Beste horlogeboeken?

Binnenkort komen de Sint en die andere met die baard weer langs, dus dit leek me een mooie gelegenheid een horlogeboek te vragen. Ik heb zelf nog geen horlogeboeken en ben benieuwd welke boeken jullie kunnen aanraden. Ik ben eigenlijk heel breed geïnteresseerd, maar Rolex en de Omega Speedmaster zou ik in het bijzonder meer over willen weten.

Voor de Speedmaster zag ik dat het boek “Moonwatch Only” werd aangeraden op Speedmaster101.com. Is dit een aanrader volgens jullie en welk ander boek mag ik absoluut niet missen?

Groeten,
Mark

2 likes

Mijn beste,

Een aanrader is het boek “Wristwatches, Armbanduhren, Montres-bracelets” van Gisbert L. Brunner en Christian Pfeiffer-Belli.
Deze bijbel der horlogerie, geschreven in drie talen (Engels, Frans en Duits), beschrijft vele honderden horloges met schitterende foto’s en overzichtelijke technische uitleg!!

En voor straks: “Buona Notte" en morgen gezond weer op.:first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face::first_quarter_moon_with_face:

Orologio Signaturis Temporis :wink:

4 likes

Zelf heb ik de eerste editie van Hodinkee Magazine.
Je kan op hun site zien welke onderwerpen ze bespreken in het deel, er zijn er namelijk al meerde verschenen. Kan je zelf kijken wat je het meeste aanspreekt.
https://shop.hodinkee.com/search?q=Magazine+-tag%3Ahidden

Deze mag absoluut niet in de lijst ontbreken! :+1::smiley:
https://www.bol.com/nl/f/a-man-and-his-watch/9200000073194392/

2 likes

Aanrader! :ok_hand:
Ik heb er een korte (plaatjes)review over geschreven:

Inderdaad, die hoort er ook bij!

1 like

Bedankt voor de tips tot zover! Hier zitten al mooie boeken tussen.

1 like