Les Journéés de la Passion 2019

Hallo iedereen,

Zoals beloofd in de post waarin ik mezelf heb voorgesteld, zou ik af en toe een “vinger aan de pols” houden (en posten) met betrekking tot de horlogemarkt in het Groot Hertogdom Luxemburg.

Op 15, 16 en 17 November aanstaande, zal er wederom een “Les Journéés de la Passion” plaatsvinden in het hartje van Luxemburg stad.

Les Journéés is een (in mijn ogen) bijzondere aangename beurs voor zij die in een ongedwongen sfeer willen kennismaken met een aantal premium horlogemerken.

Volgende merken zullen aanwezig zijn:

  • Alpina
  • Bell & Ross
  • Blancpain
  • Breguet
  • Breitling
  • Chopard
  • Frederique Constant
  • Girard Perregaux
  • Glashütte Original
  • Hamilton
  • Hermes
  • Jaquet Droz
  • Longines
  • Meistersinger
  • Omega
  • Panerai
  • Pequinet
  • Rado
  • Raidillon
  • Schroeder (Luxemburgse retailer met zijn eigen stukken)
  • Tag Heuer
  • Ulysse Nardin
  • Vacheron Constantin
  • Zenith

Een mooie en niet alledaagse line-up als je het mij vraagt! Verder zullen er ook een deel ADs zijn die onder meer bovenstaande merken verdelen (Schroeder verdeelt ook PP en Rolex). Als ik mij niet vergis is Watchprint (horloge boeken etc) ook van de partij.

Hierbij de link naar het evenement: https://www.lesjourneesdelapassion.lu/

Mensen die genteresseerd zijn om een dagje (of een weekendje) af te zakken naar Luxemburg voor Les Journéés, mogen mij steeds contacteren. Ik beantwoord met plezier vragen inzake hotels, restaurants of neven activiteiten. Mits genoeg interesse kunnen we er misschien een GTG aan koppelen :slight_smile:

Vriendelijke groet en een prettige werkdag.

Frederick

6 likes

Korte vraag : wat is een GTG ?

Het lijkt een leuk evenement te worden, zou ook iets voor Stefan zijn ! @stefanketelaars

1 like

Get together.

3 likes

Christus te paard @HanDavinci zijn er ook afkortingen die je niet kent? Of ben ik nou echt zo’n ouwe lul? (jajajaja ik weet dat je nooit een vraag moet stellen waar je het antwoord niet op wil horen :sob::wink:)

Geweldig event wel trouwens!

1 like

Dat ben je. Het omslagpunt ligt ergens in 2007.

TTYL.

Ik gooi het op verkeerd gebruik van de afkorting want gtg betekent toch echt got to go. Get to together is, in tegenstelling tot een get together, ook niks (tenzij je stottert, dan mijn welgemeende excuses).

Toch nog een omslagpuntje gemist, ouwe lul… SMH

1 like

Check, typefout!

1 like

Bier wijn en vertier :joy::beers::clinking_glasses::muscle:t2::+1:

2 likes

Hallo iedereen,

Ik breng deze topic graag even terug onder de aandacht aangezien de beurs komende vrijdag van start gaat!

Check zeker even de website: https://www.lesjourneesdelapassion.lu

Het zou leuk zijn om wat mensen van het forum tegen te komen :wink:

Groeten

Frederick

1 like

Mooie line-up. Helaas kan ik vrijdag niet. Hopelijk gaan er meer mensen en worden er foto’s gemaakt voor de thuisblijvers.

1 like

De line-up is inderdaad erg mooi, maar het blijft natuurlijk een hels eind rijden vanuit Nederland en Vlaanderen.

Ik maak zowieso een volledige fotoreportage en enkele videos.

To be continued! :wink:

1 like

Hallo iedereen,

Zoals beloofd, zou ik hier nog een mini reportage maken en wat fotos en videos posten van Les Journéés de la Passion. De beurs was best wel een succes. Ik heb ze bezocht op zaterdagochtend in alle rust (de grote massa komt op zondag). Een nadeel is dat je niet kan kopen op de beurs. Ik vernam van de sales manager van Rolex BENELUX dat dat één van de redenen is dat zij (nog) niet aanwezig zijn op de beurs.

Kleine disclamer: ik heb niet alle fotos bewerkt dus er zit mogelijk wat crappy materiaal bij, maar het geeft wel een correct beeld van de beurs. Ik had vooral videos gemaakt maar mp4. lijkt niet ondersteund te worden op het forum? Iemand suggesties? Voor meer fotos >>>> https://www.instagram.com/the.watch.digger/

De beurs gaat door om de 2 jaar in Cercle Cité, een statig gebouw in het hartje van Luxemburg Stad.
©Christof Weber  Cercle Cite Luxembourg

De grootste zaal van de beurs zelf zag er dan een beetje als volgt uit:

De eerste stop was bij Chopard. Die nieuwe Alpine Eagle wou ik toch graag eens proberen!

