Vraag prijs/kwaliteit

Weet van het bestaan van het merk ML, maar ook niet veel meer dan dat. Maar een auto chrono van dit merk voor maximaal € 1.000, nieuw? Da’s scherp!

Uw bericht is tijdelijk verborgen en wordt zo spoedig mogelijk beoordeeld.

1 like

Persoonlijk houd ik niet van modemerken. Ik vond het overigens geen onaardig uitziend horloge. Wat dacht je, een beetje in die stijl, van een Tissot? Respectabel Zwitsers merk, en hier twee opties van rond de €1100.

Kom ook wel sjieke of sportieve andere mooie horloges tegen met leren band maar op 1 of andere manier wil ik toch graag een stalen band als eerste goede aankoop. Omdat ik wel van de “uitgesproken” uitstraling hou zeg maar.

Bedankt SuperC, weet je misschien zo een type die ik kan opzoeken? Ik kom overigens ook mooie sjieke modellen tegen met leren band

HorloG en moonphase bedankt voor de tips.

Coffeecup bedankt voor de tips, ik blijf zeker rondhangen :slight_smile:

TagEd bedankt voor de uitgebreide reactie boven. Royal_Roy ik heb te weinig kennis om een voorkeur te hebben voor Quartz of Mechanische uurwerk op het moment.

1 like

De eerste Tissot vind ik teveel sport uitstralen, de 2e heeft wel wat.

Ben ik het mee eens. Is er ook op staal trouwens. De nieuwe versie (wordt overigens momenteel besproken in een ander draadje: Gehele Tissot PRS516-lijn vernieuwd. Wat vinden we ervan?) vind ik nog mooier, maar is met €1700 ook meteen weer een stukje duurder.

Kijk eens naar een Certina ds podium…
Zowel ik quartz als automaat te vinden.

http://www.horloges.be/media/catalog/product/cache/11/image/470x/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/C/0/C001.647.22.057.00.jpg

Als het je weinig uitmaakt kun je beter voor een quartz gaan. Simpel gezegd quartz werkt op een battarij. Geen service kosten behalve eens in de zoveel jaar batterij wisseltje voor een paar euro. mechanisch werkt met een veer en tandraderen, old school zeg maar. Voor veel liefhebbers(zoals hier) de eerste keus, een horloge met een hart. Nadeel: kwetsbaarder, eens in de 5-10 jaar onderhoudskosten en loopt minder nauwkeurig (vaak paar seconden +/- per dag).

Zoiets een optie?
De Certina DS-2 chronograph

of zo

Of de Tissot prs516 chrono

Bedankt voor de tips! De Certinas staan me wel aan zal eens gaan kijken of een juwelier in de buurt deze in de collectie heeft.

Tissot ga ik ook verder op zoeken.

Heb sommige Gc ook nog niet uit het oog verloren daar ga ik eerlijk over zijn. Maar neem alles mee wat ik hier leer.

Het begon met een Guess…

1 like

Welkom Jan,

Bij een modemerk betaal je vooral voor het merk, en vaak is het veel geld voor een goedkoop uurwerk.
De Guess heeft met een Ronda dan wel een goed uurwerk maar de rest is kwalitatief niet al te best.
In die prijscategorie is genoeg te koop met een betere prijs/kwaliteit verhouding.

Als je een chronograaf mooi vindt kun je het beste op zoek gaan naar een quartz horloge, mechanische chrono’s zijn vaak toch wat duurder en vergen duur onderhoud.

BIjvoorbeeld Certina met ETA quartz uurwerk.

Haha gaaf! Ben benieuwd hoe mijn reis gaat verlopen.

Kwam net modellen van de Seiko Aston tegen die ik wel heel erg mooi vind. Betreft de solar, gps is dit duur in onderhoud?
Wat is jullie mening over deze horloges. Of als je richting die prijs gaat zijn dan sommige andere merken beter aan te raden?

Het is een stuk boven budget ( helft ongeveer als ze in de aanbieding zijn) maar ga ze wel eens bekijken bij een juwelier en anders spaar ik nog even door, sommige modellen spraken me echt aan.

Bedankt Floris,

De Certina horloges hebben zeer zeker mijn interesse en wil deze binnnenkort bij een juwelier in de buurt gaan passen.

Seiko Aston is zeker ook een erg mooi horloge. Maar Let op je budget, die rekt wel snel op zo :wink:

Welkom Jan…

Een paar vragen, want in jouw prijsklasse is veel moois te koop!

Heb je voorkeur voor quartz/mechanisch (automaat of handwinder)
Zoek je specifiek een Chronograaf?
Heb je een idee van een passend formaat/ kast diameter?

Op basis van de voorbeelden hierboven gaat het iets richting de sportieve kant met een “net” randje…

Jan, er is niks mis met een Guess Collection horloge. Mijn vrouw heeft deze ook en hoe zij met een horloge om gaat… Zou een goede tester van horloges zijn!

De GC loopt nog steeds en ziet er op zich goed uit, Ze heeft wel de stift van de kroon verbogen. Hoe ze het voor elkaar heeft gekregen, geen idee. Maar hij doet het dus nog steeds, hahaha.
Dus de kwaliteit en betrouwbaarheid is prima.

Hier vind je veel mensen die wat minder hebben met modemerken, maar dat hoeft voor jou natuurlijk helemaal niets uit te maken. Het gaat er om wat jij mooi vindt. Ik zie hier ook de meest lelijke automatische gedrochten voorbij komen, die met trots worden gedragen.

Dus mijn advies is, koop wat jij zelf mooi vindt en draag het met trots. Overigens zul je merken dat als je hier langer rondneust, je van de leden allerlei mooie plaatjes en verhalen tegenkomt. Dat is aan de ene kant leuk om te lezen, maar aan de andere kant een risico. Voor je het weet wil je er nog een en dan is het hek van de dam.

Cheers!

2 likes

Guess Collection… Ik zou er niks van kopen in jouw geval. Heb zelf ooit die fout gemaakt, binnen 2 jaar was het uurwerk kapot, deze vervangen onder garantie. Jaar daarop, wederom stil, naar de juwelier ik dacht voor een batterij, echter weer het uurwerk kapot. Geen enkele coulance van de importeur, en om nogmaals 200 euro te investeren in dat zelfde horloge…(listprice 600) Hamilton, Tissot, Certina allemaal leuke alternatieven, ik kan het je aanraden door te sparen.

Mijn Guess Steel was wel heel duurzaam gebouwd. Een eerdere Guess dresser, 10 jaar geleden, had echter ook binnen vijf jaar het uurwerk kapot nu ik eraan terugdenk.

Prijs/ kwaliteit:
Probeer eens een Citizen eco drive chronograph titanium :thumbsup:

Erg sterk en werkt op ( zon ) licht.
http://www.watchshop.com/mens-citizen-perpetual-calendar-titanium-alarm-chronograph-eco-drive-watch-bl5250-53l-p499.html#carousel-example-generic

Of een Seiko kinetic diver:

https://www.fruugo.nl/seiko-kinetic-200-meter-dive-mens-ska371p1-horloge/p-1449828-3463664?gclid=COi-wqGt6MwCFTAz0wodsp8Egg

Dijk van een klok!

Succes!

Advies: voor mechanisch/ automatisch: begin eens met een
leuke Seiko 5.
Dan kan je uitproberen of het wat voor je is.

Grt.

Ai, dat staat haaks op mijn verhaal. Wat vervelend dat jouw GC zo vaak kapot is gegaan.