Ralf Haeffner ebaystore wie heeft ervaringen?

Wie heeft wel eens iets besteld bij deze juwelier. http://stores.ebay.nl/watch-de-by-Juwelier-Ralf-Haffner_Omega_W0QQcolZ4QQdirZ1QQfsubZ13QQftidZ2QQpZ2QQtZkm
Zijn prijzen zijn erg scherp. Ook vroeg ik me af of ik met een factuur van deze winkel voor garantie gewoon bij een AD in Amsterdam terecht kan. Bedankt voor de reakties

http://www.horlogeforum.nl/read.php?2,85595,85595#msg-85595

Die Davosa=soap van Skokotof, daar was Haeffner toch een speler in??

Vandaar ook mijn vraag over de garantie. en ik neem geen model met een geguillocheerde wijzerplaat. :wink:

[color=MidnightBlue]@grootmokum
Je bedoelt sjokotof; in die soap speelt ie nog steeds een hoofdrol!

@dreski
Voor ik vorig jaar het 1e klokje via hun eBay winkeltje kocht -de wijzerplaat van dat horloge was nog zwaarder dan de Davosa Pares geguillocheerd overigens en toch fraai bedrukt, hoe is het mogelijk :P- heb ik de prijzen van veel verschillende merken en modellen met dito elders vergeleken. Sommige horloges waren bij H. fors duurder dan elders. Je kunt daarom beslist niet stellen dat ‘zijn prijzen erg scherp’ zijn, dat is veel te algemeen, wel dat er modellen tussen zitten die scherp geprijsd zijn.

De vervanging van dit 1e klokje door de Davosa liep via hun reguliere webwinkel watch.de, niet hun eBay shop. Ik heb dus met beide winkels ervaring.

Probleemafhandeling door anderen wordt in Art. 12 van hun Algemene Voorwaarden https://www.watch.de/agb.html expliciet uitgesloten.

Iet minder absoluut is men in de tekst over de garantiepas op https://www.watch.de/cgi-bin/idonthefly.pl?ID=1173950581&template=5_sicherheit_pass. Daar wordt gesteld dat de pas ongeldig wordt bij elke invloed van buitenaf, tenzij vooraf afgesproken met Häffner. Dat laatste suggereert dus dat er wel een mogelijkheid bestaat, externe hulp in te roepen, maar dat je toestemming moet hebben.

Overigens is de periode van hun garantie best netjes met 1000 dagen. Al heb ik er nu al aardig wat van verbruikt 8-).

In de AGB van de webwinkel staat een soepeler Artikel 12: afhandeling door derden wordt daar niet uitgesloten. Deze AGB is echter van januari 2007, die van watch.de van juli 2008.

Maar: zover ik mij kan herinneren (moet nog wel ergens een kopietje van de oudste hebben) stond op de achterzijde van de bon van beide klokjes dezelfde AGB…

Je vraag kan gezien de twijfel die rijst uit de 2 soorten bepalingen dus het best aan Häffner zelf worden gesteld. Voor zover het antwoord erop afwijkt van de AGB-bepalingen moet het schriftelijk zijn (dat moet van de AGB).

Een ding nu al: het woordje ‘gewoon’ kan uit je vraag. Succes![/color]

Bedankt voor de uitgebreide uitleg. Ik denk niet dat ik er iets ga bestellen.