I dare you......ik daag jou uit

Wat een prachtige boompjes @malus65. Heel mooi gestyled! De pinus is heel traditioneel Japans. De potentilla zie je niet vaak hier als bonsai. De aandoenlijke kleine Komachi (dwerg) larix is een fraai voorbeeld van de cascade stijl en de Acer, tenslotte, is een schitterend voorbeeld van een Japanse Sekijoju oftewel ‘Wortels over Rots’ stijl in een hele mooie Honbachi schaal.
Dit is van een niveau dat ik in al die jaren nog niet heb kunnen bereiken! Complimenten en respect!

3 likes

Ik weet dat soort dingen ook niet echt zeker. Mijn bron hier is deze site: http://captainchang.com/pens/waterman.html , een soort Ranfft voor vulpennen, zeg maar en zijn info is doorgaans wel kloppend en betrouwbaar.
Dit is wat hij schrijft over de Waterman Expert II:
Waterman Expert II, blue marble
image
Waterman Expert II circa late 1990s, two-tone gold-plated steel nib, lacquer over brass, cartridge/converter.
The Expert II is one of Waterman’s higher-end steel pens. It is constructed of very heavy brass and is a hefty pen even for its size. The Expert II is available in many finishes, including a limited production “champagne” finish to commemorate the millenium.

Die dopjes vervangen zie ik echt somber in, maar je zou natuurlijk eens kunnen informeren bij Akkerman of ze iets voor je kunnen doen.
https://www.pwakkerman.com/nl/

4 likes

We gaan wel eens informeren, er zit ook een vulpennen zaak. Het heeft geen hoge prio op dit moment, de pennen liggen ongebruikt. In een origineel leren Waterman mapje dat wel :slightly_smiling_face:

1 like

Lees: er zit ook een vulpennen zaak hier in de buurt

2 likes

Omdat Coenraad @Tissot62 helaas niet op mijn uitnodiging in kon gaan, zou ik heel graag een ander gerespecteerd forumlid willen uitnodigen om eens iets meer te vertellen over zijn collectie en het liefst ook over zijn lievelingshorloge cq. graal.:slightly_smiling_face: Ik doel op een ander ouder (qua anciënniteit op het forum) forumlid: Marijn, aka @Alphons Loopt hier al een hele tijd mee en heeft vele leden zien komen en gaan en vele horlogeverhalen gelezen. Kortom; iemand die vast zelf ook veel te verhalen heeft. Dank alvast Marijn! :ok_hand::blush:

6 likes

Nou, dank je wel @anon34385602HFH. Mooi is dat. Ik ben inderdaad lid sinds oktober 2006. Sinds 2018 onder de naam Alphons.

'k kan niet meer praten over mijn grail, die heb ik gehad,maar nu heb ik
geen grail meer, hieronder zal blijken waarom.

Daarom krijg je mijn horlogegeschiedenis. Ik heb dat ooit eens in een prachtig topic gezet, maar alle foto’s zijn eruit verdwenen. Bijzonder jammer.

Het begon heel onschuldig. Ik was weer eens aan het luieren op het werk, en kijk naar internet. Wat kwam ik tegen op Ebay. Een horloge. Maar een horloge dat mij fascineerde. Een eberhard 8 jours.

eberhard-j

Laat die nou bij Tromp op het Rokin in de etalage liggen. Ik vond mezelf heel dapper dat ik 100 euro korting vroeg en kreeg, en was verrukt van het doosje waar het in zat.

Je zult zeggen, leuk, verder met je leven. Nou nee. Ik bleef op het internet naar horloges kijken, en voelde letterlijk dwang om er nog eentje te kopen. Ik registreerde me op het horlogeforum, en was er niet weg te slaan. En natuurlijk, toen kwam de tweede, en de derde. En de vierde en de vijfde.
En ja, veel daarvan zijn Omega’s.

En toen sloeg het vintage virus toe.

Diverse oude Omega

De eerste is gejat.:sob::sob:

En na mijn Rolex:

wist ik wat mijn grail was, een Speedmaster uit mijn geboortejaar 1960. Ik wilde dat doen door terug te werken.

1968:

1963:

1962:

en ja, eh nee.

Toen werd ik ziek. Ging parttime werken. Maar eigenlijk was ik daar ook niet gelukkig in. Ik keek naar de toekomst en besefte dat ik niet oud wilde worden op mijn werk, en dan na een paar jaar mijn graf in, of nog erger, zoals mijn vader, het graf in terwijl je nog werkt. Het hielp dat op mijn werk mensen eruit moesten, ik ruzie had met mijn baas van Turkse Christelijke afkomst, en hem Erdogan noemde. Ik werd wegbezuinigd met een vertrekpremie, ga vervroegd met pensioen, en red het zo wel tot mijn AOW. Ik voel me prima zo.

