Defectie Poljot flieger

hallo heren,

Ik kan voor een vriendelijke prijs een poljot chrono flieger overnemen van iemand. Het enige probleem is dat er een defecte balans as is. Zou iemand weten waar ik dit horloge kan laten maken en hoeveel dat dan gaat kosten?

alvast bedankt,

joris

Het beste dat je kunt doen is het horloge naar een lokale horlogemaker brengen (kijk voor adressen in je buurt op http://horloge.pagina.nl). Kosten zullen enkele tientjes zijn, maar ook dat kan alleen je horlogemaker exact vertellen.
Ik heb begrepen dat Poljot buiten Oost Europa niet aan fabrieksgarantie doet en je voor reparaties met garantie dus bij de winkel moet zijn waar het horloge gekocht is, maar ik neem aan dat je het horloge voor een vriendelijke prijs over kunt nemen omdat die persoon geen aanspraak op wat voor garantie dan ook kan maken. :smiley:

Hallo Joris,
slecht nieuws vrees ik: losse onderdelen voor de Poljot 3133 chrono uurwerken zijn (voorzover ik weet) nooit te koop geweest, dus je plaatselijke horlogemaker kan 'm ook niet repareren. :frowning:

De diverse Poljot specialisten (Kampmann/Levenberg enz) zouden misschien wel reparaties uit kunnen voeren, maar dan gebruiken ze waarschijnlijk onderdelen uit andere uurwerken, of ze wisselen het hele uurwerk uit. (of ze dit voor anderen dan hun eigen klanten doen weet ik niet, zou je moeten informeren)
Enige tijd geleden werden nog wel nieuwe uurwerken aangeboden voor 45 euro, maar dat is nu ook niet meer.
Reparatie wordt dus lastig, of je moet op Ebay een lelijke, werkende Poljot op de kop tikken, en hier de delen uit (laten) halen; alle balansen zijn volgens mij gelijk en uitwisselbaar (maar gezien de ruime passings-toleranties moet je dit wel overlaten aan een goeie horlogemaker).

Paul

imghttp://akzenthorloges.nl/images/397-97-0173-1.jpeg/img