Via welke wegen komt iedereen aan zijn horloges?

Het wisselt een beetje, een forumlid, catawiki, Duitse en Nederlandse AD

1 like

EĆ©n keer juwelier en Ć©Ć©n keer eBay (CitiwideUK)

1 like

Tot nu toe gekocht bij:
ebay, HF, Uhrforum, ADā€™s, grijze dealers, Amazon. Oh en soms op beurzen en rommelmarkten.

Nog niet gekocht maar ik kijk er wel:
chrono24, watchrecon, marktplaats, Catawiki.

Ik sluit ook niet uit dat ik een keer bij de leverancier koop, er zijn nogal wat merken waar je rechtstreeks kunt kopen (Stowa, Doxa, Nomos, Squale etc)

1 like

80 procent nieuw bij AD Ivm de beleving .
10 procent hier van het forum omdat ik het niet laten kan.
10 procent elders, zoals chrono pf andere online verkoper .
Wel altijd nerderlandse verkopers.

1 like

Kijken kijken niet kopen bij een AD

Afspraak maken en kopen bij een grijze :+1:

2 likes

:thinking:

1 like

Betraptā€¦ soms lukt het niet anders en dan geen puntā€¦ de Sicura komt uit BelgiĆ« en de aankomende oris gaan we waarschijnlijk ophalen in engeland.

Dus. Ik durf het wel de grens overā€¦ doe het alleen niet graag.

Het mag hoor, niks mis mee. Alleen je klonk nogal stellig :smile::+1:

1 like

Tot nu toe:

Ebay
Watchuseek
Facebook (seiko groep)
Uhrenfreund/Classic Watches
William Wien
Gnomonwatches
Horlogeforum
Enkele keer via microbrand merk
Monsterwatches voorheen

1 like

Meestal via de A2 richting Maastricht.

7 likes

We zijn nochtans de slechtste niet :innocent:

1 like

Dat vind ik dan niet respectvol naar de AD toeā€¦

Hij mag u wel koffie geven, laten passen, kijken, info verschaffen en dan ga jij daarna grijs kopen?

Dan is het binnenkort gedaan met de AD en zal je enkel online kunnen kopen.

Ik koop ook grijs hoor, maar ga geen AD lastig vallen om dan elders te kopen.

Nee

Ja

Vanzelfsprekend

Nee

Dat hebben ze dan aan hun zelf te danken met hun zogenaamde wachtlijsten en vriendjespolitiek.

4 likes

Het spijt me dat ik hierop wil reageren maar op het moment dat ik een horloge kon passen en bekijken kon ik het ook kopen bij de AD. Jij moet het hier dus wel over eerder exclusieve modellen hebben als je ze wel kon passen en bekijken maar ze niet kon kopen op dat moment.
Maar ik heb dus ook een probleem met mensen die bij de ā€œplaatselijkeā€ handelaar gaan bekijken, vergelijken, eventueel zelfs proberen om daarna doodleuk op internet te kopen want daar is het goedkoperā€¦ (en of dit nu om horloges zoals in dit geval, of fototoestel, auto,ā€¦ is doet er niet toe).

Als iedereen zo zou reageren dan zullen we binnenkort geen AD/juwelier meer hebben en kunnen we met zā€™n allen rechtstreeks in Zwitserland/Duitsland/Japan/China,ā€¦ onze horloges bestellen zonder ze nog eens in het echt gezien te hebben, vergeleken te hebben, of gepast te hebbenā€¦

En koop ik nooit op internet? Jawel, maar dan is ook de ganse beleving op internet (of is het via de webshop van een bestaande winkel omdat ze bijvoorbeeld een bepaalde maat van kledij niet voorhanden hadden in de winkel maar wel in hun webshop, die laat ik dan ook dikwijls toekomen in die winkel om daar nog even te passen alvorens te kopenā€¦).

Bedenk volgende maal je bij een juwelier/AD iets gaat bekijken dat er voor hen ook een grote investering mee gemoeid is, en als je buiten gaat vraag je dan eens af waarom zij die investeringen gedaan hebbenā€¦

Ik hoop dat jouw job niet te vlug zal uitbesteed worden aan een goedkopere kracht en dat je nog lang je levensstandaard die je nu hebt kunt behouden, net zoals ik hoop dat de handelaren ook hun job kunnen behouden en ik hen hun levensstandaard gunā€¦

1 like

Ik weet niet of je nog weleens een binnenstad in bent geweest het laatste jaar? Dit gaat hoe dan ook de toekomst worden. De detailhandel gaat er tussenuit, en in rap tempo ook. Simpelweg omdat die schakel te duur wordt. Overigens doen we dat deels als consument zelf.

