vraagje over Minerva chrono

Mijn vader heeft in 1966 een gouden horloge geerfd van mijn opa die er rond de jaren 50 in de wielersport de tijden van zijn zoon mee bijhield (ploeg peter post etc) Volgens mij heeft mijn vader het ooit een keer laten repareren of schoonmaken maar verder lis het niet eens gedragen. Ik zou het graag weer laten schoonmaken en een mooi leder bandje erop laten zetten.
Het gaat dus om Minerva Antimagnetic op de achterkant staat 1327 en daaronder 18k

13 likes

Wat een waanzinnig mooi ding!
Gefeliciteerd met het prachtige familie stuk.

Zeker een schoonheid

Heel mooi !

Heel erg mooi, en kostbaar. Mist wel een wijzer bij de rechter subdail. Ik zou een goede vintage horlogemaker zoeken, zie het donkerblauwe deel, hij is zeker de moeite waard om te restaureren.

1 like

Mooi horloge, ik mis alleen een echte concrete vraag volgens mij.

1 like

Top merk, prachtige chrono uurwerken. Nooit wegdoen!
En op het forum zoeken levert je wel een goede hersteller in de buurt op.

Ik wil het horloge laten schoonmaken\repareren het liefst in amsterdam en wil graag weten wat voor een bandje er bij hoort. waar kan ik iets meer te weten komen van .
Tevens ben ik blij en verrast door de reacties.

Ik adviseer je op de kaart van horlogemakers te kijken; Kaart met horlogemakers

Volgens mij wordt die regelmatig bijgewerkt, maar zeker weten doe ik het niet. In elk geval zitten hier op het forum heel wat enthousiastelingen, die je vast meer kunnen vertellen. Ik gok dat @dins1 je in elk geval meer kan vertellen over het merk. Volgens deze post spaart hij stopwatches; Minerva stopwatch collectie overzichtje

Voor de rest, vooral welkom. Ik ben benieuwd wanneer (en of) je een post plaatst met daarin je zoektocht en de antwoorden die je vond. Dat soort posts levert altijd veel leesplezier op.

Wel over de stopwatches, over de horloges kunnen specialisten als @Bidle en @kaleiwan ea je wrs meer vertellen.
Het originele bandje zal van leer geweest zijn, dus gewoon een mooie bruine lizard erop oid.

Ik zou hem, als je in Amsterdam woont, bv naar Kalle schaap in Grootschermer brengen. Is een echte vintage specialist en dat verdient dit horloge ook.

Breng hem sowieso niet naar de juwelier op de hoek, dit zijn meestal geen horlogemakers, en zeker niet voor dit soort speciaal vintage spul!! Kost je vaak teveel, en levert meestal niets op.

En wellicht dat hij je ook kan helpen met het vinden van een originele nieuwe wijzer voor de ontbrekende, want die vind je niet zomaar…

Succes!

:star_struck::heart_eyes: Wat een mooi Minerva en vermoedelijk met een uurwerk cal. 13-20, wat voor mij en nog een paar :nerd_face: op deze forum :cowboy_hat_face:.
Zeker laten restaureren en dragen, maar zal een paar centen kosten wat ie dubbel en dwars waard is :gift::tada::fireworks::christmas_tree::sparkling_heart:
Er zijn zeker een paar zeer goede horlogemakers die ook de onderdelen en deskundigheid daarvoor hebben zoal eerder genoemde Kalle, en Jan Ubels met wik ik goede ervaring heb :man_mechanic::man_factory_worker::+1:

Waarschijnlijke uurwer M13-20

3 likes