Is Rolex duur of kost een Rolex veel geld?

Hahahahaha… oprecht grappig. :joy:
Ik weet het.
Een voordeel: Ik kan altijd mijn kleding kopen in de uitverkoop, waardoor ik geld over heb voor een overpriced Rolex. Zo… cirkel weer rond. :sunglasses:

2 likes

Om een idee te krijgen van wat er binnen de Rolex muren gebeurt, vind ik dit altijd wel een aardig stuk om eens door te lezen:

Niet helemaal objectief natuurlijk, maar desalniettemin indrukwekkend…

3 likes

Waarom? Je kunt er alle kanten mee uit; “het is maar wat de gek er voor geeft” springt in gedachten.

Dat het prima horloges zijn staat buiten kijf maar ik vind ze nogal prijzig gezien het in feite toch een lopende band product is.

Heel veel is blabla (marketing, sponsoring) maar zo werkt het nu eenmaal. En Rolex spant hierin het kroontje :grin: Een eigen goudsmederij? Tja, leuk voor ze maar heeft geen enkele toegevoegde waarde.

2 likes

Status telt mee, net als het feit dat mannen graag met een grote sjieke auto komen voorrijden.

Over Rolex praten en roepen dat status niet relevant is is als varen met een schip in de woestijn.

On topic: iedereen moet vooral dragen wat ie leuk vindt, persoonlijk heb ik geen moeite met Rollies en hun dragers! :sunglasses:

5 likes

Ben ik niet met je eens…niet alleen bij Rolex, maar in elke productie omgeving is de toegevoegde waarde hiervan dat je je gehele productie proces zelf controleert en daarmee dus ook kwaliteit volledig in eigen handen hebt…

3 likes

Discussies over Rolex. Het forum staat er vol mee. Zoals deze. Zo maar eentje van 4,5 jaar oud. De TS was na een paar maanden weer weg, overigens.

1 like

Alsof je geen kwaliteit zou kunnen inkopen zoals de meeste, zo niet alle? andere merken dit doen. Inclusief merken die zich in een hoger segement begeven dan Rolex…

Maar goed, voor de productie/ logistiek is het handig maar ik blijf erbij dat het verder geen enkele toegevoegde waarde heeft…

BEHALVE als marketingverhaal natuurlijk :wink:

Ik ben het met @Proenski eens. Het zou alleen toegevoegde waarde kunnen hebben als je ervan uit gaat dat je er zelf beter in bent dan jouw toeleverancier. En ik durf te stellen dat de kans groter is dat de toelevernancier er beter in kan zijn wegens grotere aantallen / specialisme.

Het is dus een mooi marketing verhaal dat je alles zelf maakt ipv ‘wij kopen alles bij de beste leveranciers en zetten het voor je in elkaar en doen daar een flinke marge over heen’.

Zoals al door velen is aangehaald, dit is een topic waar we niet uit gaan komen.
Is een Rolex het waard? Voor de een wel en de ander niet. Dat gaat naar mijn mening op voor 99% van dit forum. Want als we het heel sec bekijken, kunnen het beste allemaal een casio kopen of helemaal niets dragen… dat is het meeste ‘value for money’.
Maar is dat leuk? Nee.
Hebben we dan een gezellig forum? Nee.
Hebben we dan een leuke hobby waar we te veel tijd en geld aan besteden? Nee.
Lang leve alle topics waar we niet eens over gaan zijn! :sunglasses:

9 likes

Hoezo is dit niet leuk? Het praten over horloges an sich vind ik leuk en dit is een onderwerp wat de mensen dus kennelijk bezig houdt.

Zolang dit op een respectvolle manier gaat, mag ik toch hopen dat we volwassen genoeg zijn om een dergelijke discussie te houden.

Je hoeft het niet eens te worden, maar een inzicht in een ander zijn mening moet ter lering en vermaak best kunnen.

3 likes

Ter verduidelijking ik heb niets tegen Rolex an sich. Ben wel kritisch tegen de bla bla eromheen EN de constante absurde prijsverhogingen (kom je weer terug op wat de gek er voor geeft en die zijn er blijkbaar genoeg, noemen ze marktwerking :wink: ).