En als dat eenmaal gemeengoed is geworden, steekt de fabrikant ook nog (een deel van) de marge van de tussenhandel in zijn zak.

Ik vind het zelf ook jammer. En probeer dan ook de detaillist die werkelijk service verleent of advies geeft te blijven steunen door daar mijn aankopen te blijven doen. Helaas zijn er ook legio die al jaren op hun handen blijven zitten, en hopen dat het weer net als vroegĆ¢h wordt. Daar krijg je slecht of geen advies, en ga je weg met een gevoel alsof je blij mag zijn om daar iets te kunnen kopen.

1 like

mister limited
amazon.de of .co.uk
S&C
2x per jaar Dubai, scheelt wel wat daar, alleen doos daar laten ivm douane.

1 like

Ik heb inderdaad ook soms schrik dat we binnen afzienbare tijd nergens nog specialisten zullen vinden in het straatbeeld niet in de binnenstad maar ook niet daarbuiten. Want een winkel zoals bijvoorbeeld een Mediamarkt, om er maar 1 te noemen die toch zowat overal gekend is, is leuk om een artikel te kopen tegen een aanvaardbare prijs (zeker als er een promotie is) maar je moet al enorm veel geluk hebben om er iemand te vinden die je meer kan vertellen over je gewenst product dan wat er op het kaartje gedrukt staat. En door overal de schaalvergroting krijg je overal supermarkten van de bakker, kruidenier, beenhouwer naar de Carrefour\Delhaize\Albert Heijn\Auchan. Van de fotograaf, TV winkel, platenwinkel naar de Mediamarkt. En zo kun je blijven doorgaan, de volgende stap is het warenhuis om nog een wagen te kopen en dan zullen de laatste luxe zaken zoals juweliers ook wel verdwijnenā€¦

@Horloge17 Vanuit de fabrikant of importeur kan ik het zelfs begrijpen. Het is voor hen toch voordeliger om het zelf te verkopen, en dan een goede retourservice en aftersales? ā€œU wilt het eerst vasthouden, voelen? Geen probleem. Met de wettelijke regels kunt u het binnen x dagen retournerenā€.

Voor horloges is dit wat lastig als je er een paar naast elkaar wilt vergelijken, maar niet onmogelijk.

Ik ben deze manier van kopen (nog) niet echt gewend als jongere oudere, maar ik begrijp dat veel jongeren zo kopen. Bestellen iets in 2 maten en 3 kleuren en houden 1 set die ze leuk vinden. De rest gaat weer retour.

Als ik hier in de Bredase binnenstad kijk heb ik het gevoel dat voor elke 3 winkels die verdwijnen, er 2 horecazaken voor terugkomen.

2 likes

@WilSeiko Inderdaad dit zal waarschijnlijk wel de manier van de toekomst worden, maar alleen denk ik niet dat het zo eenvoudig zal worden, je kunt moeilijk 3 televisies bestellen en kijken bij dewelke de kleuren jou het meest aanspreken, de volgende klant zal niet erg tevreden zijn als hij een televisie krijgt die al door x mensen is teruggezonden. Net zo bij een horloge ik denk niet dat je zo tevreden zou zijn met een horloge dat al door een aantal mensen een aantal dagen gedragen is en het dan te kopen aan de volledige prijsā€¦ en een meer prijs van 25% bijvoorbeeld om een volledig gesloten en nieuwe verpakking te ontvangen wie zal dat willen betalen (terwijl we toch allemaal die nieuwe ongeopende verpakking willen).

1 like

Ik denk dat veel met de huurprijzen te maken heeft. Verhuurders(beleggers, soms uit het buitenland die het geen reet interesseert) in de binnenstad verdienen goud geld vanwege vraag/aanbod. Nu wordt dat anders alleen zakken de huurprijzen nauwelijks, zie daar de leegstand. Moet je kijken wat er gebeurd als je de huurpijs halveert en wat voor leuke nieuwe winkels/ondernemers dit oplevert en hoe snel een kleine ondernemer zijn kans kan pakkenā€¦