SOLD: 1960s Jenny Caribbean 1000 ref. 702

Deze dikke duik-klatsers blijken minder mijn ding te zijn dan subtiele dressers of chrono’s, vandaar de beslissing om te verkopen. Ze komt vanbij een gekende Instagram verkoper die veel connecties heeft in de wereld van de inboedel-opruiming en het is een lade-vondst. Horloge is nog volledig ‘as found’.

Jenny was de hoofd-kastenfabrikant en vandaar dat de Caribbean 1000’s met Jenny op de plaat toch net iets aantrekkelijker zijn dan de andere. Deze kasten werden toendertijd (jaren zestig) geroemd vanwege hun waterdichtheid en kwaliteit. Het waren de eerste commercieel verkrijgbare 1000m waterdichte horloges met monocoque kast. Jenny leverde de kasten aan veel merken, waaronder Ollech&Wajs, Haste, Thermidor, Nivada etc. De meeste ref.702’s kwamen met een kleurige, opvallende decompressie-tabel bezel. Uniek voor de Caribbeans. Zo waren ze er in het zilvergrijs, blauw, geel, rood en oranje.

Het lijstje:
1.Merk+model: Jenny Caribbean 1000 ref.702.
2.Conditie: heel goed tot uitzonderlijk. Geweldige donkergrijze sunburst wijzerplaat en mooi egaal verkleurd tritium. Enkele vlekjes en onvolmaaktheden op de wijzerplaat, vooral in tegenlicht zichtbaar, maar niets wat echt in het oog springt of stoort. Erg goede bezel zonder scheurtjes die vlot draait. Originele dikke plexi in erg goede staat. De schroefkroon functioneert perfect, het uurwerk loopt en houdt de tijd, de kast is netjes maar heeft draagsporen onder de vorm van lichte krasjes. Ongepolijst dus scherp en volledig ‘in vorm’. De gravering achterop is vervaagd maar nog steeds zichtbaar.
3.Maten: 40mm breed exclusief kroon, 19mm lugs (18mm bandjes passen ook door de specifieke V vorm van de lugs).
4.Uurwerk: ETA 2472 automatic.
5.Doos en papieren: geen. Het horloge komt head-only.
6.Verzenden of ophalen: beide mogelijk. Verzendkosten voor de koper en alleen verzekerd (10 euro).

Ik wil er graag EUR 1.500 voor.

18 likes

Hét perfecte vintage horloge om deze zomer tijdens de vakantie op een tropisch strand mee te ‘loungen’ :heart_eyes:
Prijs naar 1.350 euro.

1 like

Naar boven met de laatste prijsverlaging; 1200 euro, probeer een betere Jenny branded Caribbean 1000 maar eens te vinden voor deze prijs :wink:

Beurtje laten uitvoeren, terug waterdicht laten maken (kan perfect met deze monocoque waterdichte kasten en solide schroefkronen), en straks met vintage charme shinen op het strand :ok_hand:

Ik kan de tropic star zoals afgebeeld op deze foto eventueel bijleveren.

3 likes

Dit topic is na 365 dagen automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.