TK: Eterna-Matic Vintage (cheap)

Eterna

merk + model: Eterna - Eterna-Matic
de diameter (van links naar rechts zonder de kroon mee gemeten): 34-35 mm
de leeftijd van het horloge: ca. 1960-1965
Doos en papieren: Geen
soort uurwerk: Automatisch
de prijs: 160 euro
Wijzerplaat: Nette wijzerplaat, hier en daar een plekje. Zie foto’s.
Kast: Nette scherpe kast met ‘verborgen’ kroon. Uiteraard heeft de kast gezien de leeftijd hier en daar een krasje/plekje. Achterkant netjes en verschroefde bodem. Zie foto’s.
Wijzers: Mooie originele wijzers.
Uurwerk: Loopt en windt goed. Het horloge is in juni 2017 voor EUR 135 geserviced bij van Baal in Naarden, zie foto. Hier is ook de kroon vervangen en zijn de wijzerplaat houders etc. vervangen. De nieuwe kroon kwam echter los en ik ben te lui geweest om deze terug te laten plaatsen (geboorte dochter etc. rond die tijd). De horlogemaker heeft het horloge dus geserviced, maar desondanks zit er speling op de rotor. Dat hoor je. Werkt verder wel prima, maar gezien de losse kroon niet goed op te winden nu. Horloge heeft na service en loskomen kroon in de kast gelegen. Heb het horloge niet getimed en ik ben verder niet bekend met de historie. De originele kroon en de nieuwe kroon worden beiden bijgeleverd.

Leuke ‘instap’ vintage. Voor een prikkie (zeker gezien de service van EUR 135). Laat de kroon er weer op zetten, is een klusje van niets, maar kost je alleen even wat tijd. Zorg dat de nieuwe kroon een facetje aan de achterkant heeft zodat je hem goed kunt uittrekken. Dat heeft de originele kroon wel, maar de nieuwe niet.

Laat het weten als er vragen zijn.

5 likes

Up.

Eenmalige prijsverlaging: 135 euro. Goedkoper wordt hij niet. Leuk om zelf aan te klussen of om simpelweg even te laten fixen.

Typisch, geen hobbyisten op een hobby forum? :wink:

1 like

Up.

Bump

Bump!

Deze ligt hier ook nog. T.e.a.b. maar maak het niet te gek :wink:

1 like

On hold

1 like

Verkocht

1 like

Dit topic is na 365 dagen automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.