Zeldzame Perrelet Peripheral Double Rotor

Te koop

Ik heb wat budget nodig voor een nieuwe aankoop, dus dit horloge mag in de verkoop. Betreft een erg zeldzaam maar supertof Perrelet horloge. Gezien de vorm en de dubbele rotor is dit een horloge dat echt ‘anders‘ is dan alle andere horloges. Zeker een conversatiestarter als het wordt waargenomen door een liefhebber.

Perrelet is de uitvinder van het automatisch uurwerk. In de jaren 90 is dit merk nieuw leven ingeblazen met goedkeuring van de familie. Bij de herintroductie van het merk maakte Perrelet gelijk naam met een nieuwe uitvinding, de dubbele rotor. Het automatisch uurwerk wordt zowel opgewonden via een rotor aan de voor- en achterkant. Deze uitvinding is verder uitgewerkt en gespecialiseerd en heeft uiteindelijk geleid tot dit horloge wat ik nu te koop aanbied. Het horloge heeft het eerste in-house-uurwerk van Perrelet wat het extra tof maakt. Nog specialer is dat de voorste rotor gewoon gewone rotor is maar een perifere (volledig rond). Het effect van die rotor is heel speciaal. Perrelet staat ook bekend om zijn turbine horloges die spinnen als een ‘gek’. Persoonlijk vind ik dat net een draaiende kermisattractie, maar bij deze perifere rotor is het effect juist heel subtiel.

Meer uitleg over hoe het horloge werkt kun je bekijken via deze video. https://youtu.be/d2jqgaK7dhs

Horloge heeft een after market rubberen witte band wat het horloge een sportieve en frisse look geeft. Originele alligator leren bandje van Perrelet zit er ook bij, maar die heeft wel sporen van het dragen (binnenkant en zijkant) en heeft geen buckle.

De kast en de voorste rotor hebben wel wat gebruikssporen maar zeker op de kast geen diepe krassen of deuken. Ik kan je indien gewenst een uitgebreide video van het horloge appen.

Onderhoudshistorie is mij onbekend.

Perrelet is echt een merk dat goed vakmanschap biedt voor een aantrekkelijke prijs. Dat is ook zichtbaar op de kast van het horloge. Het heeft een speciale vorm en de afwisseling tussen geborsteld en gepolijst staat op de diverse oppervlakken zorgt voor een mooi contrast.

Deze versie met de witte/zilveren wijzerplaat is echt zeldzaam. Online is hij niet meer verkrijgbaar en wat rondzoeken op internet leerde mij dat deze versie nog nooit tweedehands is aangeboden, m.u.v. toen ik het kocht. Prijs is dus lastig in te schatten. Nieuw was het horloge € 4.500. Ik vraag € 1.900 ex verzending.

Tot slot het bekende rijtje en de foto’s.

Merk en model: Perrelet a1061/1
Diameter: 42mm
Leeftijd: 2013
Papieren, doos en eventuele accessoires: full set B+P
Verzendkosten of afgehaald: beide maar voorkeur voor afspreken. Verzending is voor rekening en risico koper.
Conditie (krassen, werking etc): Zichtbare gebruikssporen.
Soort uurwerk en kaliber: p-341
Vraagprijs: € 1.900 ex verzending.
Hierna volgt een aantal recente foto’s van het daadwerkelijke object. Indien u interesse heeft, klik dan linksboven op mijn gebruikersnaam en stuur mij een bericht. Reageren als antwoord op deze advertentie is helaas niet toegestaan (en mag ik zelf ook slechts om de andere dag).25 likes

1e up!

1 like

Up

Up

Omhoog!

Up! Vooralsnog weinig interesse. Ik denk dat dit komt doordat het een horloge is wat je weinig ziet en dat het daardoor ook lastig is de waarde te bepalen. Ik denk dat mijn vraagprijs aantrekkelijk is gezien de kwaliteit, niveau van afwerking en de oorspronkelijke waarde. Denk je daar anders over maar heb je wel serieuze interesse? Bieden mag altijd!

1 like

Up

Up! Inmiddels al wat interesse gehad, ook via chrono24 waar hij te koop staat, maar nog geen deal.

Plaatje van vandaag!!

4 likes

Zo ziet het horloge eruit als hij op de zwarte croco band zit…

3 likes

Up! Wie biedt?

2 likes

Up!

Al wel wat interesse, maar nog geen deal. Vlak voor het weekend dus nog maar weer eens onder de aandacht.

1 like

Nieuwe prijs, 1.875.

Up

4 likes

Up

1 like

De dagen worden donkerder, maar ook in het donker is dit horloge nog prima afleesbaar.

3 likes

Up

1 like

Up voor het weekend!

4 likes

3 likes