SOLD: 1969 Certina DS2 ref. 5201-300 cal. 25-66

‘Catch and release’ deze fijne DS2. Eerlijk exemplaar van de allervroegste DS2 ref, de 5201 300 met inhouse handwinder caliber 25-66. Perfecte vintage voor dagelijks onbezorgd dragen. Afmetingen: 38.5 x 42 x 12 en lugsize 18mm.

Volstalen kast is ongepolijst - verticale brushing mooi zichtbaar vooraan, alsook op de onderste zijvlakken. Krasjes en putjes rondom. Meest opvallend is een groter putje in het linker zijvlak. Gelukkig niet zichtbaar vooraan bij het dragen (want is op het onderste, naar binnen hellende zijvlak, zie foto). Originele gesigneerde kroon. Schroefdeksel met schildpad in het midden (zoals het hoort bij deze vroege manual wind DS2en). Origineel domed glas is gepolijst en goed, maar met wat onvolmaaktheden.

Zilvergrijze sunburst wijzerplaat in mooie staat, met wat lichte onvolmaaktheden hier en daar die vooral in tegenlicht zichtbaar zijn en niet opvallen of in het oog springen. Originele tritium bolletjes (UV verified). Stipje zichtbaar bij de 6 marker is in het glas (en geen beschadiging van de marker). Wijzers zijn origineel en goed, maar geen tritium meer in.

Werkje heeft net een full service achter de rug en draait perfect. Opwinden gaat erg soepel, en verstellen van de wijzers voelt robuust. Ik heb ze getimed op een 3 seconden afwijking per 12u, wat buitengewoon goed te noemen valt. Geen papieren van de service.

Het horloge wordt head only verkocht. Ze mag gaan voor 250 euro all-in, dus aangetekende verzending inbegrepen.

12 likes

Nu 190 exclusief afhandeling!! Koopje, voor in totaal nog geen 200 euro heb je deze op de mat, vers geserviced en perfect lopend. Lager wordt het niet. Voor de snelle beslisser.

1 like

Laatste duwtje hier, 165 exclusief afhandeling.

Ok, ik kan er nog 25 euro af halen, dus 140 euro exclusief, last call, next station: ebay.

Pff geen zin om met deze op de baai te leuren - 90 euro, dus nog niet eens de prijs van de service, nu of nooit…

EDIT: OHPF voor forumlid.

3 likes

Verkocht!