Gouden horloge?

Hallo allemaal.

Ik ben op zoek naar een gouden horloge, maar weet nog niet wat er te koop is. Omdat het een ‘niche’ is en het vaak wat oudere modellen zijn (goud = oud?) wil ik jullie hulp inroepen. Ik weet dat er een gouden horloge moet komen, maar weet nog niet waar ik op moet letten bij de aanschaf of waar ik het beste een gouden horloge kan aanschaffen. Uiteraard heb ik internet afgezocht, maar vaak zie je een horloge maar blijkt het lastig om er een merk of modelnummer bij te zoeken. Ik heb al wel wat chronografen gezien, volgens mij uit de jaren 60 en deze trekken wel mijn aandacht. Ook heb ik geen idee wat een gouden horloge zou moeten kosten, wat goede merken zijn, die worden aangeboden zijn mij vaak niet bekend. Ze worden niet al te veel aangeboden dus een prijsvergelijk is lastig.

Wat ik in ieder geval zoek is een echt gouden horloge. Zoals het er nu naar uitziet een chronograaf, maar het kan ook iets anders zijn. Niet verguld, maar het liefst helemaal goud. Budget is tot 1200 euro (mocht iemand wat hebben, heb ik ook een splinternieuwe Hamilton Pan Europ te ruil). Formaat dient niet te klein te zijn, dus groter dan 38mm? Ow ja, en waar zijn ze het beste te vinden?

Alvast bedankt voor uw hulp!

Voorbeeldjes:

Ik dacht dat @GhentWatch in een ander draadje (ik weet niet meer waar) daar vd week een heel, zeer informatief!, epistel over heeft geschreven…Even zoeken dus.

Enne goud (of gold cap, volgens mij dan 20 micron) is top imho, maar ik zit dan ook in een soort “gouden” fase, en ben er nu fan van…Succes met zoeken!

1 like

Dan ga ik eens zoeken naar het draadje van @GhentWatch.

was volgens mij in het vintage horlogedeal gezocht draadje.

Veel te veel eer voor me :wink:
Overigens heeft je eerste horloge een heropgemaakte wijzerplaat en is je tweede horloge jammer genoeg begunstigd met de grootste blamage tegenover goudsmederij ooit. Die kasten van die chrono-suisse zijn schandalig dun. Zo dun zelfs dat er een soort binnen kast in zit van basemetal zodat de flinterdunne kast en soms zelfs holle lugs niet zouden verplooien. Ze zijn niet allemaal zo, sommige merken hebben desondanks wel kwaliteit geleverd onder de chrono suisse naam.

Hier is dat berichtje.

Een paar kleine toevoegingen omdat je specifiek op goud zoekt.

Voor een 1200 EU zou ik kijken naar een gouden Excelsior Park / Zenith / Universal Geneve dit zijn de ‘bekendere’ merken die garant staan voor kwaliteit en nog niet de premium vragen van hedendaagse grote merken.

Er zijn tal van merken die ‘onbekend’ staan en topkwaliteit leverden maar dan moet je effectief kennen hoe je de kwaliteit van een uurwerk en de uurwerk kast kan herkennen.

Omega bv valt af daar ze geen 38mm+ horloges maakten (behalve de vroege 33.3s maar die zijn boven budget).

1 like

Dat is nou de informatie die ik nodig heb ;-). Soms lijkt iets mooi, maar dan blijkt het kwalitatief uitermate teleurstellend. Ik zal eens zoeken naar de naar die merken. Thnx!

Iets als dit moet wel te vinden zijn voor een 1200EU trouwens;

http://www.2dehands.be/bijoux-horloges/horloges/herenhorloge/zenith-vintage-chronograaf-18kt-goud-319386877.html

(deze zou ik niet kopen door de vergrauwde plaat en nodige service maar dit zijn werkjes (Zenith 136 , 156 gemaakt door Martel) die enorm kwalitatief zijn en de kasten zijn prachtig. Op Ebay kom je ze wel nog tegen. Zoeken naar Angelus Chronograph , Zenith Chronograph , Universal Geneve chronograph …

Dit zijn merken die sowieso kwalitatief zijn (en naar mijn mening nog veel in waarde gaan stijgen, de ‘sportieve’ chronografen zijn al absurd geapprecieerd. De vintage gouden chronografen komen terug in de mode.

Jammer dat de dial dan zo beschadigd is inderdaad. Ik ga eens wat zoekopdrachten op ebay invoeren. Mocht iemand trouwens een gouden horloge van de hand willen doen die voldoet aan bovenstaande voorwaarden en er een gloednieuwe Hamilton Pan Europ Chrono erop willen inruilen dan houd ik me aanbevolen :-).

Alle horloges die je aangeeft zijn erg mooi trouwens :slight_smile: . Nu weet ik het helemaal zeker, een gouden horloge komt er.

Ik probeer geen brol te kopen :wink:

Gouden horloges en zeker chronografen is vintage the way to go. Voor de kwaliteit van een Zenith etc die ik aangaf voor een 12 a 1500 euro moet je tegenwoordig een ±10.000EU rekenen voor een Zenith elite bv, als je de stijl van de Arsa die ik aangaf wil mag je naar Vacheron gaan kijken.

Op Ebay is maar weinig te vinden, heeft iemand misschien nog tips voor vindplaatsen?

Ik heb bij mijn zoektocht voornamelijk gebruik gemaakt van chrono24, met als lokatie Nederland. Ik wilde namelijk het horloge kunnen zien en passen. Je kunt er ook op materiaal van de kast zoeken, dus een gouden horloge vinden moet zeker lukken.

Ik heb misschien iets voor je. Ik stuur je een PM.