Breitling horloge

Ik heb een B1 Breitling horloge ik wil alleen de batterij vervangen, weet iemand die dat doet zonder hem naar Breitling te sturen want die willen alles vervangen en dat vind ik te duur. Weet ieman een horloge maker die dit kan?

zal toch wel, ik ga altijd naar mijn vaste juwelier waarvan ik weet dat ze een goede horlogemaker in dienst hebben en dan overleg ik altijd wat ik wil.
Ik zou in ieder geval niet naar bijv de V&D ofzo iets gaan … maar dat begreep ik al wel uit je tekst.

Ik laat mijn batterijen altijd door Breitling vervangen. Duur, zeker waar, maar dat is mijn Breitling ook. Ik neem geen risico met zo’n waardevol horloge. Ze vervangen bij mij verder helemaal niets, behalve de pakkingen natuurlijk.

1 like

bij breitling is natuurlijk altijd goed, persoonlijk laat ik bij de horloges waarvan ik de history weet meestal om de keer bij bijv omega en daarna een keer bij de juwelier vervangen.
Komt wel bij natuurlijk wat je met je horloge doet en wat je verwacht, meer als handen wassen doe ik niet met een horloge.

Schijnt dat een B1, ik heb er trouwens ook één, één van de moeilijkste is om na een batterijwissel weer aan de gang te krijgen, vooral voor het digitale gedeelte. Heb ik onlangs nog gehoord van een horlogemaker. Ik zou dus ook aanraden om ermee naar een Breitling verdeler te stappen.

Maar kan die juwelier van u wel zo’n batterij vervangen? wilt u mij die juwelier geven als dat mogelijk is s.v.p.

In mijn -korte- tijd bij BSN (Breitling Service Nederland) was ik tegen wil en dank (had de pest aan die dingen maar was er goed in :wink:) de B1-specialist. Wat me vooral opviel was hoe vaak de alarm-sensor beschadigd was, en hoe vaak de hoogtelucht (horizontale speling) op het raderwerk groter was dan nodig - of zelfs groter dan wenselijk. Sensor wordt standaard vervangen (pokkeklus met hogedruk-waterstraal), en de hoogtelucht paste ik indien nodig aan met een Seitz.

De B1’s worden bovendien gruwelijk smerig vanwege de vinnen op de achterdeksel, een ultrasoon is wel het allerminste dat nodig is om die schoon te krijgen. In totaal zitten er 11 (!) pakkingen in die allemaal vervangen worden. Die pakkingen zijn alleen via Breitling-kanalen te krijgen.

Gezien de levensduur van de batterij en de “peace of mind” van een officiele batterijwissel (plus garantie) zou ik dat in dit geval toch zeker aanraden.

5 likes

Ik dank u wel voor uw reactie, ik heb alleen niet zulke geweldige ervaring met Breitling ik heb al een aantal malen de batterij laten vervangen, de laatste x ging hij niet eens 3 jaar mee, terwijl uiteraard afhankelijk van het gebruik 5 jaar was
beloofd, ik gebruik bijna nooit de verlichting en zeker nauwelijks andere funckties, zie ik toch niet meer zo best als ik maar kan zien hoe laat het is ben ik dik tevreden. Ik heb er bij Breitling over gereclameerd toen hebben ze wel de batterij
weer vervangen. Maar nu wordt het nieuwe wijzers waarschijnlijk een Eblokje etc etc gaat een heleboel geld kosten en
dat vind ik iets teveel van het goede! Ik wil alleen een batterij vervangen hebben maar dat lukt niet bij ze , een trieste zaak
want nu nog alleen AOW gaat het niet meer lukken helaas…toch even deze reactie!

Hierbij twee foto’s van het binnenwerk van de Breitling B1.
Twee verschillende horloges.

De eerste heeft een regelmatig onderhoudsschema. Alleen de laatste periode was geen twee jaar maar tweeenhalf jaar.
Volgens S&C Groningen en Koster zou er vocht in het uurwerk zijn gekomen.
Gevolg: het E-block naar de maan. Maar kan volgens mij niet van vocht zijn gekomen.

[URL=http://s1270.photobucket.com/user/zabra01/media/IMG_8510-2_zps6aac7449.jpg.html][/URL]

De tweede heeft een batterijwissel gehad, met dit als gevolg.

