Next level modden: olie gevulde horloges

Dan is olie met een vleugje kleurstof ook heel leuk.

Rob

Volgens mij, moet je dan de gehele horloge onder de olie houden, en dan het deksel er op draaien, dan heb je geen luchtbellen meer, denk ik.

2 likes

Nou wie gaat het als eerste proberen? :stuck_out_tongue_winking_eye:

In het filmpje wat Dreski eerder in dit topic plaatste wordt dat uitgelegd en voorgedaan met de Casio Marlin.

Leuk artikeltje over Sinn.

Klopt:

Klopt. Vergelijk het met de kosten van onderhoud van een automaat.

1 like

Dat vond ik toch wat vaag in het filmpje. Op het moment dat hij de kroon naar binnen duwde (en ook aangaf dat hij weerstand voelde) sprak hij over bubbles en zat de tube ook boven olie-niveau. Bij een schroefkroon ga je die vervolgens aandraaien en zit er ofwel een luchtbel die je nog enigszins kun comprimeren. Ofwel de kast is wél volledig met olie gevuld, maar dan kun je de kroon niet aandraaien, tenzij er olie kan ontsnappen.

Dan is er ook nog het probleem van uitzetting en krimp bij temperatuurschommelingen. Dat zal moeten worden opgevangen door een luchtbel o.i.d. Anders klapt op een warme dag je glaasje uit de kast.

1 like

Ja, dus niet moeilijk over doen :joy:.

Hij ligt nu dus ook in Frankfurt! :muscle:

1 like

Er blijft altijd een beetje lucht onder het schroefdeksel zitten lijkt mij zoals hij het deed, behalve als hij de horloge verticaal onder de olie zou kunnen houden en dan het deksel er op. En met de kroon erin duwen bouw je wel iets druk mee op, Daarnaast weet ik niet wat olie doe met temperatuur verschillen, vloeistof krimpt bij koude en zet uit bij warmte. Misschien bij deze olie niet, geen idee, Maar wat hij deed kan iedereen wel hoor

1 like

Kroon eruit, horloge zo veel mogelijk vullen, deksel erop, met een kleine spuit vullen tot de lucht eruit is, kroon erin. Klaar :sunglasses:

En geen problemen (uitzetting) bij het dragen van het horloge bij >25 graden?

Volgens mij heeft Sinn een soort rubber ballonnetje in de UX zitten. Die fungeert als drukvat waardoor je het horloge wel helemaal kunt vullen.

2 likes

Precies, ik ben dus benieuwd of de DIY oliemod tot problemen kan leiden…

Ik vond t luchtbelletje juist wel grappig om te zien dat t horloge gevuld was. Maar wat Sinn heeft gedaan is natuurlijk wel klasse.

Hmmmm, 12 kilometer diep.
Betekent dus dat je op de bodem van de Marianentrog (diepste punt zee) nog een stukje de bodem in moet met een boor… :sweat_smile:

Het kwartskristal geeft de precisie en heeft geen last van olie. Zou dus geen invloed mogen hebben op accuratesse.
Door de weerstand zal de batterij sneller leeg zijn dan met lucht. En de tandwieltjes/asjes/lagers van het uurwerk sneller slijten.

2 likes

Een heeeele blonde vraag waarschijnlijk: waarom lukt dit niet met automaten en alleen quartz? Ik zou dit techniek anders vooral bij automatische duikhorloges veel voordelen zien brengen: smering, tegendruk, dus geen risico op implosie, het schokdempeffect van olie op het uurwerk en natuurlijk de afleesbaarheid onder water. Dus wat is het technische obstakel dat al deze voordelen omver werpt?
Grt.

Volgens mij omdat de balans te veel weerstand heeft in de olie.

2 likes

Dank Steeg. Klinkt heel valide.
Tegelijkertijd lijkt dit probleem mij anno 2020 wel technisch op te lossen. Je krijgt er ook voor terug dat andere mechanische onderdelen onder constantere omstandigheden werken (vb zwaartekracht etc), dus meer nauwkeurigeheid. Dus als de balans het enige probleem is, verbaast het mij dat de producenten hier niet hun R&D op inzetten op de techniek ook voor automaten mogelijk te maken.

Dat klopt ik had deze overgenomen.
En ze hadden zelf een batterij vervangen?
Ik heb deze naar de AD gestuurd in Duitsland en Nw Batterij en olie bijgevuld.
Zo hoort is en hoort hij te zijn.
Op diepte zal de kast vervormen en de luchtbel samen drukken.
Waardoor deze dan niet verder meer kan vervormen. (vloeistof is niet samen persbaar)

1 like