Hij is goedgekeurd! De Alpine Eagle draagt enorm comfortabel door de geïntegreerde bracelet en de kleine links. De puristen die zeggen dat enkel PP, AP en VC een geïntegreerde stalen sporthorloge mogen bouwen, moeten echt hun hoofd uit het zand halen. De afwerking van de bracelet, case en dial is echt subliem en Chopard waardig. (Klein detail, let op de orientering van de schroefjes!). De calibers zelf zijn dezelfde als in de Mille miglias. Geen inhouse manufactuur dus maar wel mooi afgewerkt. Voor jullie informatie, de 42mm in staal moet 12K kosten bij de AD.

Volgende halte (en een perfecte opvolger voor de Alpine Eagle), de Bell & Ross BR-05. Dit horloge werd bijzonder gemengd onthaald door de horloge gemeenschap. Wederom een geïntegreerde stalen sporthorloge en ditmaal van een merk met nogal weinig geschiedenis en provenance… Desalnietemin is hij echt wel leuk. Mooi afgewerkt, redelijk comfortabel en vooral leuk geprijsd! Ik hoor graag wat jullie ervan denken. Het is trouwens de eerste maal dat Bell & Ross de vraag niet kan volgen en wachtlijsten dient aan te leggen (bij sommige dealers) voor de versie met de zwarte plaat.

Nu verder naar het serieuze werk. Voor mij het merk der merken: Breguet. Ik weet het… onbetaalbaar en über klassiek, maar die geschiedenis, kwaliteit en trouw aan de oorspronkelijke designtaal is toch echt iets fantastich, niet?

Breguet ref:5177 met de blauwe grand feu email wijzerplaat in 39mm witgoud. Dit model was zeker niet mijn favoriet in hun huidige collectie, maar dat is wel veranderd na enkele minuten rond de pols!

Breguet type XXI ref: 3810 in titanium met bracelet:

Breguet Classique re: 7787 in roze goud:

Breguet Classique Chronométrie ref: 7727:

Breguet Tradition Automatique:

Na al dit dress-watch geweld, even de Russische oligarch in mij losgelaten met de Ulysse Nardin Le Freak Vision Carbotech in 45mm. Technisch een fantastiche horloge, maar ABSOLUUT niet mijn smaak… Anyhow, voor 87.000 euros is hij van jou! :slight_smile:

De Belgische jongens van Ressence waren ook van de partij. Hieronder hun Type 3 (oil filled) in het zwart. Wat een fantastich ding, echt een meesterwerk. Check mijn Instagram voor een video van de horloge “in actie”.

Kort bezoekje aan de Omega booth:

Volgende halte en één van de leukste merken naa rmijn mening (omdat ze stiekem wel een beetje heerlijk fout zijn…:wink:), Panerai!

Net als zovelen begrijp ik niets van de keuze om de Luminor Due een waterdichtheid van 30m te geven, maar hij is echt wel erg mooi en ik begrijp perfect waarom mensen hem zouden kopen! Hieronder de 42mm in staal:

Hierna kort de Panerai Radiomir GMT hobnail 45mm geprobeerd. Deze is echt wel leuk en waarschijnlijk de enige horloge van 45mm die op mijn polsen staat zoals het hoort. Niet goedkoop echter: 11.000 euro.

Eveneens uitgebreid bij Breitling gepasseerd. In alle eerlijkheid geen merk waar ik echt warm van wordt (met uitzondering van een oude 806 of een mooie Top Time), maaaaaaar die nieuwe Premier Chronograph is echt wel een beauty! :sunglasses::star_struck:

Aangenaam verrast door Hermes. Ik was al geïnteresseerd in de Slim d’Hermes door de lovende reviews op het internet en kan dan ook bevestigen dat hij in het echt de test doorstaat! :slight_smile: Het Vaucher minirotor movement is echt prachtig om naar te kijken (al is het iets te opzichtig afgewerkt.

Ik eindig met de perfecte chronograaf. De Vacheron Constantin Historique Corne de Vache chronograph in staal! 38.5mm van pure elegantie en ingetogen klasse. 100% Vacheron Constantin.

De nieuwe Overseas chronograph stelde dan weer teleur… Die lichte dial staat hem echt niet.

OK, ik ga het hier even bij houden…

Hamilton, Tag Heuer, Blancpain, Frederique Constant, Glashûtte Original, etc… waren ook allemaal van de partij, maar hiervan heb ik vooral videos… Hij dan ook hoop ik dat ik je een beeld heb kunnen geven van hoe de beurs er uit ziet. Het is zeker de moeite om te bezoeken. Hoe vaak krijg je de kans om zoveel mooie horloges in een ongedwongen sfeer te passen en te spreken met gelijkgezinde zielen :slight_smile: .

Groeten

11 likes

Lekker dagje geweest, die Breitling is echt wel een knap horloge.

Heel leuk verslag van een perfecte dag zo te zien en te lezen.

Inderdaad. Misschien wel de horloge waar ik het meest door verrast was. Dit is wel de enige kleurstelling die ik echt geslaagd vond (met uitzondering van de ltd. in samenwerking met Norton Motorcycles).

Frederick

1 like