Tudor, poor men's rolex?

Deze draag ik vandaag. Sorry, te lui om datum te verzetten (en geen pen bij me).

4 likes

Een hommage of namaak…

Uhm…deal klinkt niet heel aanlokkelijk :thinking:

1 like

Geduld is nog steeds een goeie deugd in horlogeland. Een beetje geluk komt natuurlijk om de hoek kijken, maar tot nog toe heb ik al steeds kunnen bekomen wat ik voor ogen had en nee dat was niet via de grijze jongens. Daar heb ik om langs om minder respect voor na het lezen van een het bewuste S en C verhaal. Daaruit moet ook blijken dat de grijze jongens allicht meer verdienen aan horloge dan de AD. Alhoewel die laatste ook niet altijd propere handjes hebben.
Dit ter zijde. Geeft mij maar het kroontjes merk. Instapmodel niet zoveel meer dan Tudor. Waardevastheid… en een Tudor zal nooit een Rolex zijn hoe je het ook draait of keert. Daarmee wil ik niet gezegd hebben dat Tudor minderwaardig is. De modellen zijn ook niet mijn ding. Die uurwijzer verknalt gans die wijzerplaat, mijn “persoonlijke” mening natuurlijk.

Niet enkel voor de nieuwprijs. Eens zien wat die heren vragen voor een Pepsi 2018 Jubilée… Is ook al bijna een jaar oud, zeer moeilijk te verkrijgen, maar die heren vragen daar doodgewoon het dubbele voor.
Maar ik vermoed dat het overgrote deel van de horlogeliefhebbers hier niet kopen om nadien weer te verkopen.
Persoonlijk koop ik Rolex omdat ik er vooraleer er mij eentje aan te schaffen, veel heb over gelezen. Vanaf het prille begin, van dat Duitse weeskind wiens horloges zelfs werden gebruikt tijdens WO II om “The Great Escape” voor te bereiden. Wat een fantastisch verhaal van een jonge man die goed wist wat ie deed, het hij zijn merk aan de man moest brengen. Die zijn bedrijf zelfs na zijn dood heeft kunnen behoeden van aasgieren die erop uit zouden zijn geweest van veel geld te halen uit zijn levenswerk. In plaats van dit levenswerk te laten eindigen op de beurs om er aandeelhouders rijker van te maken heeft de bijzonder pientere man er zomaar eventjes " een Stichting" van laten maken. Zo waren de basisregels vastgelegd voor overproductie met als gevolg mindere kwaliteit.
Rolex is een horloge dat prijs/kwaliteit volgens mij zijn geld waard is. Alle onderdelen zijn house made uitgezonderd de wijzers die door een gespecialiseerd bedrijf worden toegeleverd. Rolex is bovendien een van de grootste afnemers van goud wereldwijd en die het edele metaal ook zelf verwerk in zien modellen.

Rolex is al honderd jaar geen Patek. En ik denk niet dat ze het in de komende vijftien jaar wel worden.

Ander station, andere halte, sterker nog, totaal ander vervoersmiddel.

True. Rolex is voor de massa. Patek voor een select gezelschap.

1 like

Ik denk dat Rolex eerder richting AP opschuift dan naar Patek.

Laat ze eerst Grand Seiko maar eens bijhalen. :sunglasses:

4 likes

Tja, iemand mompelde zoiets van Rolex draagt de winkelier en Patek is voor de boekhouder van die winkelier.

5 likes

Ook raar die van mij is uiteraard ook vers. Bij de papieren een booklet met daarin vermeld "twee jaar"
Schiet daar eens een foto van aub.

Graag zou ik je van een foto voorzien maarrrrr… de BB58 heeft in @remycuber een nieuw baasje gevonden, dus wellicht kun hem eens vragen?

Cheers
:sunglasses:
Otto

Er is tegenwoordig geen/minimaal verschil tussen Rolex en Tudor. Mijn Tudor Black Bay Fifty Eight is in veel opzichten superieur vergeleken met mijn Rolex GMT-Master II. Ik kan zo een lijstje opnoemen, maar ik bespaar je de moeite. Het is uiteindelijk gewoon belangrijk dat je een horloge koopt dat je mooi vind en graag wilt hebben. Allebei de merken zijn kwalitatief super betrouwbaar.

1 like

Nee nou wil ik het weten ook…

4 likes

Hij heeft een fatsoenlijke sluiting. In plaats van een gevouwen Pepsi blikje. *Mits we het niet over de 6 digit GMT hebben.

2 likes

Beste lijst, lekker kort ook :sunglasses::+1:

4 likes

De bb58 is levensgevaarlijk, vind nu al mijn andere horloges minder mooi :grinning: de Pelagos en de Oris Carl Brashear voelen gigantisch groot :grinning:

2 likes

Haha ik ben het er ook niet mee eens :joy: Alleen de sluiting en die Oyster banden van die 5 digit GMT’s en Subs zijn zo verschrikkelijk flimsy.

1 like

Perfectie :point_down:

9 likes

Volgens mij ging het om een 6 digit GMT vs BB58, ben wel benieuwd naar het “lijstje”

1 like