TK: Omega Seamaster Day Date uit 1979 (ST 366.0848)

Een jaar geleden in mei heb ik een Omega Seamaster aangeschaft, maar na de wittebroodsweken ontstond er jaloezie in het huishouden wegens te veel andere polspartners en daarom hebben we beiden besloten dat in de toekomst onze wegen zullen scheiden. Deze Seamaster heb ik aangeschaft via Chrono24 en komt van een Engelse handelaar.

Deze Seamaster is geen tool watch, maar eerder een dress watch met een diameter van 35 mm en een bolvormig glas gemaakt van hesaliet. De staat van het horloge is goed te noemen, maar is na haar geboortejaar van 1979 natuurlijk niet vrij van gebruikssporen. De Omega voelde zich echter wat onzeker en heeft in het verleden een botoxkuur ondergaan. Op de kast en bracelet zie je namelijk de restanten van het polijstwerk waardoor deze dame toch wat nieuwer oogt dan dat ze daadwerkelijk is.

Ondanks de opknapbeurt is het horloge volledig origineel inclusief de stalen 1286/249 bracelet die uitgerust is met micro-adjustment. De bracelet mag dan een oudje zijn, maar draagt nog altijd erg comfortabel. Deze dame heeft ook altijd op haar lijn gelet en weegt daarom amper 86 gram. De wijzerplaat heeft de gave om twee kleuren aan te nemen afhankelijk van het lichtval. In een donker hoekje neigt het naar champagnekleur, terwijl bij meer lichtinval de wijzerplaat een lichtere, zilveren kleur aanneemt.

Het horloge wordt niet geleverd met papieren, maar wel met een generiek, lederen doosje. Opgelet, dit is dus niet de originele doos van Omega.

Mijn bevindingen over het horloge na aanschaf kan je vinden op deze link. Bijkomende info vind je op de Omega database alsook bij een verslag van deze liefhebber.

De vraagprijs voor deze Zwitserse gezelschapsdame bedraagt 600 euro. Het horloge kan zowel afgehaald als opgestuurd worden.

Het obligate rijtje:
Horloge: Omega Seamaster (Day Date, referentie ST 366.0848)
Vraagprijs: 600 euro
Leeftijd: 1979 (maar eigenlijk vraag je dat niet aan een dame…)
Uurwerk: 1020 met dag- en datumcomplicatie, uitgerust met 17 steentjes en tikt vrolijk aan 28800 vibraties per uur
Kroon, wijzerplaat, sluiting: uitgerust met gesigneerde kroon van Omega, diameter van de wijzerplaat bedraagt 35 mm, uitgerust met originele stalen 1286/249 bracelet
Materiaal: 316L staal
Glas: hesaliet
Waterdicht: 30 meter
Papieren en doos: zonder papieren, wel met generiek lederen doosje (niet de originele doos van Omega)

En dan is het nu plaatjestijd:

19 likes

Prijsverlaging naar 550 euro.

3 likes

Dit topic is na 365 dagen automatisch gesloten. Nieuwe antwoorden zijn niet meer toegestaan.