Wie gaat er schuil achter al die namen?

ook ik ben horlogefreak, een stuk of twintig heb ik er inmiddels. De laatste? Een vandergang. Over het algemeen de wat duurdere horloges.
Maar wie gaan er schuil achter al die namen die ik steeds weer tegenkom? Natuurlijk, op een forum kun je lekker anoniem je mening geven en soms, heel soms wel eens een bericht schrijven “namens” iemand, persoon of bedrijf, zie de berichten die zgn. afkomstig zijn van de PPS-groep. Ik kan mij dus absoluut niet voorstellen dat zulke gerenommeerde bedrijven dergelijke berichten de wereld insturen. Amateuristischer kan haast niet. Dus neem van mij aan dat een van onze kornuiten dit bericht heeft opgesteld.
Maar wie gaat er nou schuil achter namen zoals:
Henrik,
Nivelacuso
Geert T.
Dennis
en vele anderen.
Zijn jullie wellicht werkzaam in de horlogebranch? Of alleen maar verzamelaars.
Wie is de beheerder? een van de door mij genoemde namen? Wie heeft er nou echt verstand van horloges van de regelmatige publicisten?

groet
Herman

ps. waarom zou ik geen mooie “fake” mogen kopen, maar dan wel een “echte mooie fake” en exact hetzelfde als mijn originele horloges. Dan kan ik mijn echte horloges in de kluis laten liggen.
Ik zoek bijvoorbeeld een fake van mijn Lange-1. Nog nergens gevonden!

Voor zover als ik weet is het niet de bedoeling om ‘anoniem’ berichtjes de wereld in te zenden. Hier zitten veelal verzamelaars of liefhebbers met een eigen mening en een meer dan gemiddelde kennis van horloge’s.

Ik snap ook niet echt de opzet van dit bericht, is dit als aanval bedoeld jegens sommige leden of is dit pure onwetendheid?

Ik heb meer de indruk dat het intresse is. Ik ben dus Dennis 27 jaar en een verwoed verzamelaar. Mijn kennis komt dus ook puur voort uit het verzamelen van horloges.

Mvg Dennis.

Henrik? Dat ben ik. En ik ben ook de beheerder. En ik lees net dat ik, omdat ik vandaag iets beters te doen had dan modereren even ergens anders moet gaan kijken en even ip-nummers moet vergelijken (ik kan als beheerder aaaaaaaalles zien!) om te kijken of we hier grappenmakers op het forum hebben.

Ik ben overigens horlogeverzamelaar, uit die passie is ook de http://horloge.pagina.nl en later www.horlogeforum.nl ontstaan. Ik ben dus geen handelaar en heb ook geen belangen bij bepaalde posts.

Dat sommige mensen een alias gebruiken vind ik in sommige gevallen ook verstandig. Stel je post hier af en toe over je nieuwe aanwinsten en als je die van de afgelopen maanden bij elkaar telt gaat het om totaal 50.000 aan horloges… kun je in deze tijd beter een alias gebruiken!

20 jaar en verzamelaar, maar werk gelukkig wel af en toe bij “mijn” juwelier. Dit laatste omdat ik het gewoon hartstikke leuk in interessant vind, net als horloges in het algemeen.

@Dennis: ben je pas 27? Dat doe je goed :smiley:

@J-W: hoe zou dit een aanval jegens sommige posters kunnen zijn…? :S

Wie gaat er eigenlijk schuil achter Herman? Ik ken maar 1 Herman met een passie voor horloges met het juiste budget voor de merken die je noemt. Heeft er niet een tijdje geleden een artikel over je en je horlogepassie in een blad gestaan? :smiley:

Best Herman,

ben hier de jongste, dat durf ik met zekerheid te zeggen… Volg het forum dagelijks en leer spelenderwijs heel wat bij. Deze leeftijd heeft een verschrikkelijk groot nadeel: meestal een laag budget beschikbaar…

Coen

Ik post onder mijn eigen naam omdat ik voor mijn horloges een fatsoenlijke kluis heb die er door een gespecialiseerde firma is ingezet en niet zo een als Gordon waar je zo mee aan de wandel kan gaan. Daarbij is alles goed verzekerd dus voor de boefen onder ons :stuck_out_tongue: Veel succes.

Mvg Dennis.

Als je een Lange 1 bezit en een fake wil kopen om je originele te sparen kun je hem wat mij betreft in de Waal of enig ander nabij gelegen water gooien, dan neem ik je niet serieus…Sorry.

Harm

Ik ben echt Freddy, 52 jaar en leef dag en nacht met horloges, zowel als hobby als beroep en zit al 30j achter de werkbank, dus geen juwelier (waar meestal een horlogemaker mee vergeleken wordt).
Mijn aanwezigheid hier is alleen om bij mensen te zijn die een horloge weten te waarderen en mijn kennis wil delen met jullie.
Ik ben fier op mijn vak en ben mijn vader zaliger daarvoor zeer dankbaar.