Echt heel innovatief zijn ze niet, zeker niet qua ontwerp. Best jammer. De enige moderne Rolex die ik echt mooi vind is de Explorer II. En enkele oudere/ vintage modellen.

2 likes

Volgens mij snap je @Jurk zijn argument niet.

2 likes

Dat is echt totale maffia-industrie. Het gaat zelfs zover dat ik pertinent weiger om diamanten juwelen te kopen, gebruiken of krijgen. En we kunnen ze al jaren gewoon in massa productie bouwen, die dingen.

Leuk voor in de Blu Ray speler of op de boorkop, zo’n diamant.

Ook 904L staal staat niet stil. Hier is wat een oude klant van me er mee doet:

https://www.outokumpu.com/products/ranges/ultra?gclid=CjwKCAjwmufZBRBJEiwAPJ3Lpj18tqYV9UrxSexnHXH8gqcKrL35bKKR8JwUHL2M7cQACLnCRerDsBoCRM4QAvD_BwE

Da’s een Fins staalbedrijf. Ik kwam al bij Avesta Stål over de vloer voordat ze Outokompu werden. Er zijn in Europa door fusies en overnames eigenlijk nog maar drie ontwikkelaars van roestvast staal over.

Rolex is daar niet een van.

Dat dus. Verticale integratie als doel op zich is natuurlijk belachelijk.

Schoenmaker, leest.

3 likes

We zijn het helemaal met elkaar eens.

Dat is ook wat ik betoog. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn om het er over te kunnen hebben.

1 like

Misschien andersom denken,? Doordat rolex grote aantallen produceerd, kunnen ze het veroorloven om geweldige uurwerken te onwikkelen en helemaal los gaan op materiaal keuze. Denk aan de breqeutspiraal, kwaliteit van onderdelen ( vraag een horlogemaker en hij zal het toegeven, rolex calibers zijn gewoon top) staal soort kasten etc.

Doordat er 700000 horloges de toonbank overvliegen, is de prijs misschien niet eens zo idioot hoog, als je de specs van een rolex gaat zoeken in een andere manufactuur horlogemerk met kleinere oplages ben je vele malen meer kwijt.

Waarom is dit staal speciaal? En waatom
Kiezen andere fabriekabten hier niet voor?

Zo’n 40 miljoen dollar per jaar, in 2013 (bron: https://www.forbes.com/consent/?toURL=https://www.forbes.com/sites/chrystanpaul/2013/03/25/formula-1-season-off-to-a-flying-start-with-emirates-and-rolex/)

Zal nu alleen maar meer zijn geworden denk ik.

1 like

Niet bij iedereen, ik zou een sjieke auto kunnen betalen, maar het interesseert me geen reet van anderen van me denken. Dus doe ik het niet omdat ik niks met dure auto’s heb. Een horloge koop ik ook omdat ik deze vet vindt. Als iemand me een Seadweller met pukkel zou geven dan staat ie binnen No time in het blauwe gedeelte. Ook al weet ik dat ik de blits kan zijn met zo’n ding. Maar ik vind hem gewoon niet mooi genoeg on dit geld er voor neer te tellen (en ja ik heb hem om gehad :wink: )

2 likes

Ooit, wellicht. Maar ik kan me echt geen recente horologische innovatie van Rolex voor de geest halen. Toch niet van het kaliber coaxial, Springdrive etc.

En in mijn beleving is innovatie een onontbeerlijk onderdeel van kwaliteit.

Omdat de zgn. voordelen van dit staal vnl. theoretisch zijn, en er in de praktijk vwb. het gebruik in horlogekasten niet echt uitkomen. Tenminste, ik heb nog nooit een verroeste 316L kast gezien.

Beter bestend tegen corrosie. Niet harder dan 316l wat je vaak leest. Leuk toch om iets te gebruiken dat niemand anders gebruikt :grimacing::grimacing:

Corrosie onder bijvoorbeeld een bezel heb ik wel eens gezien