Nieuwe regel: alleen nog maar zelfgemaakte foto's posten

Als ik een foto embed zie ik onderin desondanks een melding van uploaden. Welllicht slaat hij een kopie op? Dat zou dan wel weer een probleem zijn.

Verder hoop ik ook natuurlijk dat @Jur eruit komt hoe we hier nu verder mee moeten… Er is voldoende aangedragen denk ik om de embed optie te onderzoeken. En als er met de pet wordt rondgegaan om een jurist te benaderen zal ik zeker een donatie doen.

2 likes

Er zijn gespecialiseerde juristen.

1 like

Het even een berichtje gestuurd naar Charlottes Law. Zij is gespecialiseerd.

Klik om antwoord te zien. Ik durf bij haar geen screenshot te maken. :wink:

Ik citeer:

De regels gaan pas over twee jaar in Nederland in. Althans, Nederland heeft twee jaar om ze te implementeren. Embedden uit legale bron is geen openbaarmaking of verveelvoudiging. Daar zou in principe niets aan veranderen hierdoor. - Lees hier verder: https://www.charlotteslaw.nl/wat-zijn-de-gevolgen-van-de-nieuwe-auteursrechtrichtlijn/#comment-155981
© Charlotte’s Law

4 likes

Ik was benieuwd naar je creatieve gebruikersnaam daar.

Teleurgesteld.

2 likes

Embedden is gewoon toegestaan.

1 like

De regel op HF, zeg ik dus. En de regel op HF is:

Het lijkt me verstandig gewoon te doen wat Jur vraagt zo lang de moderatoren nog geen definitieve regel hebben geformuleerd.

Huh? Ben het nu effe kwijt…:thinking:

1 like

Excuses, ik schoot even in een kramp omdat ik het idee had dat mijn bericht maar half gelezen werd en mij in de mond werd gelegd dat ik zou menen dat embedden illegaal is.

Naar huidige wetgeving: embedden helemaal prima.
Naar toekomstige wetgeving: embedden waarschijnlijk nog steeds prima.
Volgens de forumregels: embedden niet toegestaan, althans, volgens mijn interpretatie van het woord “gebruiken” in Jurs nieuwe (tijdelijke?) regel.

2 likes

Het is een kwestie van de HF-sharia die boven de wet gaat. :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 like

HF staat niet boven de wet, maar de gastheer mag wel aanvullende regels maken. Als Jur zou zeggen “ik wil niet dat jullie foto’s embedden” dan boeit het verder niet dat de wet het embedden van foto’s niet verbiedt. Volgens jouw logica zou jij mogen roken in mijn huis. :face_with_raised_eyebrow:

edit: Het begint nu tot me door te dringen dat je een grapje maakt. :joy: Maar ik zal dit bericht laten staan voor de komische waarde van mijn onbezonnen reactie. :grin:

2 likes

Gewoon forum niet openbaar meer maken.
Groeten van een horloge fan, durf geen namen meer te noemen anders gaat de concurrent ervan mij aanklagen.
Fotos wordt ook lastig want staat een merknaam op al is het mijn eigen horloge. En dan kan de concurrent ons aanklagen…

Ooit zat ik nog op een forum waar we elkaar gek konden maken met fotos van hele mooie horloges… Nu mag je op linkjes klikken met god weet wat voor ellende aan de andere kant (virus, malware, etc etc)

ach lees dat het pas over 3 jaar Nederlandse wetgeving wordt op zijn vroegst… laat ze maar dreigen…

Embedden is prima. Zo lang er ook maar gewoon hier geüpload kan worden. Dat uploadgemak is juist héél erg prettig aan HF en ik heb voor mijn eigen plaatjes echt geen zin in uploaden naar photobukketachtige websites en dan linken enzo… :slight_smile:

Niet? Oh… :sunglasses:

1 like

Ik denk dat 90% daar geen zin in heeft en als dat de keuze zou zijn ik hier nog weinig zal vertoeven.

2 likes

…Een Bijzondere maatregel gaat voor een Algemene … :kissing_closed_eyes: Wettelijk is embedden geen probleem maar het staat onze gastheren hier vrij het desondanks niet toe te laten…

Ik heb een zeer strenge partner. Gelukkig wonen wij in een typisch jaren '30-huis met een brede dakgoot, zodat mijn telefoon droog blijft tijdens het HF’en in de regen.

4 likes

Is niet te handhaven natuurlijk.

1 like

Heb je daar een (zelfgemaakte) foto van? :kissing_heart:

3 likes

Hoezo niet? Het gaat in de regelgeving toch alleen om foto’s van derden, waarvan het (auteurs)recht bij een ander ligt. Dus niet je eigen foto’s. Foto’s van derden mag je dan fijn via een embedded link hier plaatsen. Je eigen foto’s kun je gewoon hier uploaden toch? Ik snap eigenlijk niet wat daar moeilijk aan is. :thinking:

Eureka: Het kan nu al op die manier! Aan de, … :beers:

…van die strenge partner @W.E. Sorry, aan het eind van de zin hoort een punt! :wink:

3 likes

Jazeker! Zo uit het raam. :smiley:

Oei, te laat gelezen. :sweat_smile:

4 likes