Verkocht: Parmigiani Fleurier Tonda 1950, ultieme dresswatch

Te koop):

Merk en model: Parmigiani Fleurier Tonda 1950
Referentie: PFC288-0000100-XA1442
Kast: 40 mm, staal
Band: Hermes alligator leder met clasp en microverstelling
Leeftijd: Februari 2019
Papieren, doos en eventuele accessoires: ultra compleet, papieren, doos, lederen pouch, Parmigiani loep,…
Verzendkosten of afgehaald: liefst persoonlijk omgeving Haarlem maar verzekerd verzenden kan ook.
Conditie (krassen, werking etc): enkele malen gedragen maar niet van nieuw te onderscheiden
Soort uurwerk en kaliber: automaat, PF702 met micro-rotor
Vraagprijs: €5.800
Hierna volgt een aantal recente foto’s van het daadwerkelijke object. Indien u interesse heeft, klik dan linksboven op mijn gebruikersnaam en stuur mij een bericht. Reageren als antwoord op deze advertentie is helaas niet toegestaan (en mag ik zelf ook slechts om de andere dag).

Parmigiani Fleurier werd in 1996 in Fleurier (CH) opgericht door Michel Parmigiani, die al sinds 1976 actief was als beroemd horlogerestaurateur. In die tijd was het verre van simpel om een carrière als horlogemaker te beginnen midden in de kwarts crisis. Gesteund met financiële steun van de Zwitserse Sandoz-familie, blijft Parmigiani Fleurier ondanks hun samenwerking met Bugatti sinds 2004 nog steeds een grotendeels onbekend en zwaar onderschat merk. In 2000 kocht PF Les Artisans Boîtiers, een bedrijf met geavanceerde technologie in huis om de meest complexe horlogekasten te produceren. In 2001 kocht PF het bedrijf Atokalpa, producent van micro-tandwielen, balans- en balansveren, palletvorken en echappementwielen. Daarna kwam het bedrijf Elwin erbij, dat alle denkbare hardware levert voor mechanische uurwerken zoals schroeven, assen, balansbalken, tandwielen, enz.
In 2003 werd dan Vaucher Manufacture Fleurier opgericht als de niet-exclusieve interne krachtpatser van Parmigiani. Tenslotte, om hun centrum voor het maken van horloges te voltooien, richtten ze in 2005 Quadrance et Habillage op, een bedrijf gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige wijzerplaten.
In 2006 neemt Hermes deel aan Parmigiani Fleurier en is sindsdien de exclusieve leverancier van de lederen bandjes die bij elk Parmigiani horloge geleverd worden.

Oorspronkelijk geïntroduceerd in 2011 in enkel edelmetaal, werd de Tonda 1950 in 2017 ook aangekondigd in staal. Tonda is afgeleid van het Venetiaanse woord Tondo, het ronde canvas waarop kunstenaars uit de Renaissance kunstwerken creëerden en verwijst naar de ronde vorm van de kast, terwijl 1950 verwijst naar het geboortejaar van meneer Parmigiani, De Tonda 1950 is ondertussen uitgegroeid tot het populairste model binnen het huidige PF assortiment. Met uitzondering van de saffier, de pakkingen en de band is dit een 100% in-house en met de hand afgewerkt stuk minimalistisch design.
De Tonda 1950 draagt het PF702 automatische uurwerk afkomstig van de Vaucher Manufacture met prachtig afgewerkte onderdelen, te bewonderen door de saffieren achterkant. Om een zeer slank automatisch uurwerk van slechts 2,6 mm (!) dikte te behouden, doet een microrotor het nodige werk om de gangreserve van 48 uur te voeden. Het roestvrijstalen horloge is 30 meter waterdicht en is in totaal slechts 8,2 mm dik met een diameter van 40 mm. Bijzonder punt is natuurlijk de gerhodineerde opaline wijzerplaat met de beroemde Parmigiani deltavormige wijzers met lichtgevende coating onder een antireflecterend saffierglas.
Bijzondere aandacht ook voor de uniek gevormde lugs die niet alleen een uitstekende pasvorm opleveren, maar er ook spectaculair uitzien. Als je denkt dat je deze vorm ooit ergens anders te hebben gezien, googel dan gewoon even het voorspatbord van een Bugatti Royale uit 1927….
De lederen band is een superluxe Hermes alligatorband voorzien van een zeer ingenieuze gesp met micro aanpassingen. Iets unieks nog nooit ergens anders gezien, maar dat veel draagcomfort toevoegt.

Sorry voor de stofjes op de foto’s…

26 likes

Wie heeft genoeg van alle eenheidsworst horloges en schaft zichzelf dit prachtig staaltje horloge kunst aan? Het is een unieke kans aan deze prijs…

2 likes

Verkocht. Helaas buiten het forum.

1 like