[URL=http://s1270.photobucket.com/user/zabra01/media/IMG_8465_zps39276ddf.jpg.html][/URL]

Met vriendelijke groet,
Inca

Als het horloge in goede staat is kan je de batterij zelf vervangen. Ik heb het ooit een keer zelf gedaan. Sleutel voor een B1 is op Ebay te vinden. Er zit onder de “rotor” nog een tweede deksel.

En dat is in feite het “echte” deksel.

Wees wel supervoorzichtig met de pakkingen, want als die een beetje rekken, krijg je ze nooit meer goed. Ook voorzichtig dat het veertje van het alarm er niet uitspringt.
De batterij zelf klemt serieus, dus die wederom supervoorzichtig los peuteren. Maar verder kan er imho weinig verkeerd gaan.
De B1 is totaal geen duiker, dus als je het horloge zo gebruikt, zie ik echt geen probleem.
Wil je echter overal nieuwe pakkingen in, ja, dan geef ik toe dat je ze best naar een BSC doet.

Mijn ervaring in dat de batterij ongeveer 2 jaar meegaat. Misschien ietsje langer, maar je zal zien dat de backlight merkelijk zwakker zal worden.
Ik gebruik zowel de backlight als het alarm.

Batterij om de twee jaar vervangen vind ik persoonlijk een goede cyclus : je beperkt de kans op lekkage en de resonantie-kamer wordt eens opgefrist.

Het is gewoon een beetje durf: er zijn zelfs mensen die perfect de batterij(en) van hun Emergency vervangen.

Ik ben van mening dat, als je horloges hebt/koopt in het luxe compartiment, je er best door bevoegden laat aan werken en zelf niet aan prutst. Horlogerie is een nobele stiel , geen hobby imho.

Ik respecteer je keuze, maar dat moet ieder voor zich uitmaken.
Ik ken genoeg verzamelaars van oldtimers die er zelf aan sleutelen en toch geen garagist zijn. ( Zelfs Rolls Royce ).
En een batterijwissel op zich is niet zo aartsmoeilijk.
Maar ja, er is niets mis mee om je klok naar Breiling te doen. Sommige mensen geven daar de voorkeur aan, anderen nemen een klein doch berekend risico.
Gelukkig hebben we de keuze. :wink:

En fora zoals deze helpen hierbij. Ik heb hier al veel bijgeleerd.

Zelf ook trotse eigenaar van een B1 en batterijwissel doe ik in het buitenland bij officieel Breitling service punt! Betrouwbaar, kundig, eerlijke communicatie, snel en erg vriendelijk geprijsd! (€25,- met wd. test en garantie) in NL gaat mijn B1 in ieder geval nooit meer naar het bekende Breitling adres omdat mijn ervaringen daar nu eenmaal meer dan eens zeer teleurstellend waren.

Waarom werd het Eblock genoemd als ik vragen mag, was er iets mis mee dan?

Zelf doen is ook prima natuurlijk maar dan moet je niet vergeten om eerst jouw B1 in “slaap” modus te zetten, dit zorgt er onder meer voor dat alle settings behouden blijven op het moment dat je de bijna lege batterij wisselt met een nieuwe.
Op dit forum is hiervan een beschrijving te vinden!

Ik heb ook een teleurstellende ervaring met service van Breitling, ik wilde een batterij laten vervangen voor de 4x dat ik het horloge heb m’n Trouwkado ipv. een ring afhankelijk was ik uitermate trots met het horloge maar het vervangen heeft mij
nu wel zo,n € 850 gekost nu bij deze laatste keer was het helemaal raak, ik had hem naar Breitling laten sturen door
de juwelier waar we het horloge hadden gekocht, toen kreeg ik als antwoord dat het € 650 ging kosten met waarschijnlijk
ook nog het vervangen van het E-blokje maar dat konden ze nog niet met zekerheid zeggen dan zou er nog eens € 460
bij komen alles bij elkaar ging het om een bedrag van rond de € 1250
ze noemde het standaard bij de zoveelste beurt, ik was er ineens helemaal klaar mee ik heb het retour laten komen
en de onderzoeks kosten van €60 betaald.
Gelukkig heb ik nu een adres gevonden die alleen de batterij wil vervangen, alleen moet ik dan nog uitvinden hoe ik hem dan in de slaapstand moet zetten? in elk geval reuze bedankt voor uw reactie! MVG. Charles