Freddy

Ik ben dus Gerwin. 30 jaar, en post onder de naam Gershwin (bijnaam van vroeger door vrienden gegeven). Ik schaar mijn onder de liefhebbers. Weet ook niet zo heel veel van horloges en kan, zoalng het algemeen blijft, aardig meekomen met de rest. Ik post ook meestal alleen wanneer ik ook daadwerkelijk kan bijdragen aan de beantwoording van een gerichte vraag. Draadjes met ‘losse flodders’ (bijvoorbeeld pps groep) probeer ik links te laten liggen.

Ik waardeer de inbreng van de regelmatige posters ontzettend. Ik leer hier heel veel. Waarvoor dank.

Gerwin

PS IK vind het hier ook gewoon heel gezellig.

Ik denk dat de melding van de PPS-groep wel degelijk van de Heer Pijnenburg kwam, anders eens een belletje eraan wagen naar Eindhoven. Echt professioneel kwam het niet over. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat de heer Pijnenburg niet erg bekend is met het fenomeen fora.

Vertel eens iets over jezelf, wat voor horloges heb je bijvoorbeeld, ben je werkzaam in de branche?
Verder kan ik niet begrijpen dat je een nep Lange 1 zou willen, om de echte in de kluis te leggen. Een nep-Lange zal er altijd extreem lelijk uitzien, dus geniet gewoon van de echte Lange.
Ik ben overigens alleen verzamelaar, niet werkzaam in de branche of iets dergelijks.

Wat is verstand hebben van horloges? Ik ken de modellen/typenummers wel, maar voor de techniek is Freddy meer de aangewezen persoon.

Wie is Herman ?
werkt hij bij de AIVD of Douane of de Belastigen ?
heeft hij werkelijk een van der Gang ? Foto graag als bewijs !
en paspoort en rijbewijs nummer,
hoeveel verstand heeft Herman eigenlijk van horloges ?kopieen horlogemakerdiplomas graag.

ik zoek nog een fake Porsche,kan ik mijn originele in de garage laten staan.

serieus Herman, het is nou eenmaal zo dat iedereen zich op het internet voor kan doen als iemand anders,dan zou Henrik eerst iedereen bij hem thuis moeten screenen voor dat iemand ook maar een bericht zou mogen plaatsen.

groet, Andre - verzamelaar

Ik ben Lucien.
Lucien als bijnaam. :wink:
Ben vernoemd naar Lucien van Impe door mijn vroegere schoolkameraardjes omdat ik het hardste van school naar huis kon fietsen ondanks de BERGEN alhier. Andersom ging het niet zo snel, waarschijnlijk door gebrek aan inspiratie vwb school. :D:D
Die bijnaam is altijd gebleven.

Vwb horloges, ben gek van alles wat tikt…

hoi,
ik ben Martijn en ben 30 jaar en heb ongeveer 1200 horloge,s
ik heb ook al 6 jaar een juweliers zaak , ben sins kort erg steeds meer gaan geven om automaat uurwerken heb daarom ook een paar merken op het oog.
Ik vraag daarom ook wel eens om de mening van horloge liefhebbers.
Hiermee kan ik een indruk krijgen over kwaliteit en uitstraling bvd allemaal
ik probeer zo vaak mogelijk te checken of ik iets voor jullie kan betekenen.
PS ik mag geen reclame maken dus doe ik dat ook niet maar als jullie vragen hebben probeer ik er antwoord op te geven .
groeten Martijn D

1200 horloges??
En allemaal al op de wintertijd, zal je vrouw blij mee zijn.

Groet Gert

Michel - echte naam - al jaren horlogegek. Mijn voorkeur gaat uit naar mechanisch, maar ik heb ook een paar mooie quartz. Een leuke verzameling blijvertjes van in alle soorten en maten. Mijn belangstelling is vnl. beperkt tot vormgeving, hoewel ik de techniek wel zeer interessant vind. Leer daarover nog steeds veel van de experts. Blijf hier graag komen en lezen en af en toe posten.

Martijn Schreef:

hoi,
ik ben Martijn en ben 30 jaar en heb ongeveer 1200
horloge,s
ik heb ook al 6 jaar een juweliers zaak , ben sins
kort erg steeds meer gaan geven om automaat
uurwerken heb daarom ook een paar merken op het
oog.
Ik vraag daarom ook wel eens om de mening van
horloge liefhebbers.
Hiermee kan ik een indruk krijgen over kwaliteit
en uitstraling bvd allemaal
ik probeer zo vaak mogelijk te checken of ik iets
voor jullie kan betekenen.
PS ik mag geen reclame maken dus doe ik dat ook
niet maar als jullie vragen hebben probeer ik er
antwoord op te geven .
groeten Martijn D

1200! Veel plezier met het op tijd zetten van de horloges :wink:

Spreek je snel!

Wel vreemd overigens dat dit onderwerp wordt geopend door iemand die we nog niet eerder hebben gezien en die ook geen profiel heeft. Misschien kun je nog en kleine toelichting over jezelf geven Herman? Of is het…

Vandaar mijn (td) bijdrage aan deze post… :sunglasses: