Kwalitatief goede replica automaat Daytona staal

Ik ben op zoek naar een kwalitatief goede automaat replica van de Rolex Daytona in het staal, ik vind de klok zeer mooi maar behoef het origineel niet te hebben.

ik heb al 2 originele klokkenen en vind het geld niet waard om een derde (originele) klok aan te schaffen.

Dus mijn vraag is: wat is aan te bevelen en waar te vinden voor welke prijs,

mvgr Rob

Replica’s zijn fout!

1 like

recht voor z’n raap

1 like

5 euro ofzo in het buitenland,lijkt mij een goede prijs.

Infantiel antwoord heren,

Gaan jullie zo om met een liefhebber!!??

Ik zei replica, geen immitatie!!!

En begrijp ik uit de heren hun reactie dat je alleen meeteld als je een heel dure klok bezit, en een variant met eigen merk die slechts een fractie kost teld niet mee dan?!

Tjee, dan zullen jullie ook wel allemaal ferrari, Bentley ect rijden, want dan kan je je toch niet vertonen in het openbaar met een opel of VW’tje.

En ik altijd maar denken dat het om de mens achter de hobby (lees interesse) ging op deze verheven site, dus de liefde voor de klok, maar ik begrijp uit de vorige reacties dat je met meer poen voor voller word aangezien!?

Ik begrijp dat jullie bepalen de criteria wat wel en niet toegestaan word in de horloge liefhebberij, nou heren Chapeau!

geen vrg Rob

O’ja ik heb vele hobby’s ook die veel geld kosten, waaronder 2 leuke klokken (Rolex sub mariner gd/stl en Omega Speedmaster chrono gd/stl), ook op mijn geluidshobby als audiofiel (set van 45K euro) word in de hobby niemand beoordeeld op de kostprijs van zijn set maar op zijn liefde voor de muziek en electronica en in het bijzonder op de persoonlijkheid. Geld ook voor de sportauto hobby waar ik in zit, het gaat om de beleving niet de kostprijs van het bezit.

Zielige reactie jongens, als dit standaard is voor het grosso modo van het forum dan wil ik hier nietbij horen

Hey patser, wel even melden dat je audioset 45k kost he.
Persoonlijk heb ik heb geen auto, en wat horloges betreft ben ik o.a. heel tevreden met mijn Poljot die waarschijnlijk minder kost dan de betere Daytona replica’s. Toch vind ik replica’s fout, mag het?

En een Rolex replica is een immitatie Rolex, wat bedoel je nou helemaal te zeggen?

Je hebt het over liefhebberij, mijns inziens hebben neppers niks met liefhebberij te maken. Voor die prijs kun je ook leuke horloges kopen die wel origineel zijn.

1 like

tja,ik zeg maar zo ik zeg maar niets meer.

Hoi Rob

Kijk eens naar het merk Invicta. Die heeft het model Speedway, dit is een replica van de Rolex Daytona. Ik weet overigens niet of ze die nog maken, want volgens mij willen ze zichzelf gaan profileren als topmerk.

De oudere Speedway modellen lijken beter op de Daytona dan de nieuwe.

Tudor maakt ook Daytona look-a-like horloges, maar deze zijn dan wel behoorlijk aan de prijs.

Oh, ja…nog even dit. Ik heb afgelopen vakantie continu mijn Invicta Submariner (miyota automaat) met veel plezier gedragen. Voor het geld dat je ervoor betaald krijg je een goed product.

Verder mag een ieder zijn mening hebben…

hoi Jurgen,

Bedankt voor je reactie, ik heb inderdaad Invicta al eens benaderd voor de Replica Daytona, maar die heeft geen automaat als uurwerk maar een kwarts uurwerk, dit geld niet voor de Submariner uitvoering.

Bedankt voor je positieve respons.

En sorry er werd wel elitair gereageerd op mijn vraag als of het een minder waardig ding was, kijk het hoeft niet “hun” ding te zijn maar dan mag je iemand anders nog wel respecteren in zijn hobby,

mvgr Rob

Ik heb het over een replica van welk willekeurig merk dan ook, er mag van mij “geen” Rolex op staan want dat is NEP.

Maar het model is zeer fraai vandaar dus mijn interesse en ik heb daar geen 8.600euro voor over, mijn Submariner en Omega waren eenmalig…

Groet Rob

Dat is dus GEEN Rolex replica, maar wel een Rolex immitatie van een ander merk.

Op Ebay kom ik deze advertenties tegen:
http://cgi.ebay.nl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&category=66564&item=5011315295&rd=1
Overigens vroeg je duidelijk om een replica van een Rolex Daytona. Dan ben je op dit forum niet aan het juiste adres. Als iemand daar iets van zegt is dat niet elitair, maar terecht. Een replica is diefstal. Dat geldt trouwens ook voor diefstal van een ontwerp, maar daar maken alle grote merken zich ook wel eens schuldig aan. Veel succes met je speurtocht naar een dergelijk model en welkom op het forum.

of je het nu replica of immitatie noemt feit blijft gewoon dat het ontwerp ‘gestolen’ is van iemand anders of je nu die naam of een andere er op zet.
Wat ik me verder afvraag is of je als je als liefhebber kwalificeerd omdat je al enkele andere ‘echte’ horloge in bezit hebt je daarmee het recht hebt om met een nagemaakt produkt rond te lopen weet ik ook niet, dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken. Maar ik kan me de reactie van enkele frumleden heel goed voorstellen. Ik denk dat zo’n nagemaakte klok nooit echt de voldoening zal geven die van een andere horloge wel hebt.

“That’s a state of mind” niet waar, net zoals “beauty is in the eye of the beholder” want mijn ervaring is dat dat zeer persoonlijk is, net zoals dat iemand die nog nooit een nieuwe auto heeft gehad een chronische behoefte heeft (of kan hebben) om eens een nieuwe te bezitten.

Ik heb dat niet (meer) ik heb reeds meerdere originelen (of gehad) en een mooie replica is voor mooi net zoveel plezier, zolang het kwalitatief maar goed zit,

mvgr Rob

www.gogo.nl boek gewoon een vluchtje turkije pak je gelijk wat zon genesis.

mvg joris

Als serieuze tip, geef ik je graag om eens te kijken naar een Gevril Tribeca. Reken alleen wel dat je minimaal 500 Euro voor zo’n Gevril betaalt.
Voor minder heb je geen goede replicas van een redelijk merk, alleen slechte immitaties. ZO’n Invicta is misschien ook een goede optie.

Overigens zie ik hier soms ook Poljots voorbij komen, die wel heel duidelijk geinspireerd zijn op bestaande modellen van topmerken, voor Zeno precies hetzelfde verhaal. Ik heb het idee dat Genesis meer op zoiets doelt, dan een slechte Turkijke-Rolex.

Genesis, jij zou toch ook de reacties moeten begrijpen. Als ik als niet-audiofiel zeg dat ik een mooie replica van een top buizenversterker, omdat het meer om de looks gaat dan om het hart, wat zou jou reactie dan zijn? Het gaat alleen om het uiterlijk, het innerlijk is minstens even belangrijk. Daarom krijg je deze reacties op je openingspost.
Je mag van mij best een nep-Daytona kopen, verwacht alleen niet veel begrip hiervoor.

Rob je moet begrijpen dat replica en imitatie hier vaak als hetzelfde woord word gezien. Mijn eerste reactie toen ik jou mail las was ook “Nee hè?”.

Ik begreep pas later dat je een echt horloge van een echt merk wilt dat lijkt op een duur horloge maar niet zo duur is. Inderdaad de door Hein geopperde Poljots en Zeno hebben modellen die erg lijken op modellen van duurdere merken, Marcello C is gewoon een Rolex maar dan anders (laten we eerlijk zijn), Ollech & Wajs is er nog zo één echter met een uitzondering, zij hebben (volgens mij) de rechten van bepaalde modellen van Breitling gekocht toen dit in de jaren 70 failliet ging.

Ik denk dat als iedereen zich realiseert wat nou eigenlijk je vraag was, niemand vreemd zal opkijken en dat we allemaal wel een model in de kast hebben liggen dat niet als eerste door die fabrikant is bedacht.
Neem de boze reacties niet peroonlijk, als ik de eerste was die het had gelezen had ik je bericht (als beheerder) ten onrechte verwijdert :smiley:

Toch ben ik het met niet eens met de comments:
1 niet iedereen heeft even een paar duizend euro over om een horloge te kopen
2 de dure merken zijn net zo goed schuldig aan diefstal,lenen, gebruiken van andere ontwerpen
3 een goeie imitatie met een volledig andere naam en een ’ gelijkenis’ met een bepaald merk, maar met een volwaardig uurwerk erin is welliswaar niet origineel, maar wel met zorg in elkaar gezet
4 een slechte imitatie of replica is voor een paar tientjes te koop. Het is een erkenning van het merk dat gerepliceerd wordt. Het is misschien wel een vorm van diefstal, de drager van het horloge heeft blijkbaar wel interesse, maar geen geld om de real thing te kopen. Op een later moment in je leven heb je dat wel en dan koop je vast dat horloge waar je ooit een replica van had…

Dat wou ik even kwijt, iemand afzeiken is makkelijker dan nadenken over hetgeen gezegd wordt…

Storm

Deze termen worden vaak door elkaar heen gebruikt.

De Imitatie horloges zijn de horloges die in grote getale in Turkije, Singapore, en dergelijke landen vooral in de toeristenwijken worden aangeboden. Het betreft inferieure horloges die er alles, maar dan ook alles aan doen om op het origineel te gelijken. Sommige exemplaren zijn zeer slecht nagemaakt, deze kosten gewoonlijk zo rond de 50 Euro, maar na enig onderhandelen ook te koop voor 15 Euro. Op Marktplaats worden ze steeds talrijker aangeboden voor een typische prijs van 55 Euro.
Helaas zijn er ook zeer goede Imitaties te koop. O.a. van de Omega SMP’s. Ik heb enkele afbeeldingen gezien waarna ik pas na 4 keer zeer gedetailleerd kijken kon zien dat het een Imitatie Seamasters betrof. Deze Imitaties kosten zo rond de 150 Euro.
Dit soort horloges zijn in strijd met de wet, en diegenen die willens en wetens zulke horloges kopen handelen ook in strijd met de wet. Hier op dit Forum worden zulke horloges niet getolereerd, en vraag en aanbod aangaande deze Imitatie horloges evenmin.

Ik dacht in eerste instantie ook dat de oorspronkelijke poster van dit draadje doelde op dit soort horloges. Dit is niet zo’n gekke gedachte, immers horloges van het merk Rolex zijn een geliefd doelwit voor Imitatie horloges, want hoge naamsbekendheid.

Dan zijn er Replica’s.
Ikzelf gebruikte tot voor kort de termen Imitatie en Replica door elkaar heen. En op verschillende Fora, Veilingen en Aanbodsites gebeurd dat ook nog vaak.
Echter, de laatste jaren zijn er gerenommeerde horlogefabrikanten die de term Replica gebruiken als aanduiding voor een hernieuwde uitgave van een ouder (succesvol) model van dat betreffende merk. Vaak zit er dan niet meer het oorspronkelijke uurwerk in (omdat deze vaak niet meer geproduceerd wordt). Men gebruikt dan een uurwerk uit de tegenwoordige productie. Ikzelf vind deze term zeer ongelukkig gekozen door deze horlogefabrikanten, want ze zetten hiermee het grote publiek aan het twijfelen. En twijfel en verwarring zijn zeer slechte marketing instrumenten.

Tenslotte de term Hommage horloges.
Ik denk dat dit de term is die de oorspronkelijke poster van dit draadje bedoeld. Hij zoekt een horloge van een ander merk dat duidelijke trekken en kenmerken heeft van de Rolex Daytona. Vaak lijken deze Hommage horloges wel heel erg op het product die ze nastreven. Echter dit zijn gewoon legale horloges van vaak ook goed bekend staande fabrikanten.
Een Hommage horloge kan qua uiterlijk wel heel erg veel op het oorspronkelijke product van een ander merk lijken. Ikzelf vind het altijd een beetje gênant als een fabrikant te zeer wil gelijken op een succesvol model van een ander merk. Maar er zitten best heel goede alternatieven tussen (Marcello C Tridente vs. Rolex Submariner).
Bijna altijd is de prijs de enige marketingreden dat een consument voor een dergelijke “spin-off” kiest, immers anders had men wel gekozen voor een originele Rolex, Sinn, Panerai, en noem ze maar op……

Gr,
Hans Mennink