Verdal 1946

Eentje om te koesteren :smirk:


12 likes

Leuke, nog uit de “jewel wars” . Wedstrijd uit de jaren 60 wie de meeste robijntjes in een horloge kon proppen, functioneel of niet.

3 likes

Dit modelletje gekregen van de verkoopster van de 41j.(G.C.) wil ik ook nog tonen ,bij de eerste aanblik denk je oei een prul tot je wat nader kijkt 20 micr. hoes (30mm. zonder kr.) uit de jaren '60
inox kast en tot grote verbazing een mooi Peseux 320 werkje van amper 3.1 mm.dik !!. Wat dus weer aangeeft dat het merk Verdal steeds een goed mouvement in hun modellen monteerde én dit van verschillende merken



2 likes

Dus eigenlijk 2 halen 1 betalen !
De 41j is werkelijk prachtig btw…

1 like

Prachtige horloges ,vind ik persoonlijk .

2 likes

Deze mag worden toegevoegd aan deze ‘database’

af81aafdc91c5491227599d902058cef5f205c0f_1_690x459

en een (eigen) quote uit het draag vandaag 2019 topic:

De kast van deze 70’s Pronto is enorm degelijk (ws gemodelleerd naar het model vd compressor kasten) en van top kwaliteit wat mij betreft. Ik zie ze weinig, maar mn antennes staan uit vwd betreft :slight_smile:

8 likes

Ik vind hem mooi maar ben dan ook een verzamelaar van dit merk Pronto Verdal

1 like

Eentje uit de 40er jaren mag er ook tussen



FHF 186

9 likes

Mijn grootvader is vorige week spijtig genoeg overleden en ik heb zijn horloge (tijdelijk) in mijn bezit, het lijkt me hetzelfde model als dat van jou? Ik heb de juiste tools niet om hem open te maken, dus ik kan het uurwerk even niet checken. Zal waarschijnlijk wel een onderhoud kunnen gebruiken… moet nog eens op zoek gaan naar een ervaren horlogemaker hiervoor.

Iemand een idee van welk jaar dit horloge zou zijn? En zo’n handwinder moet je mee opletten dat je 'm niet te ver opwindt gok ik? Hoeveel slagen geef je hem doorgaans?

Bedankt voor de info, je vindt er online weinig over terug :thinking:

5 likes

Gecondoleerd met je grootvader.

Dit valt heel erg mee. Je voelt het wel wanneer de veer helemaal opgewonden is. Het is alsof je een kraan dichtdraait. :wink: Een aantal slagen vind ik ook maar subjectief, niet iedereen draait evenveel in één slag.

3 likes

Dank. Je merkt inderdaad wel wanneer het voldoende zou moeten zijn, dan gaat het wat stroever. Zal eens de gangreserve in het oog houden :blush:

3 likes

Ik denk niet dat dat het ‘einde’ al is. Op een gegeven moment geeft de kroon in één keer een absolute weerstand. Zo eentje waarvan je voelt dat je iets zult breken als je verder gaat. Dan is de veer helemaal opgewonden.

3 likes

61029 is het eerste Td France model van Verdal / Pronto en dan zou daar een Pronto 13400 moeten inzitten

5 likes

Zal vanavond nog eens rustig opwinden, bedankt voor het mee denken :blush:

Jaren 40 dus, bedankt voor de bevestiging. Er is niet veel over geschreven, zijn die uurwerken makkelijk te servicen? Ik ken geen uurwerkmaker hier in de buurt van Gent, dus ik zou even moeten zoeken.

2 likes

Uploaden…

Deze Verdal om straks die ik van mijn schoonouders gekregen heb. Gaan zo uit eten en. I den ze wrl leuk als ik 'm eens aan heb. Zelf heb ik er niet zo heel veel mee…

Verdal 4100-3 20

8 likes

6 likes

Er zit een sterk mechanisme in ,wat het op/overwinden betreft ben ik niet de specialist er wordt veel zin/onzin over verteld …David een kennis wel en hij schrijft het volgende leesvoer een ganse avond als je wil :innocent:

http://www.vintagewatchstraps.com/watchcare.php#overwound

3 likes

Lijkt een beetje op een Pontiac mousquetaire maar dan met de pijlen naar buiten,een mooie voor de collectie :wink:

1 like

Ja is wel leuk te hebben ! wel wat klein met 33mm!

1 like

Pronto - Verdal automaat :smirk:




AS 1250 onderin

11 likes