Restaureren tissot seastar

Hallo allemaal

Dit is het gouden horloge van mijn opa toen hij 40 jaar bij de textielfabriek heeft gewerkt.
Ik wil graag dit horloge in originele glorie herstellen. Het glas is ernstig beschadigd en het bandje is niet origineel meer. Ik wil beginnen met het glas te polijsten. Alleen ik weet niet hoe.

Hebben jullie misschien ook informatie over sit type horloge. Mijn opa leeft inmiddels niet meer en er is geen informatie over dit horloge

De krassen kun je met een zachte doek en Brasso of Peek eruit poetsen (neem er de tijd voor). Ik zou overwegen om het horloge te laten servicen en de kroon eventueel te laten vervangen, deze lijkt nogal versleten. Je kunt dan ook de band laten vervangen. Op het uurwerk staat het serienummer, op basis daarvan kun je het bouwjaar herleiden.

1 like

Hier is een topic over hoe je een glas polijst:

Deze Tissot Seastar dateert te zien aan het logo uit begin jaren 60. Uurwerk is vrijwel zeker een 782 caliber:
http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Tissot_782_1

Welkom op dit forum trouwens, en veel plezier met dit mooie familiestuk.

1 like

Tissot :heavy_check_mark:
wbcoupe :heavy_check_mark: :smile:

Welkom op het forum, het glaasje poetsen en een mooi leren bandje eraan zetten daar zal die meteen een heel stuk van opknappen.
Als je het horloge ook wilt gaan dragen zou ik het uurwerk wel even een servicebeurt laten geven door een horlogemaker.

1 like

Dankjewel. Sinds kort actief op dit forum maar al heel mijn leven lang gek op horloges. Ik ben niet rijk maar ik wil mijn horloge hobby wel uitbreiden.

Mijn opa droeg het horloge elke dag. Maar ik ga het niet dragen.

Het is een verguld horloge dus geen serienummer aanwezig.

Het leren bandje heb ik aan gedacht maar mijn opa droeg altijd een stalen band. Ik ben nog in dubio of ik voor authentiek ga of waar mijn opa voor koos.

Heeft iemand een tip hoe ik aan een origineel boekje kan komen

Het serienummer staat op het uurwerk; je moet de kast dus openmaken om dat te kunnen zien.

Verder zijn je foto’s niet erg scherp, maar volgens mij zie ik aan de onderzijde van de lugs goudtekens, wat betekent dat de horlogekast wel degelijk van massief goud is, en niet verguld. Verdere informatie daarover staat aan de binnenzijde van het achterdeksel. :sunglasses:

Het achterdeksel van dit horloge is een schroefdeksel, je zou kunnen proberen of je hem met een prop duck tape eraf kunt schroeven. Ga a.u.b. niet met allerlei scherp gereedschap zitten proberen, dit deksel is nog in hele nette staat, dat zien we wel eens anders. :grimacing:

Die vergulde fixoflex band zou ik er persoonlijk af gooien en vervangen voor een mooie bruin leren band, maar dat moet je uiteraard zelf bepalen. Als je het horloge uiteindelijk bijna niet draagt omdat je de band niet mooi vindt doe je je opa ook geen eer aan.

Succes!

Edit: voor een origineel boekje zou je eens op ebay kunnen snuffelen, maar ik geef je niet veel kans; boekjes en papieren worden maar zelden bewaard en ook weinig aangeboden.

1 like

Welkom op HF. Alle vragen zijn al beantwoord eigenlijk. Pas op met de schroefdraad bij het terugplaatsen van het achterdeksel. Een gouden horloge dragen met een stalen band vind ik een beetje “off”, ik zou ook voor leer kiezen. Ik koop voor vintage horloges vaak bij de horlogebandenspecialist, veel keus, goede prijzen, en je kunt gewoon terugsturen als je hem toch niet wilt. Verzenden is gratis.
Ik zou hem zeker een beurtje geven. Kijk even in de “ervaringen met horlogemakers” of er iemand bij je in de buurt zit (via een juwelier betaal je vaak een behoorlijke meerprijs.) Glaasjes doe ik met polywatch.