Maar geen grail meer, niet echt. De Speedmaster uit 1960 is definitief uit zicht, en het is ook niet belangrijk. De meeste horloges zijn verkocht, ik maak ruzie in off topic, en wie weet, ik wil nog wel een groene Sumo. Misschien.

Ik heb veel mensen zien komen en gaan. Al kun je je vergissen bij de datum, bij mij staat immers 2018, ga ik pas geloven dat je een echte liefhebber bent als je wat langer lid bent. Ik heb er zoveel zien komen en verdwijnen.

Disclaimer, ik heb lang niet alle horloges laten zien.

En aan wie ik dit doorgeef: @SAT, die gaat ook een paar jaartjes mee.

24 likes

Mooi geschreven, weer een ander verhaal! Met die eerste Omega, de Speedmaster Automatic Silver heb ik wel wat.

3 likes

Een mooi relativerend verhaal met schitterende horloges overigens.
Dank voor jouw bijdrage !

2 likes

Mooi verhaal. Horloges mogen niet de vreugde van het leven in de weg staan. :ok_hand:

5 likes

Hahaha … ik dacht al dat je zoiets zou gaan zeggen… :laughing: :wink::+1: We zijn allebei Amsterdammers en ongeveer in dezelfde leeftijd… Ik ben net als jij ook langer lid hier dan mijn profieldatum doet vermoeden, maar zeker niet zo lang als jij… Je gaat- terecht- niet verder in op het feit dat je ziek werd, maar ik hoop dat het op dit moment goed met je gaat.:slightly_smiling_face:

Tromp was een begrip in Amsterdam. In mijn jeugd heb ik daar vaak met mijn gezicht tegen de raam aan staan kwijlen… Nu is dat volgens mij de Oris winkel. Ik moet erbij zeggen dat ik al heel lang niet meer in Amsterdam woon. Maar je bent wie je bent en ik ben trots op waar ik vandaan kom. Net als jij denk ik…:wink: Vroeger zat daar op het Rokin ook een ijzerwaren winkel; daar kocht ik mijn eerste scheermes: Rodrigues heette die zaak. Later ging ik messen verzamelen en heb daar de nodige messen gekocht… ‘Goeie ouwe tijd’ zou mijn opa zeggen… en zo is het voor mij ook.

Wat een mooie collectie horloges heb je gehad! Indrukwekkend zeer zeker en dat is precies wat ik bij jou ook had verwacht.
Ik ken je via het forum als een man van weinig woorden- direct en recht door zee- maar ik vind het wel erg gaaf om te zien dat je toch inderdaad ‘veel te verhalen’ hebt…

Dank je wel voor het feit dat je op mijn uitnodiging in ging. :blush:

6 likes

Dank je voor de aardige woorden. Heel jammer dat Tromp weg is, inderdaad. Maar er zijn er wel meer weg. Ace op het Koningsplein is ook verdwenen. Ik ben ook heel blij dat jij niet lang bent weggebleven. We hebben al weinig beschaving hier meer, dus je bent hard nodig.:sunglasses:

5 likes

… jij maakt mijn dag in één keer goed man! Dankjewel. :blush:

2 likes

Zijn reeds aan bod gekomen en daarna volgden :

Lexaf

Lassale

Hanst deel twee

Jimsoul

Vinwat

Wbcoupe

Alphons

1 like

EN HIER DE TOPICSTARTER…

1 like

SAT is geweest.

Okay, dan geeft ik het door aan @acour_jeroen, langer lid dan ik, en heel veel vintage ervaring.

3 likes

Dankjewel Alphons, dan blijkt dat een opvolger kiezen nog bijna het moeilijkst is :grin:

2 likes

Pracht horloges die je hebt gehad maar het zijn inderdaad maar dingen. Niets mis met relativering trouwens maar ik proef toch wel een soort bitterheid en teleurstelling in het verhaal of vergis ik me?

3 likes

Dank! Is het nu niet de bedoeling dat je van een van mijn (vintage) horloges vraagt of dat (met Gollum-stemmetje) ‘my precious’ is?

Of moet ik zelf nadenken welk pronkstuk ik het voetlicht in dit topic gun?

4 likes

Als er een teleurstelling is, is dat ik eerder had moeten inzien wat belangrijk is. Maar dat ook niet echt. Ik heb ervan genoten, en nu geniet ik van vrije tijd, mooie boeken, lekker buiten zitten bij mooi weer, en bovenal, geen kantoor.

5 likes

Ik vrees dat je zelf moet nadenken.

3 likes