Calvy Special Vintage Monnin (Heuer 844) GERESERVEERD

Door inruil verkregen, maar hij mag weer vertrekken.

  1. het merk + het model: Calvy Spécial 844 Quartz
  2. afmetingen: De 200m waterdichte 844 Heuer kast meet zo’n 42mm (zonder de kroon) en is ca. 11mm hoog. De lug to lug afstand is ca. 47mm en de lugbreedte is 20mm.
  3. Leeftijd: Halverwege jaren 80.
  4. Set: Komt op nieuwe STRAPS nato + vintage lederen band.Geen box, papieren of accessoires aanwezig.
  5. Uurwerk: ETA 955.114 quartz uurwerk. Recent geserviced (geen bon) loopt perfect !!
  6. Prijs: €450,-

Ophalen of verzenden, beide mogelijk.

Het horloge is originele staat.

Nog even wat geschiedenis hier teruggevonden:
Eind jaren '70 merkte Heuer dat de vraag naar betaalbare ‘skin divers’ toenam. Skin divers zijn duikhorloges voor het betere snorkelwerk, met ratings tot een 200m, en lekker draagbaar door dunne kasten en leuke lug-to-lug groottes. Het bedrijf boerde op dat moment echter niet zo goed, en kon het risico niet lopen om een volledige tooling op te zetten voor een model waarvan ze vooraf niet wisten of het publiek het wel ging lusten. Door deze reden werd een partnership aangegaan met het ondertussen welbekende Franse Monnin. Dit bedrijfje ontwikkelde een prachtige 42mm kast (de 844) met schroefbodem en schroefkroon, de befaamde wijzerplaat met zowel 12- als 24uurs aanduidingen, en voorzag het horloge gedurende de eerste 2 jaren van een Felsa automatisch werkje.

Dit werd natuurlijk een groot succes, waarna Heuer besliste om de productie naar Zwitserland te halen en de horloges van Zwitserse werkjes te voorzien. Er kwamen meerdere iteraties verspreid over ongeveer de volledige jaren '80. De derde iteratie Quartz duikertjes werden voorzien van een ETA 955.114 werkje, en dat is ook exact het werkje dat in deze Calvy Spécial tikt.

Dit horloge, met de ‘submariner-style’ bezel insert, de Mercedes wijzers en het mineraal glas, is 100% origineel en dan ook technisch en optische helemaal identiek aan zijn Heuer broertjes. De staat van dit exemplaar is buitengewoon mooi te noemen. Er zijn wat lichte krasjes en gebruikssporen rondom, maar niets wat opvalt of stoort. De kast is nooit gepolierd, heeft mooie strakke lijnen, en het contrast tussen de gepolijste zijkanten en geborstelde stukken is prachtig om zien.

En nog even een geleend plaatje van de calvy op de lederen band.

4 likes

Up voor het weekend!

Prijsaanpassing, €425,- incl. verzenden voor deze prachtige vintage duiker !!

Deze knappe vintage duiker zoekt een nieuw baasje!

Prijs naar €400,-

3 likes

Weekend up!

Gereserveerd !

Verkocht