De grote patina reset challenge!

Brons…love it or hate it.

Persoonlijk vind ik het geweldig dat het ‘leeft’. Elke dag verandert het een beetje dankzij oxidatie en voor je het weet, heb je een ander horloge.

Zeker even leuk vind ik het om dat proces af en toe te ‘resetten’. Zojuist ging het kriebelen en heb ik mijn Aevig Valkyr weer teruggebracht in nieuwstaat.

De challenge: sla aan het poetsen en plaats hier je voor en na foto’s!

25 likes

Hoe staat het met de brushed delen na het poetsen?
Pro tip; paar uurtjes in ketchup leggen, dan is de patina ook weer weg.

2 likes

Cool, ketchup ga ik volgende keer proberen. Ik heb in het verleden al 7-Up gebruikt en koffie, maar ketchup kende ik nog niet.

Ik gebruikte deze keer een pasta van baking soda en citroensap om ‘m mee in te smeren. Uurtje intrekken, afspoelen, en klaar is kees. De glimmende delen heb ik nog even met een cape cod doekje behandeld maar de brushed delen heb ik intact gelaten (alleen met een microvezeldoekje wat opgewreven met de brushing richting méé).

Nou heb ik het al vaker gedaan en zeker in het begin niet even zachtaardig, dus de brushing is überhaupt wel wat minder zichtbaar t.o.v. hoe ik het horloge kocht, maar als je per sé wilt, is ‘ie zeker te behouden.

[EDIT] Die haarlijntjes zijn er lastig op te krijgen zonder macro lens en goede belichting, maar aan het matte op de lugs (vergelijk met zijkant) zie je hier wel dat de brushing er nog op zit.

2 likes

Mooi! Blijft echt een tof horloge. :ok_hand:

1 like

blijf het mooi vinden als het wat verweerd is … en leuk het proces te zien :wink:

1 like

Ik ook. Stiekem vind ik ‘m gepatineerd mooier. Daarom des te leuker om dat nu weer mee te maken. Het geeft ook geen twee keer hetzelfde resultaat.

Gaat niemand de challenge aan? Er zijn vast wel meer bronzeheads op ons forum :wink:

1 like

Ketchup bestaat voor een groot deel uit appelmoes.
Dus, probeer ook eens appelmoes :grin::+1:

Dat hadden wij vroeger thuis al, dat is er al heel lang.
Maar dat brushed kun je ook met een scotch n brite doekje weer mooi bijwerken.

1 like

Ik ben er 2-3 weken geleden mee begonnen!

:thinking:

1 like

Ja, echt.

Stond ik ook van te kijken :grin:

Ben je in de war met tomaten misschien? :sweat_smile:

1 like

Nee, nee pertinent niet.

Appelmoes.

Heb ik na vele jaren research bij diverse fabrikanten naar boven weten te halen.

1 like

giphy

1 like

Thats yer prob.

Check the internet, youll see its true.

Good day Sir

Back to @discobot
about://friuts//acid//go ;;//

:grin:

1 like