Verkocht: (Solvil et) Titus Genève 'Golden Leaf'

Aangeboden,

Deze prachtige en volledig originele Titus ‘Golden Leaf’.

Solvil et Titus is opgericht in 1887 en kent een rijke historie. Met name in het begin van de 19e eeuw heeft men flinke stappen gemaakt door het verder doorontwikkelen op het gebied van chronometers. Eind jaren '70 besloot zoonlief echter het bedrijf van zijn inmiddels overleden vader te verkopen aan een investeringsboer uit Hong Kong. Wat mij betreft eeuwig zonde en ‘the end of a legacy’ van een heerlijk authentiek, Zwitsers merk.

Nog niet uitgelezen? Hier vind je extra achtergrondinfo over het merk, met dank aan @Tissot62! NA: (Solvil et) Titus 'Golden Leaf'

Het rijtje
Merk: Solvil et Titus
Model: 'Golden Leaf’
Materiaal: verchroomde kast.
Afmetingen: lengte 41mm. Diameter 35mm. Hoogte 7mm. Breedte bandaanzet 19mm.
Uurwerk: ETA 2408. Het uurwerk loopt vrij accuraat en bij meerdere dagen achter elkaar dragen hoefde ik hem nooit bij te stellen. De gangreserve is wel relatief kort. De datumverzet werkt ook zoals het hoort, hij klikt netjes over op de 12.

Toebehoren: head only.
Vraagprijs: €115.

Hoogtepunten van dit horloge zijn de fraai facetgeslepen wijzers, de (verzonken) opgelegde markers en uiteraard de briljante sunburst. :sunglasses:

De wijzerplaat vertoont een fenomenabele sunburst in een kleur die variëert tussen een haast metallic witgoud en licht rosègoud en heeft een opgelegd logo, opgelegde markers en de opgelegde cijfers 6, 9 en 12. Binnenin schuilt het ETA 2408-werkje met datumfunctie, dat overigens slechts 3mm hoog is. Het horloge zelf is 7mm hoog incl. glas. Vintage op zijn best!

De wijzers zijn overigens fraai facetgeslepen en het glaasje heeft een, bij gebrek aan betere verwoording, ‘ondersteboven-loupe’ waarbij er dus geen externe datumpuist zichtbaar is.

Volledigheidshalve een foto van het originele achterdeksel.

Bedankt voor het lezen!

9 likes

En verkocht. Dank HF

1 like