Onderhoud ETA 2892-A2

Mijn ‘problem child’ Breitling Wings Automatic heeft ineens een naar aanvoelende ‘knak’ als ik hem handmatig opwind. Bij iedere 1,5 omdraaiing een ‘knak’ gevoel/geluid.
Nu is het een automaat, dus zou ik het kunnen negeren, maar dat kan ik niet. Dingen moeten bij mij doen waar ze voor gemaakt zijn en doen wat ze moeten doen.

Hij loopt verder keurig op tijd op de winder en verder geen klachten. Gelukkig maar, al genoeg klachten mee gehad, zie mijn topic van paar jaar terug hierover.

Sindsdien amper gedragen en nu dus de ‘knak’.
Herkent iemand dit en wie kent een goede, kundige en betrouwbare (en hopelijk niet te dure) horlogemaker in de omgeving Apeldoorn die hier naar zou kunnen kijken?

Het is het Breitling 10 movement wat vrij standaard ETA 2892-A2 movement blijkt te zijn.

Gr. Traveler.

Succes met je Breitling!

2 likes

Dank! :blush:

1 like

Klinkt mij als een versleten staand/liggend opwindrad maar heeft toch nog niet zo lang geleden een full service gehad meen ik me te herinneren?
Ik zou eerst even teruggaan zou niet moeten kunnen bij normaal gebruik.

2 likes

Heb het horloge sinds reparatie bij elkaar in totaal amper twee weken om de pols gehad.
Teruggaan kan idd ook een optie zijn, maar heb eerlijk gezegd geen zin in wéér dat hele circus, tenzij het een dure reparatie wordt die evt. nog te claimen is.

Vandaar de vraag naar een specialist in de buurt. Dichtst bijzijnde zijn dan Ron Sonders, Accutron of Marc Braamhaar.

Ik zou dan even door Ron of Marc een diagnose laten stellen dan weet je in ieder geval wat er aan de hand is en wat het zou gaan kosten.

Dat houdt in dat je een automaat zo min mogelijk (liefst niet) met de hand opwindt. Daar is een automaat niet voor gemaakt. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Genau, en hij zit ook op een winder aber, hij moet natuurlijk ook wel normaal op kúnnen winden. 🥴

1 like