Coming Soon: Nieuw model Seiko 'Reissue' Rally Diver! Ooooh I love it!

Er komen weer wat nieuwe Seiko modellen aan. Meerdere series, waarvan ik vooral deze erg gaaf vind. De SRP729, SRP731 en SRP733. Deze hebben (dus) het ‘nieuwe’ 4R-uurwerk, dat je stil kunt zetten en ze hebben een see thru case back. Ze zijn duidelijk geïnspireerd door de fraaie en gewilde Seiko 5 rally divers van eind jaren '60/begin jaren '70 en de reissues uit de jaren '90. Nou vind ik persoonlijk vintage horloges geweldig om naar te kijken, maar niet om te dragen. Daarom ben ik erg fan van retro modellen. Er komt er dan ook zeker een van deze drie! Nu nog beslissen welke… :tired_face: :wink:

Dit zijn enkele originele exemplaren.

7 likes

Gaaf, maar de originelen vind ik toch sexier. Ben sowieso wel warm te krijgen voor vintage Seiko’s.

Leuk!, vooral de ‘zilveren’.

Voorlopig ben ik nog steeds tevreden met deze quartz-reissue-Spirit-chrono.

6 likes

Deze gehad:

Ik ben echt een Seiko liefhebber maar ik vind dit toch wel een beetje een gemiste kans van Seiko. Alleen de dial en bezel zijn geinspireerd op die populaire modellen. De kast, band, wijzers en kroon op 3 zijn mij te standaard en hadden wat mij betreft veel beter gekund.

Als het idee van Seiko echt was om deze rallye modellen te laten herleven dan hebben ze zich er imho te makkelijk vanaf gemaakt.
Zo niet, dan zijn het prima modellen :wink:

1 like

Band/kast verhouding - van de laatste - ziet er niet uit.
Ook een Seiko liefhebber. :sunglasses:

@watchagain Je bedoelt de allerlaatste/onderste (echte) foto? Dat is een originele cushion case diver. Wordt door de meeste (vintage) horlogeliefhebbers (waaronder ondergetekende) toch wel gezien als bijzonder fraai… Maar goed, smaken verschillen, natuurlijk. :smile:

1 like

Ik bedoel die laatste van merl.

@watchagain
Smaken verschillen en zo waren de originelen en reissues nu eenmaal. Mijn opmerkingen waren gericht op het reissue idee van de nieuwe modellen, niet op de modellen zelf :slight_smile:

@taged de middelste!

De zilveren heeft mijn voorkeur, vind alleen de wijzers niet fraai…

Inderdaad, jammer van de ‘misplaatste’ wijzers.
Daar hadden zo blijkbaar nog enkele dozen van in voorraad.

Ik vind het jammer dat ze geen gebruik maken van een turtle case… Met die gewone ronde case is het net niet dat, my 2 cts…