Flipper it Forward, Mini & Maxi fototopic

Heel mooie foto’s!

1 like

Dit noem ik nou horloge pornografie! :shushing_face:
Alleen 18+!

Wát een fantastische foto’s!

2 likes

Nu wil ik ook fotograaf worden.
Wat een plaatjes zeg :drooling_face:

1 like

Erg mooi :star_struck::star_struck:

1 like

Echt mooi foto’s!

1 like

Hoe krijg je dat eigenlijk zo voor elkaar?

Gave foto’s!

1 like

Wat?

Wat een mooie foto’s zeg! :+1:

1 like

Top foto’s weer Stef!

1 like

Hoe maak je die geweldige fotos? Met die belichting en dat water.

Ik bedenk eerst welke sfeer ik wil en dat is afhankelijk van het soort horloge uiteraard.
Dan maak ik een opstelling, dit kan met kunstlicht of soms daglicht zijn. Voor de Turtle had ik twee ideeën in gedachten. Ik had een opstelling in de douche waarbij ik de Turtle op een blauwe folie legde, de verlichting bestond uit twee lampen, allebei met blauwe folie ervoor om een blauwige zweem in het licht te krijgen. Daarna heb ik in een aparte kamer met daglicht een andere opstelling gemaakt waarbij ik in een karaf een laag water heb gegoten. Die voor het raam gezet. Daarvoor een transparant blauw deksel van een Curverbox ervoor heb gezet zodat ik weer een blauwe zweem kreeg. Horloge laten zakken, foto’s gemaakt, water erbij gegoten en weer gefotografeerd. Daarna met zaklamp lume opgelicht. Weer een serie gemaakt. Daarna met de zaklamp van onderen door het water geschenen. Weer een paar foto’s gemaakt. Beetje trail en error maar uiteindelijk hou ik dan een stuk of tien, vijftien bruikbare opnames over die ik ga post-processen in Light Room.

5 likes

Eigenlijk heel simpel allemaal :joy::joy::+1::+1:

1 like

Haha, ja soms ben ik een tijd bezig en dan hou ik niks over omdat het bijvoorbeeld lijkt op iets wat ik al had. Of het doet me gewoon niks als ikhet groot op de computer bekijk. Van de hele badkamer sessie heb ik uiteindelijk maar één foto gebruikt, de rest allemaal weg. Was niks.

1 like

Prachtige foto’s weer @malus65 van deze leuke turtle! :ok_hand:t2:
(Zelfs een draak van een horloge zou jij trouwens nog mooi in beeld weten te brengen, vermoed ik :smiley:)
Op welke polsmaat draag jij de Mini Turtle trouwens?

1 like

Bedankt! Mijn polsmaat zal ongeveer 16-17 cm zijn vermoed ik. Nooit precies gemeten. Enige wat belangrijk is, is dat als de lug-lug maat boven de 48 komt, het sowieso te groot is. Daarna is het afhankelijk van de grootte van de kast in verhouding met de wijzerplaat. Met andere woorden: als een horloge een smalle kast heeft, dan toont het groter dan een horloge met een dikke kast. Omdat de diameter van de wijzerplaat feitelijk optisch bepaalt hoe een horloge toont.
Dus een dress watch van 40mm toont meestal aanzienlijk groter dan een duiker van 40mm. Een Tuna ging bijvoorbeeld prima, terwijl die toch 44mm zijn, maar een Seamaster van 41 vond ik te groot tonen.

1 like

6 likes

Heel mooi :star_struck: :star_struck:

Heb het lang geleden al gezegd en geschreven toen jij jouw eerste serieuze foto’s postte hier op het forum: de grote merken hebben geen dure reclamefotografen nodig als jij de job zou mogen doen.
En sales zou gegarandeerd omhoog gaan van elke klok die je fotografisch vastlegt.

Er zijn een aantal forumleden die foto-diensten aanbieden of zich enigszins bekwamen in dit metier.
Ze zouden al een behoorlijke kwaliteitssprong maken als je ze een dag zou laten meekijken in jouw keukentje :sunglasses:

Bedankt voor het compliment :smiley:

1 like