Er is wat gebeurd, ik heb een AP Royal Oak gepast

Go beebie, GO! Je collectie verbleekt bij wat je op het oog hebt, begrijp ik uit je verhaal, dus die ga je dan toch niet meer dragen… :wink:
Wat zou je jezelf zitten te pijnigen, als het kan just do it, misschien kan het later in je leven niet meer (?).
Zeker in aanmerking genomen dat je een obsessie hebt op horloge gebied!

Hup, je collectie hier in het blauwe gedeelte pletteren, voordeel is dat het in 1 advertentie kan… :joy:

En vergeet niet een een NA topic te maken… :yum:

Jup! Ik ga die witte najagen denk ik, kreeg daarnet prompt een stiffy toen ik die sunburst zag op de subdials op de foto van @Rocky86 !

Dussss… Wie heeft er interesse? :slight_smile:

2 likes

Bart laat ons niet langer wachten, wanneer is jouw date met de AD? Vanmiddag nog of morgen?

Welke gaan er plaats maken?

waarom geen witte patek,

2 likes

Volgende zijn nog up for grabs:
Omega Speedmaster MKII
Omega Flightmaster (service dial maar originele t-swiss-t dial zit erbij)
Sinn 103 St Sa
Breitling Avenger GMT II
Tudor BB
Tag Heuer Monaco
Panerai Radomir PAM380

2 likes

Ja de royal oak is prachtig, droom je er al over? :joy:

Gewoon doen wat je niet laten kan

De 38mm met witte plaat en blauwe subdials is een boutique model. Dus lastiger aan te komen. Tijdens m’n AP bezoek afgelopen november heb ik in ieder geval de vraag gesteld of ik dit model kon bestellen. Hetzelfde model, maar dan met grijze wijzerplaat. Hoor hier deze maand wat meer over. Allemaal lastige politiek om iets gegund te krijgen.

1 like

Jup maar 38mm is te klein voor mij. Vind de witte met zwarte 41mm persoonlijk geweldig.

@PeterLC voor de Sinn?

Zonder twijfel

Wat een heerlijke verschrikkelijke mindfuck is die overstap naar haute horology toch ook! Het is echt dat moment dat je naar adem smakt als je die creditcard langs de betaalautomaat “swipet”. Natuurlijk is het die meerprijs niet waard, maar je koopt jezelf in bij een historisch relevant horlogemerk.

Ik zit zelf naar de Vacheron Constantin Overseas te kijken en vind het een aantal pluspunten ten opzichte van andere iconen hebben. De verwisselbare banden, het echte inhouse uurwerk speciaal ontwikkeld voor dit horloge (om het later ook breder uit te rollen) en een nieuwe eigentijdse look. Ik vind dat altijd lastig met de Royal Oak, prachtig gemaakt en ook een tijdloos design. Maar ook een beetje ouwelullen uiterlijk…Dan heb ik het over de onmogelijk te verkrijgen (bij boutique) 39mm.

En vergis je niet, die mooie dure AP Chrono heeft geen volledig inhouse uurwerk (Frédéric Piguet 1185 = Swatch Group) dus je krijgt de lelijke schoonzus er ook bij. De chrono tref je ook soms onder retail aan. Het is jammer dat de Vacheron achterblijft op de ander “big two” ondanks dat ze echt wel mooie horloges maken (ook teveel ouwelullen designs denk ik :wink:).

8 likes

:rofl:

Een van de Speedies, eerder…

2 likes

Chopard Alpine Eagle. Goedkoper alternatief voor de AP?

4 likes

Vergeet het… only AP :roll_eyes:

3 likes

Dan eerder de Girard Perregaux Laureato, eerder ontworpen dan de Nautilus, Ingenieur etc, maar drie jaar na de Royal Oak en daarmee zal het altijd de underdog / hommage blijven. Wel een volledig eigen uurwerk ten opzichte van de 39 mm en Chrono Royal Oak :wink:

9 likes

Nee, de RO is qua design significant, en dus ook in termen van stijl of mode.

Er is in horologisch opzicht bij mijn weten juist weinig belangrijk of ook maar bijster innovatief aan.

Tenzij je het door Jaeger Lecoultre ontwikkelde uurwerk bedoelt, natuurlijk. :grin: :kiss: Dat was namelijk vrij plat.

2 likes

De vernieuwing van de RO gaat veel verder dan wat nieuwe innovaties op “horologisch” gebied. Ze hebben eigenhandig een nieuwe segment geïntroduceerd. Een segment dat door alle grote merken is gevolgd en het segment dat vandaag de dag het belangrijkste horloge segment is (uitgaande van populariteit). De RO is echt één van de meest baanbrekende modellen uit de horloge-historie als je het mij vraagt.

1 like

Stalen sporthorloges? Sorry, maar die hadden Blancpain, Rolex en Glycine in 1953 al op de markt. Waarbij de Reverso in 1931 al een stalen sporthorloge was, van elegante snit.

Jij bedoelt een vormtaal die in het begin van de jaren zeventig in de mode kwam. :grin:

1 like