HanDavinci's Rolex "Ghost" Submariner 5513

Aanklikken voor topic ambiance:


Eindelijk heb ik mijn 5513 binnen. Er was een klein probleempje met de bezel waardoor ik er even op moest wachten, maar poeh…het was het wachten waard. Het is toch altijd iets met die ouwe meuk en ik kijk er inmiddels niet meer van op, part of the game I guess. :joy_cat: De jongens van @Tempusuurwerktechniek hebben mij zoals altijd weer uit de brand geholpen en hij is meteen fris geserviced!

Ik heb altijd gezegd dat ik ooit een 5513 wil bezitten en toen deze Meters First een tijdje geleden langskwam hoefde ik niet lang na te denken. Met een serial van onder de 1.6 miljoen is hij gebouwd in 1967 en is het de oudste Rolex die ik ooit heb gekocht.

De lume is lekker puffy en in combinatie met de vervaagde ghost inlay een genot om te zien.

Hij is in de 60’s op een folded (of rivet) Oysterband verkocht, maar deze is in de loop van de jaren zoals bij zoveel 5513’s uit die jaren vervangen door een 93150. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier niet heel rouwig om ben, aangezien die orginele banden fragiel aanvoelen en het had de prijs voor een 5513 MF in deze staat al snel richting de 20k geduwd. Dat zou voor mij iets teveel van het goede zijn voor een stalen duiker, aangezien mijn voorkeur toch altijd uitgaat naar edelmetaal.

Wat ik ook belangrijk vind voor mijn full 5513 experience is het glas.

Ik kijk al jaren naar plaatjes van plexi Submariners op superdomes en dat is iets dat er echt op moest komen en ik heb gekozen voor een TrueDome D19, gebaseerd op de T19.

Ik had best een orginele T19 superdome kunnen kopen, maar 1. je betaalt bijna een rug voor een NOS glas (deze Tukker trekt dus wel de grens bij 1000 knikkers voor een oud plexiglaasje) en 2. dan heb je een 40 jaar oud acrylglas waar ik niet het water mee in zou durven.

Nou zeg ik niet dat ik er meteen een salto mee van de duikplank ga doen, maar ik vind het (ongeacht de leeftijd) heel belangrijk dat een Submariner wel waterdicht is. De WR tester van Tempus ging drie keer achter elkaar meteen op groen met de TrueDome erin en dat is een dikke win. :partying_face:

Tof artikel over Truedome: True Dome: Staying true to your vintage Rolex

Om het feestje compleet te maken kreeg ik nog een cadeautje van de Tempus heren. Ze weten dat ik golf en ik vind dit echt heel cool. :joy: :golfing_man:

Ik denk niet dat de 5513 lang gaat blijven, maar dat interesseert helemaal niemand natuurlijk. Voor nu is het een lekker setje met de Datejust en is er weer een doel afgevinkt! :white_check_mark:

Speciale dank aan de heren van Tempus omdat ze mijn struggles altijd op weten te lossen en de groet’n uut Twente! :v:t2: :beers:

344 likes

Gaaf Han, geniet ervan :ok_hand:t2:

2 likes

Lekker man. Had ik al gezegd dat ik heel lichtjes jaloers ben?

2 likes

Eindelijk! Hij’s lekker!

2 likes

Prachtig oudje dit en schitterende foto’s!!!
Hoop dat er nog veel plaatjes van dit horloge voorbij mogen komen. Wederom top gedaan Han!!!

2 likes

Heel mooi! :kissing_closed_eyes:

2 likes

Lekker hoor ! Mooie fotos overigens ook.
Geniet ervan!

Zo dan heb je er een 2 piece collectie van gemaakt? :stuck_out_tongue:

2 likes

Dit horloge is gewoon heel erg lekker! Goede aanwinst, geniet ervan.

2 likes

Wat een mooie Invicta hommage Han, veel plezier ermee!

12 likes

Zeer classy!

2 likes

Wat een heerlijk mooie vintage rolex

2 likes

Now we’re talking!!

3 likes

Leuk ding. We meeten elkaar begin Oktober weer! Jammer dat ik hem nooit in het echt ga zien…

19 likes

Wow, simply wow! :heart_eyes:

2 likes

Phoeee 1967 hoe bizar daar zou ik zo trots als een :peacock: mee rondlopen zeg. Echt uniek :+1:

2 likes

Beauty Han!!

Neem aan dat ie op de tee netjes in de tas zit!

2 likes

Pwoahh, dit is toch wel een stukje horloge porno :fist:t3::droplet:

2 likes

Supervet, voor veel mensen grailstuff dus je zult het er wel 2 weken mee kunnen doen. Anyway, gefeliciteerd met het behalen van dit doel! Die wijzerplaat is echt fantastisch!

3 likes

Je mooiste horloge ooit. Mag ik dat zeggon? Gefeliciteerd ouwe reus.

3 likes

Wat een GAAF ding! :heart_eyes:

Een heerlijke klassieke toolwatch, tijdloos clean design, geen protserige glimmertjes, contrasterende metaalsoorten, schier eindeloze tekstjes en merknamen of een te grote kast! Helemaal goed en die wijzerplaat met die lume, oef wat mooi!

Wat was er met de bezel?

3 likes