Cartier only (Deel 1)

Enerzijds denk ik dat deze te duur en zeldzaam zijn om veel voorbij te zien komen. Bij het Lange & Söhne topic zie je ook maar enkele exemplaren verschijnen. Ik ben erg fan van de Tortue, maar deze is jammer genoeg niet in mijn prijsklasse beschikbaar en zover ik weet nooit op grote schaal geproduceerd. Net zoals de Crash of Pebble. Grote liefde voor deze ontwerpen, maar onbereikbaar voor velen.

Anderzijds is de Santos in mijn ogen een mooi voorbeeld van het social media tunnel view (er moet een betere naam voor bestaan, maar er schiet me momenteel niets te binnen. Het Instagram algoritme stuurt iedereen in ongeveer dezelfde richting en laat je enkel dingen zien waar je op klikt of bij blijft hangen. Ik heb door de jaren heen al zoveel Santos gezien op sociale media en Youtube, dat ik op de duur er ook echt eentje wilde. Maar telkens ik hem om de pols had bij de AD, stelde ik dit in vraag en kreeg ik het gevoel dat ik meer aangetrokken was tot de idee van de Santos (gevoed door sociale media) dan het effectieve horloge zelf.

Benieuwd hoe anderen dit ervaren.

1 like

Ik had hetzelfde, alleen werd ik (gelukkig) op slag nóg verliefder toen ik hem om de pols had.

1 like

Dat herken ik wel een beetje. Het kan gebeuren dat een merk je aandacht trekt met een bepaald model. Door social media en mss ook dit forum zou je je met oogkleppen op kunnen focussen op juist dit type. Door bewust andere modellen van dat merk te bekijken kom je dan bij leuke andere dingen uit. Zodoende heb je waarschijnlijk onbewust de voldoening om aan te sluiten bij de hype en loop je toch een beetje uit de pas van de “massa”. Ik zou heel graag willen zeggen dat ik alleen keuzes maak voor horloges die ik echt wil, maar de invloed van het internet is ongetwijfeld ook in mijn collectie zichtbaar.

Om in de sfeer van dit draadje te blijven; de tank xl kocht ik omdat ik een hoekig horloge wilde.

De roadster is voor mij zo’n vervanger als ik hier boven zei, in dit geval voor de Santos die toch al weer een tijdje “hip” is.

8 likes

Mijn ervaring is juist dat vooral op YouTube de santos niet zoveel voorbij komt. Dat de grotere horloge kanaal er eigenlijk geen tot weinig aandacht aan besteden. Denk dat sociale media meer de hype voed van bijv Rolex, ap en etc, want mensen willen juist vaak het onbereikbare.

De santos spreekt mij aan omdat het wat sportiever is. Ik zou niet zo snel iets op leren band dragen. Ook ben ik voor de large gegaan, ipv medium zoals veel mensen roepen dat Cartier klein hoort. Want op die manier past hij beter bij mij.

Klopt, de Tortue is nu helemaal uit de collectie verdwenen. Er is na de CPCP-lijn nog wel een reguliere Tortue in de collectie geweest tot ongeveer 2018, maar deze had geen charme naar mijn mening. Zie foto hieronder.
De Tortue is verder altijd in zeer kleine oplagen gemaakt en enkel in edelmetaal. Retail lag de prijs ook altijd aanzienlijk hoger dan van een gelijk formaat/materiaal Tank bijv.

1 like

Mooi hoor.
Hier het kleinere middelste broertje.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit model over de jaren heen ben gaan waarderen. 5 jaar geleden zou ik dit nooit kopen, maar nu vind ik het prachtig!

5 likes

Ik denk dat je zeker gelijk hebt. De Pebble en Crash zijn goede voorbeelden. Deze gaan voor absurde bedragen weg, zeker in vergelijk met andere zeldzame Cartier-designs. Dat komt wel door alle media-aandacht.

Ik heb ook wel het gevoel dat ik op dezelfde manier beïnvloed ben door youtube en andere kanalen toen ik mijn Speedmaster kocht. Je wordt er zo vaak mee om de oren geslagen dat je het zelf wil ervaren en al overtuigd bent dat het wel een goed horloge moet zijn als iedereen het zegt

2 likes

Sinds gister een Tank Solo sluiting op mijn Must gezet, vind het tof ookal matcht het platte van de sluiting natuurlijk niet met de kast. De band die ik even tijdelijk erop heb is te lang aan een zijde.

Vraag, heeft iemand tips voor banden voor vouwsluitingen? Specifiek voor 19/16mm wat echt een onhandige maat blijkt

Ik zag alleen een klein aanbod op horlogebandenspecialist (ook te lang of erg prijzig) of op maat laten maken.

8 likes

Verschillende prijzen en opties in lengte

Thanks! Lic klopt idd, zou via werk een band van hun voor vouwsluiting kunnen bestellen maar vind het nog relatief prijzig voor wat ik nu zoek.

Dan blijft er weinig over ja. Misschien een goedkopere band en dan een merkloze standaard sluiting? Dan heb je ineens heel veel keuze :slightly_smiling_face:

1 like

Ja klopt. Zag op Etsy ook wel wat voorbij komen maar dan wacht ik wel nog even.

Bedankt voor de tip in ieder geval!

12 likes

Zo te zien wordt die goed gedragen :ok_hand:t2:

1 like

Op elke foto lijkt het vele malen erger dan het in werkelijkheid is gelukkig. Maar bij een volledig gepolijste platinum kast moet je tegen een krasje kunnen :slightly_smiling_face:

4 likes

14 likes

11 likes

Fototje nog van gister met de niet zo bijpassende oranje kleurencombi, maar daarom is dit horloge zo goed; de hele klassieke look bij mijn niet zo klassieke kleding :slight_smile:

12 likes


Blauw.

3 likes

Dit topic is na het bereiken van de maximumlimiet van 4000 antwoorden automatisch gesloten. Continue discussion at Cartier only (Deel 2).