Hallo IWC 3799

Waar in het buitenland batterij vervangen? Kan niet vinden op het forum om de Breitling in slaapstand te zetten kan je mij dit meedelen waar ik het kan vinden? alvast bedankt!
MVG Charles

Ik heb al even een zoekpoging gewaagd hier op het forum maar de zoekfunctie heb ik blijkbaar niet onder de knie.
Ik heb dit ook nog als uitgeprinte versie thuisliggen dus zal eens gaan zoeken en geef je wel even een bericht terug.

Ik schrik van genoemde bedragen Charly, als een horloge alleen een batterijwissel met voor Breitling bijbehorende service nodig heeft slaan dit soort bedragen natuurlijk nergens op.
Was er iets mis met jouw B1 dan?
Als er nu 4 batterijwissels zijn uitgevoerd zou jouw B1 horloge nu ongeveer 10 of 11 jaar oud zijn?
Tel dit soort bedragen bij elkaar op en je kunt bijna een nieuwe kopen…
Helaas zijn er mijn inziens veel te veel negatieve ervaringen wanneer er service beurten en/of batterijwissels door gecertificeerd personeel wordt uitgevoerd.
Jammer dan men niet lijkt te begrijpen dat een tevreden klant voor meer omzet gaat zorgen (omdat hij blijft terugkomen en voor meer klandizie zorgt door mond op mond reclame) dan eenmalig een (waarschijnlijk welgestelde en/of onnozele) eigenaar een extra poot probeert uit te trekken met technisch gezwets en zogenaamde noodzakelijke vervangingen.

Dat klopt ook hij is nu 14 oud, maar ik ben er altijd heel zuinig mee omgegaan het is mijn huwelijks geschenk daarom
wil ik hem eigenlijk niet missen, maar persoonlijk zal ik nooit m’n vrienden en relaties een Breitling aanbevelen ik ben er
ook helemaal klaar mee. Maar goed, er gaat nog een batterij in en dan zie ik wel hoe lang ik er mee doe, ik heb vele malen overwogen om hem te verkopen zelfs mijn vrouw gingen de kosten te ver en zei verkoop hem maar want hier loop je
op leeg.

Nogmaals bedankt voor de reactie!

Ik snap hoe je je voelt Charly maar dat ligt mijn inziens niet aan het horloge maar aan het feit dat jou in Nederland nooit service is verleend maar dat je teveel betaald hebt voor batterijwissels en " onderhoud"
Je wordt bijna gedwongen om naar andere kanalen dan Breitling Nederland uit te wijken met als resultaat dat je jouw horloge de schuld gaat geven als je begrijpt wat ik bedoel.

In Hengelo zit een bedrijf waar ik positieve berichten over heb gehoord, de horlogemakers daar komen van Breitling en hebben verstand van de B1 heb ik vernomen, een batterijwissel zou daar vast goed komen. Zoek maar eens op watch service Hengelo o.i.d.

Het in slaap modus zetten van jouw B1 gaat als volgt;
Draai de kroon totdat de displays zwart zijn.
Trek de kroon uit.
Bovenste lcd toont “R” het onderste toont de tijd.
Druk de bovenste Pusher in, bovenste lcd flasht "BAT"
Houd Pusher ingedrukt, beide lcd’s worden nu weer zwart en de wijzers stoppen. Het horloge staat nu in slaap modus!
Om het horloge weer te wekken druk je de kroon weer in.

Let op; op het moment dat je de oude batterij verwijdert heb je 10 tot 15 sec om de nieuwe te plaatsen anders bestaat de kans dat het horloge zijn geheugen kwijt is en moet je zelf tijd e.d. Weer instellen.

Succes, ik hoop dat je de liefde voor dit prachtige horloge snel weer terug krijgt, laat jouw plezier niet door Breitling Nederland vergallen want aan het horloge zelf ligt het absoluut niet!!

Ik weet uit eigen ervaring dat formulier Inca (die hierboven ook op jouw vraag gereageerd heeft) ook veel verstand van de B1 heeft!