Panerai genuine of rep.....?

Hallo Paneristi,
Ben zinnens een Panerai Luminor Marinante kopen. Helaas blijken er nu replica’s te bestaan in Nederland, voor ca. 250 a 300 €, die niet van een echte, originele te onderscheiden zijn…zelfs niet door specialisten of kenners, vooral in het geval van Panerai. Tot het gewicht toe is alles gelijk.
Ik was vanochtend bij de gekende zaak Filipucci in Maastricht waar dit bericht werd bevestigd.
De kwaliteit van het uurwerk in de Replica blijkt identisch aan dit van de echte…hoe is dit mogelijk ?
Waarom nog een echte kopen als dit kan ? Zelfs voor enkele € meer koop je een kistje erbij dat super mooi en degelijk is…
Graag hierop jullie mening -
Dank, Corneille

Niets identisch, helemaal niets van waar. De replica rommel uit China is nimmer een lang leven beschoren. Begin er niet aan.

Tevens hoort dergelijke berichtgeving, niet thuis op dit forum van echte liefhebbers.

Waarom ik geen nepper zou kopen? Omdat ik niet voor lul wil lopen, die prijs zit puur in het feit dat de uurwerken bagger zijn, het gewicht wordt dmv lood oid op hetzelfde gewicht gemaakt als origineel.
Verder is de kwaliteit altijd minder, en als er iets kapot gaat, en je gaat ermee naar een horlogemaker, dan zou een goede horlogemaker het uurwerk weigeren te maken ivm inferieure kwaliteit.

Maar goed, als je een paar meier uit wil geven aan een nepper en een meervoud van dat bedrag niet voor een echte, dan denk ik dat je beter kunt kijken voor een goedkoper horloge in die prijsklasse die tenminste wel echt is en waarop je ook zelfs garantie krijgt.

M2C.

Beste Rob,
Ik ben de velukkige bezitter van een BREITLING SUPER OCEAN : ik wil geen nepper, doch omdat dit zoveel voorkomt bij Panerai zal hetndat niet worden ! Ik heb nog weinig vertrouwen in dat hele gedoe.
" beter naakt, dan namaak "

Misschien lees ik het verkeerd, maar ik vind je in een aantal zaken toch jezelf tegenspreken:

-Je hebt een Breitling zeg je, maar samen met Rolex is Breitling toch 1 van de meest gekopieerde horloges ter wereld, en zoveel neppe Panerais zullen er niet zijn, omdat de meeste mensen die een duur horloge graag willen hebben, een Breitling of Rolex imitatie zullen kopen voor een paar honderd euro.

-Je hebt geen vertrouwen in dat hele gedoe, doel je op het feit dat er Panerais die nep zijn die je graag wilt hebben, maar toch niet durft aan te schaffen ivm kwaliteit van het uurwerk?

-Quote: "Waarom nog een echte kopen als dit kan ? Zelfs voor enkele € meer koop je een kistje erbij dat super mooi en degelijk is… " -doet bij mij ook enkele vraagtekens rijzen, je hebt een Breitling, dus waarom deze vraag, tenzij je Breitling ook imitatie is?

-En het uurwerk kan dan nog een geleende eta zijn of een valjoux bij de duurdere exemplaren, met een nepper bedonder je alleen maar jezelf.

Beste Rob,
Je hebt gelijk : mijn allereerste bericht is een beetje verwarrend, doch waar ik heen wil is het aanschaffen van, uiteraard een echte Luminor Marina, doch omwille van het feit dat er zoooooveel namaak is van Breitling, Rolex, Patek enz…wilde ik naar een uniek exemplaar, nl. Panerai, wat ik bijzonder mooi vindnen exclusief omdat jer er zo weinig ziet. Het verbaasde me dat ook daar zoveel replica’s van bestaan - daarom zei ik het “hele gedoe” niet te vertrouwen, snap je ?
Mijn Breitling kocht ik zelf aan bij Tensen in Antwerpen, wel degelijk echt natuurlijk, met een extra lederen en rubberen armbandje.
Sorry dat het hele verhaal onecht overkwam, wat geenszins mijn bedoeling was.
Groeten,

Kijk, nu snap ik je verhaal, en een Panerai is zeker een mooi horloge, vanwaar die keuze?
Mocht ik je een tip geven, op Chrono24 kun je ook heel veel vinden, en niet ten nadele van eerdergenoemde juwelier die je noemde, maar iemand die verstand heeft van high-end horloges en de kast kan openen, ziet denk ik redelijk snel het verschil tussen nep en echt.

Succes met zoeken en veel draagplezier met je huidige Breitling, ik ben wel benieuwd naar een foto! :slight_smile:

Even je email aub. en ik stuur je een foto van mijn Breitling .
Tot straks,

Beste Rob,
Kan je via deze weg een of meerdere foto’s doorsturen ?
Ik zou je graag vanavond, na de kroning van onze nieuwe Koning, enkele foto’s sturen .
Als het niet kan, graag je emailadres aub. !
Fijne zondag,
Corneille

Hoi Corneille, het makkelijkst is om via www.mijnalbum.nl een account te maken, dan kun je foto’s uploaden en hier via een topic in “algemeen” te delen.

Als je een geüploade foto via eerdergenoemde site wil delen, klik je op de foto met de rechtermuisknop en selecteer je “eigenschappen”, dan zie je een code die eindigt op .JPG en je kopieert die hele code.

Op deze site plaats je die code tussen het volgende :

Mocht het niet lukken wil ik je graag helpen, en dat jullie een net zo mooie kroning mogen krijgen als in Nederland! :slight_smile:

Beste Rob,
Heb BREITLING via “mijn album.nl” openbaar gemaakt, onder rubriek "overig"
Hoop dat je het kan zien !
Ik hoor wel van je,
Corneille

Mooie Breitling, en je kunt aardig wisselen met de bandjes, alleen lijkt het nu zo of zijn de schakels van je band gehavend/krasjes?

Datblijkt,maar zo…het bandje is in uitstekende staat hoor !
Tot hoors, Corneille

BTW, ze is pas nog helemaal gesmeerd en nagekeken door Breitlingbspecialist Mercken.

Beste Rob,
Mijn Breitling zette ik te koop voor 1800 €. Dikke klokken uit Kerkrade wil zelfs een Panerai, niettegenstaande duurder geadverteert, ruilen met mijn Breitling…Toen ik hem vertelde dat ik niet zinnens was om bij te betalen, zei he me “daar komen wijnwel uit” De man, ene Sven, komt,(aan de telefoon) zeer sympathiek en vertrouwelijk over.
Bij de Panerai,zijn geen papieren, wel bewijs dat ze niet gestolen is en de garantie dat ze authentiek is : ik mag naar eender welke Panerai dealer gaan en als blijkt dat ze niet echt is krijg ik onliddellijk mijn geld terug. Er is ook een factuur bij en een jaar volledige garantie.
Ik ga hem donderdag terugbellen voor een afspraak.
Jouw opinie ?
Groetjes en tot later,
Corneille

Je hebt pm :slight_smile:

Wat is pm ?

privemail