eigenaar (vrij gebruikelijk). Ik denk dus dat de naam de naam van de eerste eigenaar van het horloge is.

De staat is zo te zien prima, de wijzerplaat is nog mooi end e kast ziet er ook wel goed uit. Het uurwerk heeft minimaal een schoonmaakbeurt nodig. Dat wil zeggen dat het uurwerk compleet wordt gedemonteerd, alle onderdelen worden gecontroleerd op slijtage en worden schoongemaakt. Daarna wordt het horloge weer in elkaar gezet en voorzien van nieuwe smeermiddelen. De kosten zijn afhankelijk van of er onderdelen defect zijn en er reparaties uitgevoerd moeten worden.

Met vriendelijke groet,
Koen

5 likes

Heel erg bedankt @koen !

Ja de leeftijd was ook een gok van mijn vader.
Denk zelf dat de naam icm Kampen van de Juwelier is.
Maar ik ga er mee aan de slag !

1 like